Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hány éves kortól ajánlott a fogamzásgátló tabletta?
Úgy hallottam védőnőktől, nőgyógyászoktól, hogy rendszerezi a menstruációt és léteznek alacsony hormontartalmú, ami nem károsítja a fiatal szervezetet sem.
17 éves vagyok és azon gondolkozom, hogy el kéne mennem 1-2 héten belül és elkezdeném...
Ja és mennyi ideig kell szedni az elején, hogy kifejtse a hatását?
És 18 éves kor alatt muszáj, hogy felnőtt ott legyen velem, vagy magam is elmehetek?
A modern fogamzásgátló tabletták olyan elenyésző mennyiségű hormont tartalmaznak, hogy nem befolyásolják a fejlődésedet és fiatal kortól lehet szedni.
A menstruáció rendszerezésén kívül millió más pozitív hatása is van.
Sajnos az ellenkező hatása is lehet, és rosszabbá teheti a dolgokat. Egy fiatal szervezetbe akkor sem illik beleavatkozni, ki tudja mit csesz el. Ha az a baj, hogy túl korán jön meg, akkor mindenképpen próbáld ki, ha csúszik, vagy rendszertelen, de nem 28 napon belül jön meg többször is, akkor szerintem hagyd.
Elmehetsz magad is.
mindenki ezt szajkozza h a mai fogamzasgatlok nagyon keves hormont tartalmaznak. emberek!! gondolkozzatok. az lehet h a regiekhez kepest keveset tartalmaznak, de a semmihez kepest igenis sokat! maskepp hogy lenne hatasa???
en ngyon nem ajanlom. 17 evesen irattam fel mert rendszertelen volt a menstruaciom (rendszerint osszevissza kesett) fel ev szedes utan megmutottek emlo daganattal (szerencsere joindulatu volt)
ugyh ennyit az alacsony hormontartalomrol es az elenyeszo mellekhatasokrol. nem megijeszteni akarlak, de tudd h mibe maszol bele, milyen veszelyekkel jarhat. mindenki azt hiszi h ha 5%nak lett X mellekhatasa, az semmi, o tuti nem fog abba az 5%ba beleesni. de mi van ha megis? az orvosok rendszerint turelmetlenek vagy nem a te szinteden magyarzzak el a kockazatokat (ha egyalatalan elmondjak) ugyh szerintem nagyon alaposan nezz utana mielott belevagnal. es mivel hormonalis szabalyozasrol van szo, jo otlet lenne vervizsgalatot csinaltatni 1 endokrinologusnal mert sok nogyogyasz nem ert elegge a hormonokhoz, de tonnaszamra irja fel a fogamzasgatlot (raadasul sokszor nem atz am ia paciensnek megfelelne, hanem amelyik ceg reszesedest iger neki)
Értem. Köszönöm a válaszokat!
Hát a nőgyógyász, akihez mennék, nála más korombeli ismerőseim is voltak és rendszerint, előbb vérvizsgálatra küldte el őket, elmagyarázta a dolgokat neki és a szülőnek is azért, gondolom a biztonság kedvéért.
Hát még édesanyámmal megbeszélem a továbbiakat mindenesetre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!