Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Ez vajon csak engem irritál...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez vajon csak engem irritál ennyire? A fogamzásgátlás.

Figyelt kérdés

Folyamatosan azokat a dolgokat olvasom, hogy "félek a fogamzásgátlótól mert meghízok, meg stb... "

Ezektől az emberektől azt kérdezném, hogy tudják hogy manapság már annyira KICSI HORMONTARTALMÚ a gyógyszer, hogy semmiféle változást nem idéz elő, csak beszabályozza a menstruáció idejét. Régen volt az, hogy meghíztak a nők, mivel igen nagy hormontartalmúak voltak, de hahó! 2010 van, ahol ilyennel nem kell törődni.

A másik... A gumi. Szerintem mind a két félnek kell foglalkoznia a fogamzásgátlásnak, de az, hogy a fiú védekezzen csak, az szerintem teljességgel lehetetlen. A gumi akármikor elszakadhat, és hopp, meg is történt a baj. Amúgy, ezzel csak a férfiakkal lehet kiszúrni, mert nem kényelmes nekik. És igenis, ha nem akarsz teherbe esni, akkor te is védekezzél! Mindkét félen múlik....

2010. febr. 11. 14:40
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
15:00- miért veszed ki mielőtt elmész? Teljesen fölösleges! Ha dpla biztosítékot akartok, akkor használjatok a gumi mellé pharmatexet!
2010. febr. 11. 15:02
 12/48 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok.

Azért kaptam fel a vizet, mert a kérdésből nekem egy az egyben az jött le, hogy a kérdező pasi, aki úgy van vele, hogy tömje magát a nő bogyóval, hiszen nincs semmi veszélye és nehogy már szegény pasinak kelljen gumit húzni. Elnézést, tévedtem.

VISZONT! A gyógyszerek lehetséges mellékhatásait nem cikkekből szedtem, ezt kikérem magamnak! Mit gondolsz mégis, hogy én hol írattam fel a gyógyszert, a helyi kozmetikában? Képzeld, volt vérvétel, vizsgálat, UH. Negyedévenként vizit, évente ellenőrzés, rákszűrés. Vérvétel, hormonvizsgálat többször. Nem tudom, hogy még a jó búbánatot tehettem volna annak érdekében, hogy elennőrzés alatt szedjem. Bérelnem kellett volna egy orvoscsoportot, aki nap mint nap a kezembe adja a bogyót?

Személyesen ismerek olyan lányt, aki gyógyszerszedés mellett trombózist kapott és kórházba került. Szerencsére nem lett nagyobb baj.

2010. febr. 11. 15:12
 13/48 A kérdező kommentje:
Nagyon sajnálom a barátnődet. És azt is hogy nem írtam ki a nememet. De én úgy gondolom, hogy elsősorban a lány dolga az, hogy védekezzen, mivel ha teherbe esik, és ugye megy az abortuszra, tönkreteszi a szervezetét, ráadásul nem lehet kisbabája. Persze, előfordulhat ez gyógyszer miatt is, de szerintem sok múlik azon is, hogy kinek milyen az immunrendszere, és hogy fogékony-e a betegségekre. Még egyszer elnézésedet kérem a nem miatt.
2010. febr. 11. 15:16
 14/48 anonim ***** válasza:

aki gyógyszer miatt kapott trombózist, annak érdeklődnie kellett volna előtte a családban h volt-e már vkinek. a trombózis örökletes. és ilyenkor génvizsgálatot csinálnak, h van-e rá hajlamod neked is. eziscsak a felelősségteljes gondolkodás egyik része. mint már említettem az orvosok sem istenek. valamit neked is tenned kell, legalább annyit h megkérdezed anyád és apád van-e trombózisra hajlamos a családban.

amúgy énis 7 éve szedek tablettát, járok szűrésre, májellenőrzésre és minden OK.

a másik pedig, hogy aki morán kezdi a tablettát szedni, amikor még nemállt be normálisan a ciklusa, ott gyakran előfordul h ráfogják a tablettára, h azért nincsen menzesze 20on évesen, mikor abbahagyta. pedig, lehet h ha nemszed tablettát se lenne neki, mert már az elején sem volt minden rendben.

