Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megszakításosnál a fiún vagy a lányon múlik, hogy ne legyen baba?
A párom már 2x is rávett hogy mindenféle védekezés nélkül szeretkezzünk, mert hogy majd ő vigyáz és időben kiveszi. Hiába mondtam hogy baj lesz, de ő azt mondta hogy eddigi 2 barátnőjével mindig így szexelt és akkor sem volt baj, akkor most miért lenne.. igaza van? megnyugodhatok? vagy lehet nem is rajta múlt hanem a barátnőin, hogy nem lettek terhesek?
Én eddigi pasiaimmal mindig gumival védekeztünk, de ő azt sem szeretné, azt mondja jó lesz így. De akkor már inkább szednék gyógyszert.. :/
Mennyi az esélye így megszakításosnál a teherbe esésnek?
22/L
Egy év alatt 100 nőből, aki rendszeresen így védekezik, 35 esik teherbe, 65 nem.
Ha két menet közben elmegy pisilni, ha peteérés előtt 5-6, utána 1 nappal rendesen védekeztek, akkor lehet minimalizálni a veszélyt, abban az esetben, ha véletlenül egyszer sem élvez beléd... de ez még mindig nem jelent egyet a nullával! Még a szakma is vitatkozik azon, hogy alapból lehet-e életképes sperma az előváladékban, illetve egy nőnek bármikor lehet spontán, rendkívüli peteérése, ami előre nem kiszámítható.
Tény, minden módszer jobb a semminél...és igaz, hogy sokan teherbe esés nélkül évekig így "védekeznek".
De olyanokat is ismerek, akik így estek teherbe...
Második vagyok, nem a levegőbe beszélek, én is így védekeztem hosszú ideig. Terhes lettem, elvetéltem. Nem megbízható módszer. A kérdező is aggódósnak tűnik a kérdése alapján, nem hiszem, hogy szeretne minden egyes hónapban görcsölni, hogy vajon most megjön-e vagy sem. Nem kifizetődő. Aki így védekezik, az egyrészt nem tiszteli a barátnőjét, mivel az ő teste, élete változna meg elsősorban. Másrészt, ostoba, ha nem terveztek gyereket, minek védekeznek így?
Fel lehet húzni azt a gumit.
A lányon múlik, mert neki kell nemet mondani egy ilyen rizikózásra.
Viccet meg félretéve, ha a biológia részéről nézzük, mindkettejükön múlik. A fiún az, hogy valóban időben ki tudja-e venni, hogy amúgy milyen a termékenyítőképessége és hogy vannak-e életképes hímivarsejtek az előváladékban. Erről folyik a vita, hogy mennyire léteznek és ez mitől függ. A lányon is múlik, hogy pl. a hüvelye kémhatása mennyire kedvez vagy nem kedvez az oda bekerülő spermiumoknak.
Az a gond ezekkel, hogy úgysem tudhatod előre. A termékenység is változik, pl. lehet olyan időszak, amikor alacsony mondjuk a stressztől, aztán megváltozik látszólag spontán (vagyis inkább csak előre az ember nem tudja, mitől).
Ha meg akarsz nyugodni, akkor ne hallgass a párodra, és ne menj ebbe bele. Ha nem ezt teszed, 100%-ig nem nyugodhatsz meg, mert ha megnézted a Pearl indexet, tudod, hogy nem elhanyagolható az esély a teherbeesésre így.
"Megszakításosnál a fiún vagy a lányon múlik"
Azon múlik, hogy ne jusson be a sperma a hüvelyedbe. Az pedig a fiúból kerül beléd, és ő érzi, hogy mikor jön az ejakulációja. Tehát rajta múlik, hogy kiveszi-e.
Ugyanakkor az előváladék is tartalmazhat már életképes hímivarsejteket, így még ha a barátod időben kivenné is (nem fogja, mert nem az ő baja, ha mégis felcsinál, hanem a tiéd), így még ha a barátod az önuralom és a megbízhatóság élő szobra lenne is (ha az lenne, nem kérne ilyet), akkor is veszélyes ez a módszer.
A barátodnak egyszerűen jobb így, a Te érdekeidre pedig magasról tojik. A saját pillanatnyi élvezetét helyezi a Te szempontjaid elé: ha meg teherbe ejt, akkor meg majd rábeszél, hogy vetesd el. Neki fontosabb a saját élvezete, mint a Te egészséged, és az esetleg megfoganó magzatod élete.
Az meg, hogy ő miket mesél a korábbi kapcsolatairól, egyrészt nem releváns, másrészt nyilván a saját előnyére fogja torzítani a valóságot.
A Pearl-index szerint egy éven belül 100 nőből, akik a megszakításos módszert használták, 35 teherbe esett (az egyáltalán nem védekezők közül pedig 85). Ez a módszer teljesen megbízhatatlan.
A fogamzásgátló tabletták előnyeiről és hátrányairól, valamint a többi módszer Pearl-indexéről itt olvashatsz: [link]
Azta! Nagyon szépen köszönöm!
Akkor tényleg marad az, hogy gumi vagy sehogy. Vagy gyógyszert iratok fel..
Most kicsit megnyugodtam, köszi! :) mostmár csak attól parázok hogy ettől a 2 alkalomtól se legyen semmi baj :D ha minden igaz 15.én kiderül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!