Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti mit szólnátok hozzá, ha a barátnőtök ragaszkodna az óvszerhez?
#20: azért arra felhívnám a figyelmedet, hogy a pesszárium Pearl indexe spermiciddel kombinálva alacsonyabb, mint az óvszeré, tehát hatékonyabb fogamzásgátló eszköz. ;)
Csak nincs elterjedve kis hazánkban. Az óvszer mellett a pesszáriummal szemben egyedül a betegségek elleni védelem szól, semmi más. Bár a spermicidek árát nem ismerem, de megkockáztatom, hogy rendszeres nemi élet esetén még olcsóbb is a pesszáriummal történő védekezés, mint a gumi... és ami nem mellékes, a nőnek is egyértelműen jobb érzés gumi nélkül!
Közben kicsit számolgattam:
Heti 4 aktussal számolva (ami fiataloknál nem sok), az évi 216 gumi... a legolcsóbb, ami azért jó, kb 100 Ft/db. Ez évente 21.600 Ft.
Egy hormonmentes spirál, ami nem szült nőknek is mehet, 12 ezer Ft-tól kezdődik, kb 40 ezerért már nagyon jók vannak, és 5 évre szól!
A Caya pesszárium 13 ezer Ft, és 2 évig jó. Hozzá a gél 60 ml 3000 Ft, mondjuk azt nem tudom, meddig elég, de feltételezem, kb fél év... tehát évi 13 ezer körül van együtt...
"Hozzá a gél 60 ml 3000 Ft, mondjuk azt nem tudom, meddig elég, de feltételezem, kb fél év... "
2-3 ml per alkalom. 4 aktus/héttel számolva két hónapig sem elég.
Plusz a spermicid, ahogy a Pharmatex és egyéb spermicid tartalmú készítmények az arra érzékenyeknek irritációt, égő, csípő érzést okoz, felboríthatja a hüvely normál flóráját, így gombához, bakteriális fertőzéshez vezethet.
A pesszárium továbbá csakis tapasztalt felnőtteknek ajánlott, akik ismerik annyira a testüket hogy a helyes felhelyezés ne okozzon gondot, valamint 6-8 órát minimum fent kell hagyni használat után és használat előtt is van várakozási idő, aminek be nem tartása jócskán rontja a hatékonyságot.
Ezért nem mondanám én jobbnak a guminál.
Egy új kapcsolat elején természetesen belemennék, de évekig biztosan nem csinálnám....szex élvezete nem az óvszerről szól.
Egy tartós párkapcsolatban élő pár, akik szexuálisan már nem kezdők és kellően összeszokottak, és a Nőnek szabályos ciklusai vannak simán megoldják ezt természetes módon.
"simán megoldják ezt természetes módon"
Na ja.
Ez azt jelenti, hogy 2-3 éven belül megfogan a gyerek. Ez a természetes módszer velejárója.
"26" reagálva......
Ha Te mondod biztosan úgy van!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!