Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Terhesség fogamzásgátlóval?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Terhesség fogamzásgátlóval?

Figyelt kérdés
23 éves lány vagyok. A barátommal 2,5 éve vagyunk együtt, nyáron össze is költözünk, dolgozunk, közben tanulunk, egy év még hátra van a suliból! Mindig is küszködtem a hormonjaimmal, orvoshoz is jártam velük még kisebb koromban, majd végeredményként mondta, hogy vagy nehezen eshetek teherbe vagy pedig nem is lehet gyerekem. A barátommal a kezdetektől fogva fogamzásgátlóval védekeztünk. Mindig nagyon vigyáztam a pontos bevételre, telefon emlékeztetett a bevételre, szóval percre pontos voltam minden egyes nap. Viszont pár napja csináltam terhességi tesztet, majd pár napra rá még egyet... A teszt terhességet mutatott, így elviharoztam nőgyógyászhoz, aki vigyorogva gratulált, én pedig azt se tudtam hirtelen, hogy mihez kezdjek, sírjak vagy nevessek. Összeültettem a családot és nagyon megoszlottak a vélemények. Önerőből még nem tudjuk ezt elvállalni, de a családunkból 1-2 ember nagyon támogatná a babát minden értelemben, segítenének nekünk. Viszont volt, aki húzta a száját és volt, aki még nem tudta eldönteni, hogy mit szóljon hozzá. Viszont egy ember meg is gyanúsított, hogy nem bevettem a bogyókat, hanem lehúztam a wc-n. Mivel mindig a barátom előtt vettem be és ezt Ő is elmondta, így ez hamar el is vetették ezt a gondolatot. A barátom néha örül neki, tervez, néha pedig kétségekkel van tele. Őszintén szólva nem számítottam egyik családtól sem ekkora "sikerre" a hír hallatán. Én még nem akarok gyereket, szeretnék még utazgatni, a barátommal ketten lenni, élni tovább az éppen kialakuló "édeskettes" életünket és még picit élvezni az együtt töltött időt. Mi eredetileg 25-30 éves kor között terveztük a babát. Nem tudom ezt mire vélni, hogy lehetett ez? Hogy történhetett meg? Ez hatalmas nagy felelősség! Nem akarom, hogy más pénzén nőjön fel a gyerek! Elvetetni nincs nagyon szívem, örökbe adni nyilván nem fogom, de most nagyon nagyon kétségbe vagyok esve és fogalmam sincs, hogy mit csináljak :( A doki azt mondta, hogy én beleestem az 1%-ba... Ti mit tennétek a helyemben?

2015. ápr. 4. 18:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Oltari balszrrencses vagy akkor lol pech
2015. ápr. 4. 18:55
 2/12 anonim válasza:
Szia. A gyógyszerrel én is így jártam... Terhes lettem. Mikyen gyógyszert szedtél? Ha nekem ezt mondaná a doki, h nehezen, vagy nem is eshetek teherbe, biztos megtartanám. De ez a te, és a párod döntése. Szép napot!
2015. ápr. 4. 18:57
 3/12 anonim ***** válasza:

Ha utazgatni szeretnél,akkor vetesd el. Ha nincs pénzetek eltartani, még karriert stb-it akarsz,akkor inkább olcsóbb egy abortusz.

De gondolj arra, hogy abortusz során sérül a szervezeted(magyarán az egészséged),és később nem biztos, hogy ilyen könnyen teherbe esel. Szóval mérlegelj.

Egyébként érdekes, hogy fog.gátló mellett is tesztelgettél.

Ami fontos, ha elveteted, akkor ezentúl tabletta mellett a párod soha többé ne élvezzen beléd.

Én mit tennék? Tuti megtartanám :) A sulit befejezed levelezőn, aztán a szüleid és az após-anyós jelölt is segíteni fog biztos vagyok benne,1-2évig biztosan. Mit gondolsz,HAZÁNKBAN 25 alatt a többi szülő hogy vállal gyermeket? Hát pont így. Szülői,és nagyszülői segítséggel,másként sajnos nem lehet :)

Én megtartanám.Szülés után pedig szépen kérsz spirált, és a párod többet nem élvez beléd.

2015. ápr. 4. 20:56
 4/12 anonim ***** válasza:

Szia.

Lehet,hogy még ugy erzed,hogy nem tudnal felnevelni egy gyereket,de hidd el nem veletlenul fogant meg,még vedekezes mellett is. Ha megfogant igy neki megkell szuletnie!!! Ha 2-3 ev mulva ugyis akartok gyereket,ettol a gyerektol miert venned el az eletet? Dolgoztok,tehat penzt kerestek es szerintem a szuleitek is szivesen segitenek majd. A sulit meglevelezon befejezed! :) Ha az abortusz mellett dontesz..kesobbiekben lehet nem jon ossze ilyen konnyen a gyerek... Es lelkiekben is nagyon megviselne...Sok sikert kivanok neked, szivbol remelem szamodra megfeleloen dontesz!

