Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti mit szólnátok hozzá, ha a barátnőtök ragaszkodna az óvszerhez?
És az eszetekbe jutott már, hogy már nem csak gumi, és tabletta létezik?
Azt egy férfinak meg kell értenie, hogy ha a nő nem akarja hormonokkal tönkretenni a szervezetét. Ezt mindig a nőnek kell eldöntenie, mit vállal be, és mit nem. Én is szedtem annak idején, semmi problémát nem okozott akkor. Csak évekkel később derült ki, hogy de igen, mégis...
Ráadásul a mai tabletták már nagyon alacsony hormontartalmúak, egy hasmenés is bekavarhat, és ha előző 2-3 nap volt szex, akkor már gáz van... és visszamenőleg nem tudsz kiegészítő védekezést alkalmazni.
Ami szóba jöhet, és biztonságos is:
- Hüvelygyűrű. Ugyan van hormontartalma, de a hüvelyben szívódik fel, így kevésbé borítja fel a hormonrendszert, és bár az antibiotikumszedés ugyanúgy befolyásolja, de hányás-hasmenés nem.
- Méhen belüli eszközöknél már létezik hormonmentes is, és olyan is, ami olyan kicsi, hogy azoknál is alkalmazható, akik még nem szültek.
- Pesszárium. Mechanikus védelmet nyújt, a méhnyakra kell biggyeszteni, spermiciddel kiegészítve ugyanolyan védelmet nyújt, mint a fogamzásgátlók. Bár tudtommal mostanság Magyarországon nem kapható, de ami ugyanezt a célt szolgálja, az a Lea ( [link]
ja bocs nem ide, 2 ablak volt megnyitva máskor nem válaszolok másnaposan.
ha már itt vagyok:
van más is a tablettán és az óvszeren kívül, de a hormonháztartás komoly dolog, vedd is komolyan, ha a barátnőd emiatt aggódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!