Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valaki hallott már a Jaydess nevű spilról vagy van már vele tapasztalata?
A Jaydess-ről nekem nagyon rossz dolgokat mondott a nőgyógyászom. Én magam is gondolkoztam a spirálon, de a dokim azt mondta, hogy sajnos nem annyira hatékony, mint a fog.gátló tabletta (és sajnos ezt ismerőseim közül is tapasztalta már két nő). Annyi, hogy ha spirál mellett lesz terhes valaki, akkor automatikusan mehet abortuszra, nem kell hozzá végigjárni azt a hosszú procedúrát, amit alapesetben, sőt, a 30.000 Ft-os csekket sem kell befizetni. De ettől függetlenül én (személy szerint) nem tartok jónak egy olyan fog.gátló módszert, amely nem eléggé hatékony.
Amúgy ha rákeresel neten (én megtettem, miután beszéltem a nőgyógyászommal) elég sok olyan oldalt találsz, ahogy leírják a spirál előnyeit és hátrányait, és a hátrányok között bizony ott lesz az is, hogy elég könnyen el tud mozdulni a helyéről, és akkor bizony bekövetkezhet a terhesség.
Kedves Kérdező!
Felrakattad végül? Milyen? Tudsz mondani tapasztalatokat? Nekem a nőgyógyászom most írta fel a Jaydesst, de még nem rakattam fel. Kérdeztem van-e bármiféle hátránya vagy negatív mellékhatása, azt mondta semmilyen nincs, egyedül a minimális gyulladásveszélyt említette meg.
Engem még egy dolog érdekelne. Szex közben a partnerem érezheti? Esetleg kiránthatja véletlenül?
Kedves Kérdező!
Nekem is a Jaydesst ajánlotta a nőgyógyászom. A terhesség elleni védelme magasabb mint a tablettának, mert felszívódási problémák, hasmenés stb nem befolyásolhatják. Március végén tetettem fel, rögtön feltevés után pár órát nagyon görcsöltem, egy két napig erősebb vérezgetés (tisztasági betét elég)utána három hét pecsételgetés volt, aztán mintha elvágták volna. Egy hónappal feltét után volt megint egy hét kis pecsételgetés. Másfél hónap után van egy ellenőrzés, mindent rendben találtak. Tapasztalat annyi, hogy nagyritkán picit begörcsölget a hasam. A párom egyszer kétszer mondta, hogy szex közben mintha érzett volna valamit, de abszolút nincs vele probléma. Nagyon örülök, hogy berakattam. A nődokim azt mondta 44ezernél többet nem szabad érte fizetni, mert akörül van a nagyker ára, nekem meghozta 43700ért a gyógyszertárasom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!