Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek: óvszer vagy fogamzásgátló tabletta?
Figyelt kérdés
Kíváncsi vagyok, hogy melyiket kedvelik jobban és részesítik előnyben. Ugyanakkor melyik a legjobb védekezés.
Mi gumival védekezünk, egyenlőre mi sosem csalódtunk: nem szakadt el, nem volt hibás, nem használtuk rosszul... Szerintem az óvszernél figyelni is kell, míg egy tabletta bevétele csak az egyik félre vonatkozik.
Ha komoly kapcsolatban élsz, szerintem mindenképpen előnyösebb a fogamzásgátló. Egyrészt biztonságosabb mint az óvszer, másrészt sokkal spontánabb lehet így a szexuális életetek. Az sem utolsó szempont, hogy érzésre is teljesen más, lényegesen jobb.
2010. márc. 31. 17:10
4/35 anonim válasza:
Fogamzásgátló.. Az óvszerben nem bízom, és kényelmetlen is.. :S
2010. márc. 31. 17:12
5/35 A kérdező kommentje:
Mi sokat vagyunk együtt Párommal, de én nem szeretnék és Párom meg is tiltotta, hogy azt szedjek. Nem akarja, hogy hormonálisan befolyásolva legyen a testem. Elvégre hol természetes az, ha peteérésed szabályozod? nem tudom, de amennyit olvastam róla az elég volt, főleg, hogy látom mit okozz sok nőnél.
Ennek ellenére mégis sokan a tablettát választják.
De azért várom a válaszokat :) írjátok le, hogy miért óvszer, és miért tabletta.
2010. márc. 31. 17:14
6/35 anonim válasza:
Egy-éjszakás, vagy még ismeretlen fiúval/lánnyal mindenképpen a gumi. De ha a kapcsolat már kellően komoly, és megbíztok egymásban akkor én mindenképpen fogamzásgátlót ajánlom (persze csak 16 év felett...). Sokkal biztonságosabb, sokkal kevesebb gond van vele, és persze érzésre ég és föld, legalább is számomra :) Sokan mondják, hogy azt a pár milis óvszervastagságot nem is lehet érezni, de számomra nagyon mű érzés :S Persze ha hiba csúszik (hányás, hasmenés) akkor megfelel a gumi. És a fogamzásgátló nagyon lecsökkentette a menstruációs görcseimet, ami nem egy utolsó szempont. Aki sokat szeretkezik a párjával annak gazdaságosabb is a tabletta.
2010. márc. 31. 17:19
7/35 anonim válasza:
A kérdező válaszára pedig: nekem pl. orvosi okokból is kellett a tabletta, mert a szokásos tinédzserkori petefészekciszták nem tisztultak ki, és már akkorák voltak, hogy fenn állt a belső vérzés veszélye is. A hormon ezt teljesen elmulasztotta. A fogamzásgátló eddig nekem csak pozitívumot okozott, nem híztam, nem lettem pattanásos, mert a maikban már nagyon kevés hormon van. Valamint a tablettát szedő nők gyakrabban mennek nőgyógyászati szűrésre, így ha bármi probléma van, hamarabb kiderül, és létesülnek megfelelő kezelésben. Én teljesen a tabletta mellett vagyok :)
2010. márc. 31. 17:23
8/35 anonim válasza:
óvszer
(a nemi betegségektől is véd, és tényleg semmi hormonális hatással nincs a szervezetedre)
(a barátod jól gondolkodik a dologról! szerintem:) )
2010. márc. 31. 17:24
9/35 A kérdező kommentje:
Nézz utána. A tabletta befejezése után hány nőnek lettek cisztái. Sőt valakit medővé tesz, mennyi az esélye, hogy te vagy én vagy más lehet-e az. Ezt nem tudhatod...
Nekem is van, és most is volt, de mindig kimenstruáltam, még a 8 centist is. Ráadásul rengeteg természetes mód létezik a ciszta és egyéb hormonális dolgok kezelésére.
De, nem szeretnék bele szólni más életébe. :)
2010. márc. 31. 17:30
10/35 anonim válasza:
mióta elkezdtem szedni a gyógyszert semmi pénzért nem váltanék vissza az óvszerre.végre pontosan tudom mikor fog megjönni a menzeszem, ez rengeteg idegeskedéstől szabadít meg.elmúltak a görcseim is szebb lett a bőröm.arról nem is beszélve, hogy nem töri meg a szeretkezés romantikáját az óvszer keresgélés,bontogatás.plusz nem kell ijedeznem ha a párom pénisze előjáték közben hozzámér vagy a kezem olyan lesz. szóval nekem bevállt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!