Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Szerintetek ideje lenne már...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek ideje lenne már rátérni a fogamzásgátló tablettára?

Figyelt kérdés
Párommal már lassan 4 éve együtt vagyunk, és még mindig gumival csináljuk. Felvetettem neki a problémámat (fiú bagyok), hogy gumin keresztül nem érzek úgy mindent. Tudom 4 év telt el és csak most hozom fel a témát, de a körülöttem lévő párok már rég így csinálják, és én is szeretném így. Szeretnék tapasztalatokat kapni erről másoktól, légyszíves segítsetek valaszotokkal.

2015. febr. 10. 08:59
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Ha felnőtt emberek vagytok, akkor tisztában kell legyetek a mellékhatásokkal, és szerintem ez a nő döntése. És nincs időhöz kötve. Ha meg azért szedne tablettát, mert mindenki más szedi, akkor meg ássátok el magatokat.
2015. febr. 10. 11:33
 12/14 anonim ***** válasza:
Olyan nincs, hogy x ideje együtt vagytok, akkor itt az ideje, ezt a barátnődnek kell eldönteni, hogy akar-e szedni vagy sem. Természetesen felvetheted neki, hogy esetlegesen nem gondolt-e már rá, ha még nem került szóba a téma. Valakinek ez lehet fél év az "aktuális", valakinek meg soha, mert nem szedhet vagy nem akarja szedni a gyógyszert.
2015. febr. 10. 22:48
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem a barátnőddel vagy fejben van gond, vagy valami egészségügyi ok miatt nem ajánlotta még fel, amit nem is hozott a tudomásodra."

Ha egy nő nem szeretne tablettát szedni, akkor gond van a fejében? Ezt komolyan gondoltad?

Orvosira járok, nem tudok olyan betegségről, ami kontraindikálná a tabletta szedését, mégsem szeretnék így védekezni. Miért? Mert tisztában vagyok az előnyeivel és a hátrányaival egyaránt, és nekem nem éri meg a kockázatot. A párommal meg tudjuk oldani másképp a védekezést, olyan módon, ami neki is megfelelő. Nem értem, hogy ezért miért lenne gond a fejemben.

Kérdező:

Nem értem, hogy miért itt teszed fel ezt a kérdést. Miért nem a barátnőddel beszéled meg?

Az, hogy ki és mikor kezd el (vagy nem kezd el) tablettát szedni, az nem illem meg szokás kérdése. Nem is annak a kérdése, hogy más hogy csinálja.

A védekezés a szokványos esetben KETTŐ emberre tartozik. Azért, mert a szomszéd tablettát szed, a barátnődnek nem kell azt használni. Ugyanígy nem kell gumit használnod akkor, ha az összes haverod azzal csinálja...

Egyébként meg szerintem nem úgy kellene ezt a témát felhozni, hogy "nekem jobb lenne koton nélkül, szedjél légyszi tablettát!".

Hanem leülni szépen és megmondani, hogy te szeretnél valami olyan megoldást, ami nem óvszer. Aztán szépen összeszedni a lehetőségeket (ugyanis van egy pár), rendesen utánanézni (lehetőleg értelmes forrásokból), hogy melyiknek mi az előnye, mi a hátránya, mennyire megbízható, van-e valami olyan tényező, ami valamelyik módszert kizárja.

Ezután elgondolkodni azon, hogy a felvetett megoldások közül kettőtök számára melyik lenne a legjobb, legelőnyösebb.

2015. febr. 11. 18:58
 14/14 anonim válasza:
Ha akartok gyereket akkor csináljátok meg és utána. Mi macskának adtuk, kimértük a neki megfelelő adagot. Ez van 5 éve, azonban egy tavasszal elfeletkeztünk róla, és egy kis torzszülöttet sikerült neki összehozni. Amikor megtalaltuk már nem élt.
2015. febr. 15. 09:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!