2010. febr. 11. 15:20
 15/48 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én kérek elnézést, hogy fölkaptam a vizet! :)

Abban nem értek egészen egyet veled, hogy a védekezés a nő dolga, szerintem pont annyira 50-50%, mint amennyire fele-fel részben vesznek részt a szexben. :) Viszont tény, hogy a következmények javarészt a nőt terheleik, mind egészségileg, mint lelkileg.

Szerintem a legfontosabb a kompromisszum, a mindkét fél számára megfelelő és megbízható védekezés.

A gyógyszerre visszatérve, a hízás javarészt valóban nem jellemző a mai bogyóknál, az egészségügyi kockázatok sokkal veszélyesebbek, mint a hízás. Az viszont valóban érdekes, hogy a tiniket az sokkal jobban aggasztja, hogy híznak-e 5 kilót, mint hogy lesz-e trombózisuk, májproblémájuk, migrénjük stb. :)

2010. febr. 11. 15:25
 16/48 anonim ***** válasza:
91%

A nőgyógyászoknak igen erős anyagi érdekük fűződik ahhoz, h minél több tablettát írjanak fel, szóval egyáltalán nem hülyék.

Én nem szedtem soha és nem is fogok, épp elég káros a hormon, amit a csapvízzel megiszunk.

2010. febr. 11. 16:05
 17/48 anonim ***** válasza:
100%
Én speciel 20 kilót híztam egy év alatt az egyik nagggyon hiper-szuper újgenerációs, minimális hormontartalmú fogamzásgátlótól, a másik hasonlóan alacsonyhormontartalmútól meg elkezdett szőrösödni a hasam. Méghogy semmi mellékhatás...
2010. febr. 11. 16:24
 18/48 anonim ***** válasza:
79%
én nem félek a káros hatásaitól. hizni nem hiztam, gyereket meg ugyse akarok, később se. szoval, nalam ez mind1. habar, bevallom, féltem, h majd meghizok, de ugy gondoltam, h ha gond van, abbahagyom. nem lett gond. a gumival nekem semmi bajom nem lenne, ha nem szakadt volna ki 3 x. nekem nagyobb gáz lett volna folyton attol rettegni, h terhes vok, mint h jaj, mi lesz a tabitol. ez a legmegbizhatobb módszer. a többiben nem bizok. márpedig én még nem akarok gyereket, lehet, h később se, ezért választottam ezt a módszert. de akárkiért nem tenném meg. szeretem a fiumat. ha pl. kapcs. elején lennék vmi ismeretlen alakkal, akkor rohadtul nem érdekelne, h a pasiknak kényelmetlen a gumit, " megparancsolnám ", h igenis, huzza fol. nem akarok semmit összeszedni.
2010. febr. 11. 16:31
 19/48 anonim ***** válasza:
100%
Én szedtem néhány honapig,egy év sem volt.. nekem viszeres lett tőle a lábam,és fájt is.Pedig minden vizsgálatot elvégeztek rajtam,trombózis hajlamom sincsen elméletileg..na igen csak gyakorlatilag meg nekem nem érte meg. Persze ritka az olyan,akinél ilyen komolyabb probléma jelenetkezik,cska azért irom hogy tudd van ilyen is. Ja és természetesen sokkal jobb a gumi nélküli szex,de az embernek az egészsége még annál is..(egyetért velem a párom is,inkább húz gumit). Más lehetőségem egyelőre nincsen,spirált lehetne de nem szültem még. Kupokban krémekben egyrészt nem bizok másrészt probáltam és csípnek. Azért akkor könnyü okosnak lenni,ha neked megvan a lehetőséged a tablettára,én szerintem is az a legjobb de ha nem lehet akkor nem lehet. Ja előtt gumit használtam 4 évig,egyetlen egyszer sem szakadt ki.
2010. febr. 11. 19:17
 20/48 anonim ***** válasza:
Előző vagyok,a megszakítást meg nem vállalom be.
2010. febr. 11. 19:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!