Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hol és hogyan, mi a teendö ha terhes vagy de nem akkarod megtartan?
Az én problémám az,hogy teherbe estem fogamzás gátló és óvszer használata ellenére.Én ezt nem értem.de már 2 hete ,hpgy nem jött meg a menszesz.....és attól tartok terhes vagyok.Én nem akarom megtartani.2éve vagyunk együtt a párommal.De félek,hogy ezzel a problémmával egyedül maradok.20 éves vagyok és még nem vagyok kész az anyaságra,hisz még tanulok érettségiért,már van egy szakmám...de tanulnom kell...és dolgozni szeretnék....illetve fösuliba is menni akarok mert divattervező akarok lenni.Nagy álmaim és céljaim vannak.S sajnálom a kicsit azaz a (gyereket)de én jobb életet szeretnék neki,azt,hogy mindene meglegyen és boldog családi körülmények között nöjön fel.És a mostani élet körülményem nem a felegvár.....
Kérem azokat a tapasztalt lányokat,hölgyeket,hogy segítsennek,hogy hogyan zajlik ez??hova menjek elöször...miaz a családsegítö szolg.?és milyen bizottság elött kell,hogy beszéljek,hogy miért akarom elvetteni a gyereket???S mennyibe kerül az abortusz?A BUNKOK KIMÉLJENEK!a többiekenek elöre is köszönöm a válaszokat.EGY 20 ÉVES LÁNY.
az hogy két hetet késik szerintem egyáltalán nem azt jelenti hogy terhes vagy, tabi és óvszer mellett... sőt
tudod nekem mennyit szokott késni?? persze én is paráznék, de nem élek szexuális életet egy ideje ugyhogy tudom hogy nincs baj:)
az hogy feszül a melled lehet annak a jele hogy hamarosan meg fog jönni
20L
te figyi már....nőknél gyakran előfordul h kiesik a menzesz. akár még tabletta mellett is, amikor az a tabletta már kezd nemjó lenni a nőnek. hamég óvszert is hazsnáltál szinte kizárt h teherbe essél, hameg igen, akkor az vagy egy csoda, vagy ti télleg ennyire bénák vagytok.
egy tesztet vegyél már könyörgöm....ezzel kellett volna kezdened az egészet...
Bizonyosodj meg arról, hogy egyáltalán tényleg terhes vagy e (az esélye szerintem 0)! Aztán ha megvan a teszt:
-pozitív lett: irány a nőgyógyász, majd ő meg is vizsgál és elmondja a teendőket, a családsegítőhöz mindenképpen menned kell (nincs semmiféle bizottság, csak 1 ember beszélget el veled, hogy miért akarod elvetetni és hogy nem gondoltál-e az örökbeadásra...stb). Aztán vagy ad egy csekket vagy kiküldik postán, az szépen befizeted, a szelvénnyel együtt felkeresed ismét a dokidat és megbeszélitek a műtét időpontját. Műtét napján bemész, felteszik a tágítópálcikát, 1-2 óra múlva elaltatnak, vákummal kiszívatják a magzatot, kb. 15-20 perc az egész, pár órát hagynak pihenni, aztán még aznap hazamehetsz.Az abortuszokat most már ambuláns műtétként végzik (ez azt jelenti, hogy reggel bemész, megműtenek, du már jöhetsz is haza). Betétet vigyél a műtétre magaddal, mert utána vérezni fogsz (tampont ne, mert úgysem tudnád betenni).
-ha negatív lett: akkor is keress fel egy dokit, mert ha fogamzásgátlót szedsz, nem normális ha késik vagy kimarad egy mensi!Ha még csak most kezdted el szedni, akkor normális csak, de ha már egy ideje szeded, akkor nem!
Majd írd meg, hogy mi lett!
Biztosan nem vagy terhes. Fogamzásgátló és óvszer együttes használata mellett kizárt. Én biztos vagyok benne, hogy ez lehetetlen, ha rendesen szedted a tablettát, akkor önmagában is elegendő védekezés, óvszerrel kombinálva maga a tökély.
Azonban, ha mégis terhes vagy, akkor nőgyógyászhoz menj először. Az abortusz körülbelül 30 000 Ft. 12. hetes korig végzik el, te körülbelül 5 hetes lehetsz. Már a legolcsóbb teszt is kimutatja, ha babát vársz, ez olyan 400-500 Ft. Viszont én tartom azt, hogy nincs okod aggodalomra. Még akkor sincs okod szégyenkezni, ha mégis abortuszra mész, ez nem a te hibád. Remélem segítettem! Ja és még valami: Az abortusztól sem kell félned, ma már nem küretkanállal végzik, vigyáznak a nőkre, így nem valószínű, hogy meddőséget okoz. Minden jót neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!