Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lindynette20at szedek 2 éve és szeretnék "átváltani" a
Sensonettére. Szerintetek ha mondom a dokimnak h azt írja
rá a receptre beleegyezik? Patikában mondom h lindy
helyett azt kérek kiadják?
teljesen nem lehet ugyanaz. beszeld meg az orvossal. patikaban azt adjak ki amire recepted van es semmi mast.
ami az orvost illeti... ha a lindivel van sunyiban szerzodese es szazalekot kap a felirt dobozokbol, lehet hogy kimagyarazza valahogy hogy miert nem ajanl neked masikat. viszont lehet hogy valoban ezt tartja szamodra a legidealisabbnak. ha nem bizol benne, keress egy masik orvost. de mivel a paciens kereset tisztaban kell tartani amennyiben ez lehetseges, ha megfelelolen tartja sensonettet, xtem fel fogja irni.
2010. febr. 23. 15:29
2/13 A kérdező kommentje:
A Sensonette hatóanyaga ugyanaz mint a lindynette,azért is tettem idézőjelbe az átváltás szót:) átváltáskor is ugyanúgy tovább kell szedni, mintha ha a lindy lenne, szóval azzal nincs probléma h más lenne bármilyen anyag benne.Csak olvasgattam h patikában mondani lehet h helyette azt adják ki és erre (is) volnék kíváncsi.Azért köszönöm a válaszod
nem ugyanaz. mindegyiket ugyanugy kell utana folytatni, akkor ugyanaz? nem biztos, h neked jo a sensonette.
2010. febr. 23. 17:05
4/13 A kérdező kommentje:
A 2 gyógyszer teljesen megegyezik:D csak más cég gyártja és olcsóbb, és nem mindegy h 7 ezer forintért veszem vagy 3-4ezer..azt is mondhatom h 1 és ugyanaz a gyógyszer csak más névvel.Szóval azzal nincs problémám h lehet nem lenne jó a gyógyszer, mert neten is lehet olvasni orvosok válaszát is h ugyanaz a két gyógyszer, csak a gyártó más. És más gyógyszerre való áttérés nem ugyanaz mint ennél, nem értem ezt miért írtad.Mivel a menszi 1.napján kéne bevenni ha más gyógyszer lenne, de a sensonetténél csak az a helyzet h beveszem a lindy 21 bogyót, 7 nap szünet ugyanúgy és mikor be kell venni az elsőt beveszem a sensonettet, magyarul ugyanúgy veszem mint eddig, úgyhogy ezt nem lehet váltásnak nevezni csak gyógyszer cserének :D nem tudom h mostmár érted-e ha esetleg eddig nem:)az a baj h nem akarok más bejegyzésre utalni ezen az oldalon, de más is írta h ugyanaz a 2 csak ezt új cég gyártja. Na de mindegy, remélem így már érted, de ha beírod bárhova ezt adja ki.De igazából nem ez a kérdésem, hanem h a doki mit szólna hozzá ha felvetném neki ezt az olcsóbb témát, emrt biztos h vmi pénzt kap a lindyért az fix.Te amúgy mit szedsz? (bocsi a hosszú komiért:D)
Én is Lindynette 20-at szedek, pár hét múlva lesz aktuális az új adag gyógyszer felíratása, és én is a váltáson gondolkodok, anyagi okok miatt. Csak félek azért. Tudom ugyanaz elvileg, olvastam mindkettő hatóanyagait, mégis a drágább picit megnyugtatóbb. :) De amúgy én szerintem rákérdezek az orvosnál majd, és ha valóban nincs semmi kockázata a váltásnak, akkor a Sensonettét kérem.
2010. febr. 23. 19:51
6/13 A kérdező kommentje:
:) Szerintem ha minden ugyanaz benne nem lehet másabb, ezért nem is parázok tőle h más lenne tőle bármi is.Én is megkérdezem dokimat, bár még nem most megyek :)
mind1, h mit olvasol az interneten, vmi különbség biztos h van köztük, nem gyártanak 2 tökre ugyanolyan összetételű gyógyszert, 2 külön néven. orvost kérdezd meg inkabb.
2010. febr. 25. 09:55
Pedig tényleg ugyanazokból az összetevőkből áll. Betegtájékoztatón le van írva. Csak a Lindy drágább, nem véletlenül írják inkább azt...
2010. febr. 25. 13:50
9/13 A kérdező kommentje:
:D nem magyarázom inkább megint... ugyanaz a két gyógyszer!!!!! Csak az ára más -.- (és nem az volt a kérdésem h ugyanaz e )
Ugyanaz a két gyógyszer. Csak gondolom, ha az orvosnak azzal a gyógyszergyártóval van szerződése ami a drágábbat gyártja, akkor azt írja fel. De mivel van egy olyan rendelet vagy törvény (pár éve), hogy nem tagadhatja meg az olcsóbb gyógyszer felírását (vagy hogy kifejezetten ajánlania is kell, nem tudom pontosan), szóval szerintem kérdezz rá nyugodtan.
Amúgy ez ugyanaz mint a Diane35 és a Cypromix. Ugyanaz a kettő, de a Cypromix egy 1000-sel olcsóbb. Nekem amúgy a dokim ajánlotta a Diane35 helyett, mert hogy olcsóbb. Annyi a különbség, hogy más cég gyártja.
2010. márc. 7. 18:06
Kapcsolódó kérdések: