Segítséget kérnék fogamzásgátlóval kapcsolatban! Terhesség para (? )
1 hónappal ezelőtt voltam nőgyógyásznál és kértem a fogamzásgátló felírását, Volinát írt fel. A használati utasításban azt írják már az első szem után véd, na én ebben nem hiszek, biztosan várni fogok vele. Viszont sokan mondják, hogy az első levél után véd csak.. stb.
A kérdésem az lenne, hogy mikortól biztonságos mellékvédekezés nélkül a fogamzásgátló? Azt tudom, hogy ez sem 100% de a gumi sem.. és semmi sem. De pont ezért váltok fogamzásgátlóra, hogy 3 év után végre kirekesszük a gumit. :)
23/L
Amit ráírnak a használati utasításra.
De ha nagyon tutira akarsz menni akkor szedj be egy levelet és csak utána hagyjátok el a gumit.
Én Zoelyt szedtem, arra azt írják, hogy ha a menzesz első napján veszed be, akkor véd már az első tabletta után. Az orvosom is ezt mondta, és a lelkemre kötötte, hogy így is tegyek. Azóta sem lettem még terhes.
Ha figyelmesen elolvasod a tájékoztatót, informálódsz az orvosodnál, és persze biztonságos helyen, gyógyszertárban szerzed be a receptre felírt gyógyszert, akkor nálad sem lesz probléma.
Ha hasmenésed van vagy hánysz, esetleg antibiotikumot szedsz, akkor fontos a gyógyszer mellett az óvszerhasználat, mert ilyenkor nem 100%-os a hatása.
Szia!
Nekem is ezt írta fel a dokim. Ő is azt mondta, hogy már az elsö szemtől véd. Én azért beszedtem egy levéllel és csak utána hagytuk el a gumit. 2 hónapja védekezünk csak tabival, eddig még nem lettem terhes. :-D
26/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!