Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek ideje lenne már rátérni a fogamzásgátló tablettára?
"Szerintem a barátnőddel vagy fejben van gond, vagy valami egészségügyi ok miatt nem ajánlotta még fel, amit nem is hozott a tudomásodra."
Ha egy nő nem szeretne tablettát szedni, akkor gond van a fejében? Ezt komolyan gondoltad?
Orvosira járok, nem tudok olyan betegségről, ami kontraindikálná a tabletta szedését, mégsem szeretnék így védekezni. Miért? Mert tisztában vagyok az előnyeivel és a hátrányaival egyaránt, és nekem nem éri meg a kockázatot. A párommal meg tudjuk oldani másképp a védekezést, olyan módon, ami neki is megfelelő. Nem értem, hogy ezért miért lenne gond a fejemben.
Kérdező:
Nem értem, hogy miért itt teszed fel ezt a kérdést. Miért nem a barátnőddel beszéled meg?
Az, hogy ki és mikor kezd el (vagy nem kezd el) tablettát szedni, az nem illem meg szokás kérdése. Nem is annak a kérdése, hogy más hogy csinálja.
A védekezés a szokványos esetben KETTŐ emberre tartozik. Azért, mert a szomszéd tablettát szed, a barátnődnek nem kell azt használni. Ugyanígy nem kell gumit használnod akkor, ha az összes haverod azzal csinálja...
Egyébként meg szerintem nem úgy kellene ezt a témát felhozni, hogy "nekem jobb lenne koton nélkül, szedjél légyszi tablettát!".
Hanem leülni szépen és megmondani, hogy te szeretnél valami olyan megoldást, ami nem óvszer. Aztán szépen összeszedni a lehetőségeket (ugyanis van egy pár), rendesen utánanézni (lehetőleg értelmes forrásokból), hogy melyiknek mi az előnye, mi a hátránya, mennyire megbízható, van-e valami olyan tényező, ami valamelyik módszert kizárja.
Ezután elgondolkodni azon, hogy a felvetett megoldások közül kettőtök számára melyik lenne a legjobb, legelőnyösebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!