Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Ti mit szólnátok hozzá, ha a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti mit szólnátok hozzá, ha a barátnőtök ragaszkodna az óvszerhez?

Figyelt kérdés
Kijelentette, hogy ő nem fog fogamzásgátlót szedni, mert felborítja a hormonháztartását... Én ezt értem, de én nem szívesen kockáztatnék a védekezés nélküli megszakításos módszerrel, és gumit sem szeretnék évekig használni!

2015. máj. 16. 10:30
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
56%

#20: azért arra felhívnám a figyelmedet, hogy a pesszárium Pearl indexe spermiciddel kombinálva alacsonyabb, mint az óvszeré, tehát hatékonyabb fogamzásgátló eszköz. ;)

Csak nincs elterjedve kis hazánkban. Az óvszer mellett a pesszáriummal szemben egyedül a betegségek elleni védelem szól, semmi más. Bár a spermicidek árát nem ismerem, de megkockáztatom, hogy rendszeres nemi élet esetén még olcsóbb is a pesszáriummal történő védekezés, mint a gumi... és ami nem mellékes, a nőnek is egyértelműen jobb érzés gumi nélkül!

Közben kicsit számolgattam:

Heti 4 aktussal számolva (ami fiataloknál nem sok), az évi 216 gumi... a legolcsóbb, ami azért jó, kb 100 Ft/db. Ez évente 21.600 Ft.

Egy hormonmentes spirál, ami nem szült nőknek is mehet, 12 ezer Ft-tól kezdődik, kb 40 ezerért már nagyon jók vannak, és 5 évre szól!

A Caya pesszárium 13 ezer Ft, és 2 évig jó. Hozzá a gél 60 ml 3000 Ft, mondjuk azt nem tudom, meddig elég, de feltételezem, kb fél év... tehát évi 13 ezer körül van együtt...

2015. máj. 16. 20:06
 22/29 anonim ***** válasza:
Én elfogadnám, mert ez mindenkinek a saját döntése, hogy akar-e gyógyszert szedni vagy sem. Gumin kívül vannak más hormonmentes módszerek is, ami nem rongálja a lány szervezetét, de a pasinak sem kell gumit használnia :)
2015. máj. 17. 12:00
 23/29 anonim ***** válasza:
0%
Elköszönnék tőle.
2015. máj. 17. 12:28
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

"Hozzá a gél 60 ml 3000 Ft, mondjuk azt nem tudom, meddig elég, de feltételezem, kb fél év... "

2-3 ml per alkalom. 4 aktus/héttel számolva két hónapig sem elég.

Plusz a spermicid, ahogy a Pharmatex és egyéb spermicid tartalmú készítmények az arra érzékenyeknek irritációt, égő, csípő érzést okoz, felboríthatja a hüvely normál flóráját, így gombához, bakteriális fertőzéshez vezethet.

A pesszárium továbbá csakis tapasztalt felnőtteknek ajánlott, akik ismerik annyira a testüket hogy a helyes felhelyezés ne okozzon gondot, valamint 6-8 órát minimum fent kell hagyni használat után és használat előtt is van várakozási idő, aminek be nem tartása jócskán rontja a hatékonyságot.

Ezért nem mondanám én jobbnak a guminál.

2015. máj. 17. 12:54
 25/29 anonim ***** válasza:

Egy új kapcsolat elején természetesen belemennék, de évekig biztosan nem csinálnám....szex élvezete nem az óvszerről szól.

Egy tartós párkapcsolatban élő pár, akik szexuálisan már nem kezdők és kellően összeszokottak, és a Nőnek szabályos ciklusai vannak simán megoldják ezt természetes módon.

2015. máj. 18. 10:43
 26/29 anonim ***** válasza:

"simán megoldják ezt természetes módon"

Na ja.

Ez azt jelenti, hogy 2-3 éven belül megfogan a gyerek. Ez a természetes módszer velejárója.

2015. máj. 18. 10:58
 27/29 anonim ***** válasza:
Férfi vagyok és használtam gumit mert nem volt más módszer védekezni. Ilyen férfi gyógyszereket nem szedek mert még most is visszafordíthatatlan következményei lehetnek. Örökre impotens maradhat egy férfi. Ha nincs más akkor gumi. Én csináltam abban barátnőmnek. Nekem semmi élvezet nincs benne. Nem érzek benne semmit. 10 perc gyömöszölés után abba hagyom mert lelohadok. Én még soha nem tudtam úgy élvezni, hogy benne vagyok a lányban és rajtam a gumi. Volt már hogy úgy meguntam, hogy elment a kedvem a közösüléstől. Inkább csináltam magamnak vagy a barátnőmet kértem, hogy csinálja kézzel. A gumi egy szar. A lány nem vesz be fogamzásgátlót. Így nem könnyű védekezni meg szeretkezni is.
2015. máj. 18. 11:08
 28/29 anonim ***** válasza:

"26" reagálva......

Ha Te mondod biztosan úgy van!!!

2015. máj. 18. 12:20
 29/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Szerintem az lesz, hogy majd elnézünk egy nőgyógyászhoz, hátha ajánl valamit, ami a barátnőmnek is "tetszik".
2015. máj. 18. 16:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!