2015. ápr. 4. 22:08
 5/12 A kérdező kommentje:
Sajnos tudom milyen egy abortusz, lelkileg és testileg is, mert az egyik barátnőm átesett rajta :( Azért vettem tesztet, mert sokszor voltam rosszul, szédültem, hányingerem volt és hánytam is kétszer. Eleinte azt hittem, hogy semmi baj, sajnos ájulós vagyok és ezeket a rosszulléteket természetesnek vettem, de felerősödtek és hányinger is párosult mellé. Sajnos a barátom szülei nem épp a legsegítőkészebbek, sőt... Ők nem akarják inkább ezt a dolgot, túlságosan nem is kedveljük egymást. Nyártól levelezőn akartuk úgy is folytatni a sulit, viszont nekem ez necces lesz... A baj az, hogy az albérletben, amiben most vagyunk, így nem maradhatunk, nagyobbat kellene keresni és nem jönnénk ki annyi pénzből, amennyit felajánlottak nekünk egy munkahelyen, ha megszületne a baba. Én éppen ezért nem akartam még, mert nem szeretnék senki "nyakán lógni" ezzel, egyik család sem gazdag, mondjuk nem is szegények, de azért jobb önállóan ezt végigvinni... Még nem döntöttem, rám bízták a döntést, viszont... nem tudom készen állunk-e egy babára... Félek, hogy ez még túl korai, főleg a barátomnak egy apaság, egy váratlan, nem tervezett és a súlyt nem bírná el a kapcsolatunk. Sok kétely van bennem.
2015. ápr. 4. 22:19
 6/12 anonim ***** válasza:
Hogy oszinte legyek Magyarorszag am sem a hatalmas fizetesekrol,munkahelyekrol hires... Hidd el,hogy anyosodek is maskepp allnanak hozza ha megszuletne es segitenenek titeket,asdig mig sajat labra nem tudtok allni. En meg mindig amellett vagyok,hogy tartsd meg nehogy utolag megbants. Mindenkepp ird meg hogy dontottel.
2015. ápr. 5. 06:27
 7/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Tudom, hogy nehéz és váratlanul ért, de szerintem ne vetesd el. Akkor inkább add örökbe, egy pici babának mindig van ki örüljön. :)

Azért sem ajánlom az abortuszt, mert eleve úgy indított anno az orvos, hogy lehet nem lesz soha gyermeked... félő, hogy abortusz után végleg elvágod ezt a lehetőséget. Utazni pedig babóval is lehet, sőt karriert építeni is! (nehezebb, de nem lehetetlen... ismerek olyan családot, ahol viszik a picit is, amikor utaznak (jó, nyílván nem 5 hetes... de még baba) és olyat is, ahol anyuka a gyerek mellett teljesedett ki a karrierjében.)

Biztos nem szedtél a gyógyszer mellett bármi mást, ami semlegesíthette a hatását? Antibiotikum, C vitamin?

Csak mert ez a gyógyszer mellett teherbe esni szinte tényleg lehetetlen dolog... de én úgy gondolom, a te esetedben áldásként kell gondolni rá. :)

2015. ápr. 5. 16:18
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat és a támogatást! :) Nekem a tüdőmmel gondok voltak mindig is, bár soha nem derítették ki, hogy pontosan mi is van a háttérben, csak találgattak. A lényeg, hogy az egyik ismerősöm ajánlotta a salvus vizes porlasztást, azóta nem szedek se megfázásra, se semmilyen tüdőbetegségre gyógyszert, ugyanis ez mindig pár nap alatt rendbe tesz még az influenzából is. Ezen kívül semmit sem veszek be, nem szedek vitamint, se gyógyszert, nem is váltottam fogamzásgátlót, ezért én most teljesen tanácstalan vagyok és ezen agyalok, hogy én hogy eshettem teherbe... Esetleg még felszívódási problémára tudok gondolni, mert nem rég eszembe jutott, hogy miután bevettem a gyógyszert, utána menni akart a hasam, de lefeküdtem gyorsan aludni, hogy nehogy baj legyen, szóval nem is volt hasmenésem gyógyszerbevétel után, viszont kellett volna... erre az egyre tudok gondolni, de akkor se jött ki...
2015. ápr. 5. 16:28
 9/12 anonim ***** válasza:
Hogy dontottel?
2015. ápr. 7. 14:58
 10/12 A kérdező kommentje:
Úgy döntöttük, hogy megtartjuk a kisbabát. A család mindenben támogat minket, nagyon szeretnék az unokát, viszont nekem egyáltalán nincs szívem elvetetni. Ráadásul a doki is azt mondta, hogy a leleteimet látva tegyem össze a két kezem, hogy lehet babám. Jelenleg "helycserés" támadás van, ugyanis a barátom nagyiját kiköltöztetik a szülőkhöz, mert öreg és így helyben eltudják majd látni, mi pedig beköltözünk a lakásába, felújítjuk és berendezzük közösen a szüleimmel. Úgyhogy összefogott a család és lesz kisbaba :)
2015. ápr. 9. 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!