Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Fogmazásgátló PCO szindrómára?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fogmazásgátló PCO szindrómára?

Figyelt kérdés
Pco szindorámám van,most kezdtem el fog.gátlót szedni.Már az első nap jóval kevesebb lett tőle a vérzésem,általában 5-6 napig szokott tartani,most már a 3.napon elmúlt.Korábban is ajánlgatták nekem az orvosok a gyógyszert de nem volt indokolt ezért én elutasítottam,most viszont muszáj valahogy védekeznem és nem volt más választásom,be kellett vállalnom.Túl vagyok már egy meforal kórán,ami melle a csúnya bőrömre isotretint szedek.Még régebben norcoulttal hozták meg a vérzésemet,azóta rendszeresen megjön.Nem tudom,hogy áll most a betegségem,rendszeres a menstruációm,szerintem peteérésem is van.A csapból is az folyik hogy pco szindrómára fogamzásgátló.Ezt nem igazán tudom megérteni.A gyógyszer meggátolja az ösztrogén és a sárgatesthormon képződését,emellett pedig még a FSH hormonét is.Amikor próbálták kezelni a betegségemet pont azon dolgoztak,hogy ezeket helyre rakják.ÉS mi van ha megtanítják a szervezetet egy rossz működésre és a gyógyszer abbahagyása utána már nem fog újra rendesen működni?Nagyon kétségbe vagyok esve,írjon aki érti ezt az egészet!
2014. febr. 7. 09:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Eleve furcsa, hiszen a ciszták azért alakulnak ki, mert a peteék nem tudnak kilökődni, gyulladásba jönnek és folyadékkal telnek meg. A fogamzásgátló épp elősegíti azt, hogy a peték ne lökődjenek ki és tovább súlyosbíthatja a helyzetet, nem látom, hol az összefüggés, mitől lenne jó pco-ra a fogamzásgátló.

Arról már hallottam, hogy az étrenddel lehet rajta segíteni.

2014. febr. 7. 09:45
 2/11 anonim ***** válasza:
csak tünetileg kezeli ha egyszer abba haygod uyganugy elöjön. A kiváltó ok az inzlulin rezisztencia aminek tünete sokáig nincs. Attól hogy most nem lesznek policisztáid és a vérzésed rendszeres lesz attól még az Ir továbbb rombolja a szervetedet és robog a cukorbetegség felé a 3-as kezelés nélkül. A gyógyszer nem kúra szerűen kell hanme a legtöbb betgenek élete végéig. Ha kezelve van az inzulin rezisztencia akkor elmulnak a nögyógyászati problémák is, rendszeres lesz a vérézs lesz tüszőrepeds stb. A pcos-nál nem az a baj hogy nincs peteérés, sokaknak van viszont nincs tüszö reedés, avgyis nem szabadul ki a petesejtezér okoz meddöségi problémát. Nekem pl az nzulinom már tök jó már csak a 60 perces cukorom túl alacsony de sajna még mindig nincs tüszörepedésem.
2014. febr. 7. 09:46
 3/11 anonim ***** válasza:

Igen, sok kutatási eredmény erre enged következtetni. Sok fórumon és sok embertől hallottam már, hogy a paleolit táplálkozás teljesen rendbe hozta a pcos-t.

Nem vagyok nagy paleo rajongó, félreértések elkerülése végett, de ha valóban az IR okozza, akkor lehet benne némi igazság.

2014. febr. 7. 09:52
 4/11 anonim ***** válasza:

Hát én a helyedben nem szedném, ha valahogy sikerült PCOS mellett egy normális ciklust csinálni neked. Mert ha abbahagyd, jó eséllyel visszatér a gond.

De az isotretinoin mellett muszáj megfelelően védekezni, tehát mindenképpen olyan megoldás kell (sőt, dupla megoldás), ami biztonságos.

2014. febr. 7. 10:09
 5/11 anonim ***** válasza:
paleo étrend csak annak ajénlott akinek a szénhidrát számolásos rendszerre nem reagál az inzulinja ez általában csak vékony PCOS-oknál fordul elö és angyon rtika én a több száz esetböl kb 2-t tudok. Sajnos a ch megvonás negatiív következményekkel is lehet az állapotra. A 3-as kezelés, gyógyszer, diéta (ch számolgatás általában 160g-os ch diéta) és sport. Ezzel nagyon szépen rendbe rakható és szinten tartható a szindróma.
2014. febr. 7. 10:09
 6/11 A kérdező kommentje:
Hát az az igazság,hogy tényleg nem tudom,hogy áll a betegségem mert nyáron hormonvizsgálat alapján már jelentős javulást állapított meg az orvos.Azt mondta hogy nem kell életem végéig szedni a meforalt csak maximum fél évig.Én nem szedtem rendesen mert nagyon kellemetlenek voltak a mellékhatások.Már nyáron sem volt semmi tünetem,leszámítva hogy nagyon,nagyon csúnya volt a bőröm.amint említettem azt sikerült rendbe hozni isotretionin-ratiopharm nevezetű gyógyszerrel.Most tényleg teljesen tünetmentes vagyok,viszont a eddig menstruáció alatt nagyon fájt a hasam,folyton feszült a mellem.Ennek lehet valami köze a pco szindrómhoz?Minden hónapban 28napra jött meg a menstruációm.Azt sem értem,hogy a fog.gátló hogy nem okoz cisztákat.Ezek a dolgok nem férnek a fejembe,és az orvosok meg nem figyelnek oda kellőképpen.Pár év múlva nagyon,nagyon szeretnék majd babát,minden vágyam hogy anyuka lehessek.Ezért iszonyatosan félek,hogy mi lesz így.Most muszáj szednem a fog.gátlót mert semmiképpen nem eshetek teherbe,akkor tuti el kéne vetetni a babát mert az isotretin nagyon erős és mindenféle károsodást okoz a magzatban.Azt biztosan nem bírnám ki,de azt sem hogyha nem lehetne gyerekem később..
2014. febr. 7. 10:16
 7/11 anonim ***** válasza:
Azért ha nem akarsz semmiképp sem tablettát szedni, akkor lehet találni más megbízható fogamzásátló eszközt is. Mondjuk óvszer mellett használhatnátok pharmatexet, figyelhetnéd mellette a ciklusod, vagy akár beszerezhetnél egy pesszáriumot.
2014. febr. 7. 10:18
 8/11 anonim ***** válasza:
Ha tudsz menj el a mens mentisbe. A tüneteid igenis van ha mnden ok lenne nem lenne ilyen a böröd. Figyelj nekem tényleg az égvilágom semmi tünetem nincs azon kivül hogy nincs tüszörepedésem a 60 perces túl alacsony cukor miatt. A policisztákon és a teherbeesési problémán kivül soha nem is volt smemi tünetem.
2014. febr. 7. 10:25
 9/11 A kérdező kommentje:
Már voltam mens mentisben.Az volt az első hely ahol valamiféle kezelést kaptam és nem rögtön hormonokkal akartak tömni.Egy másik nőgyógyász már 13éves koromban fog.gátlót akart adni nekem.Én meg vadul ellenkeztem ellene.Elég szomorú hogy ilyenek manapság az orvosok.
2014. febr. 7. 11:41
 10/11 anonim ***** válasza:

De miért hajtogatod, hogy muszáj szedned, muszáj szedned a fogamzásgátlót? NEM muszáj! Lehet máshogy is megfelelően védekezni!

Szerinted, aki valamilyen egyéb okból nem szedhet és mellette A-vitaminos (isotretin) kezelést kap, az hogy védekezik?

2014. febr. 7. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!