Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
14 évesen lehet fogamzásgátlót szedni?
Ha az orvos felírja, akkor lehet, de nagyon nem ajánlott. Fejlődésben van a szervezeted, a hormonrendszered sem stabil még, nem ajánlott máris belekutyulni, ártasz vele az egészségednek. A korai szexuális élet is ártani fog, nem most, hanem később. Ismertem ilyet, tehát nem csak elméletben láttam a dolgot, az egyik barátnőm ugyanígy járt, ma már azt mondja semmi nagy szám nincs a szexben, várhatott volna vele.
Azonban ha a fogamzásgátlónak egészségügyi okai vannak, akkor vedd tárgytalannak, amit fent mondtam, akkor természetesen az orvos fel fogja írni. Ilyenre például ok lehet, ha 2 hétig folyamatosan megvan a menstruációd.
Fogamzásgátlás céljából nem hinném, hogy felírják egy 14 éves gyereknek a fogamzásgátlót.
én is csak 16 évesen kezdhettem el szedni..
akkor is betegségre
és ez az állapot már 1 éve fennállt és igy is megvárta mig 16 lettem
szóval egyértelmű h még 16 évesen is csak betegség esetén írnak fel
Pedig felírják.
Még szülő sem kell hozzá.
elég szomorú...
sok a felelőtlen orvos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!