Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megszakításos védekezés, hogyan?
Sziasztok!
Érdekes kérdéssel fordulok hozzátok. Főleg nőkhöz szól a kérdés, de ha egy pasinak van ilyesmi infója, azt is szívesen veszem. :)
(Előreirányzom, nem arra vagyok kíváncsi, hogy jó/rossz a módszer, használjunk inkább óvszert, stb. Felnőtt nőként tisztában vagyok a veszélyeivel a dolognak, ezt párommal vállaltuk is, tehát ez nem kérdés. :) Köszönöm!)
Szokták mondani, hogy a megszakítás akkor "jó" módszer, ha a nő ciklusa egyébként is abban a stádiumban van, hogy kisebb az esély a terhességre, tehát a ciklus első felében.
Na most, nekem alapvetően a szokásostól eltérő a ciklusom: havi rendszeresség helyett 2-3 havonta jön meg, néha ritkábban.
(Igen, voltam vele orvosnál, annyit kaptam, hogy szedjek fogamzásgátlót, az majd rendbe vágja.)
Ezzel kapcsolatban lennék kíváncsi, ha valaki van hasonló helyzetben, hátha bővebb infót kapott nálam: akkor nálam most a cilus "első fele" kitolódik, tehát tovább tart a "kisebb esélyű" szakasz, vagy ugyanúgy két hét, tüszőrepedés, és ilyen esetben csak a ciklus másik fele húzódik el, amikor egy nő termékenyebb?
Neten erről sajnos nem sok infót találtam, orvosi véleményt se igazán kaptam.
Azért teszem fel a kérdést, hátha valaki hasonló helyzetben van.
És azért nem a nők egészsége részben, mert nekem ez a fogamzásgátlás miatt fontos. :)
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!