Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért hagyja sok nő, hogy a férfi rákényszerítse a fogamzásgátlót? Ilyenkor miért nem szakítanak?
Kérdezőnek:
Sok nőre nem kell "rákényszeríteni". Egyszerűen úgy vannak vele, hogy nekik is az a védekezési mód felel meg.
Ha valaki csak a pasija miatt szedi, annak ellenére, hogy nem akarja, ezek lehetnek az okai:
- fél, hogy ha nem teszi meg, elhagyja
- más módszerrel pórul járt
52%-os válaszadónak pedig:
Azért egy nő hagy döntse már el, hogy szeretne-e próbálkozni vagy sem. A tablettának vannak komoly veszélyei is, nem csak ártatlan mellékhatásai.
Pl. unokatesóm tüdőembóliát kapott. Ráadásul a tablettának sokszor nem a szedés alatt van mellékhatása, hanem utána.
Lásd: http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__nok-egeszsege__65886..
És nem ez az egyetlen ilyen. Ismerősömnek nem állt vissza a ciklusa, pedig szedés előtt tökéletes volt.
Vajon ha neked lenne lehetőséged kipróbálni egy férfi fogamzásgátlót, aminek ugyanilyen mellékhatásai lehetnének, élnél vele?...
Most komolyan, azért nem hiszem, hogy érett, felnőtt kapcsolatban nem lehet megegyezni a védekezést illetően.
Nálunk pl. nő létemre nekem volt bajom a gumival. Csíp, fáj, alighanem allergiás vagyok rá. Egész életemben kínlódtam, mert ez nem hiszti, ha egyszer fáj vele, akkor fáj. A mostani párommal kezdettől már úgy indultunk, hogy együtt maradunk, együtt lesz családunk, úgyhogy viszonylag hamar letettünk a gumiról. Gondolkoztam a fogamzásgátlón, de nagyon nem szeretnék szedni. Úgyhogy párom ajánlatára mi pl. helyi, hüvelyi fogamzásgátlót használunk. Igen, elvileg gyengébb a hatása, de mivel nem omlik össze a világ, ha véletlen gyerek lesz, ez megfelel nekünk. Teszem hozzá, már 4 éve használjuk és semmi baj vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!