Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ovszer vagy spiral? Melyik a jobb megoldas?
2 honapja szultem az elso babat,nem akarunk tobb gyereket.
Sajnos nem alkalmazhatok olyan fogamzasgatlo keszitmenyt,ami hormont tartalmaz,igy a tabletta,huvelygyuru stb. kilove.
Ket megoldas kozul valaszthatok (a muvi meddove tetelt leszamitva): ovszer es spiral.
Nagy a dilemma,mert mindket modszernek van elonye,de sok hatranya is.
Az ovszer praktikus,mert nincs semmilyen mellekhatasa az egeszsegre es ha megis terhes lennek,a magzatra sincs karos hatasa.Hatranya,hogy egy tartos kapcsolatban nem a legkenyelmesebb megoldas.
A spiral elonye,hogy 3 evre megoldja fogamzasgatlas kerdeset es a mindennapokban semmi teendo vele,szexnel eszrevehetetlen.Hatranya,hogy sokaknal fajdalmasabba valik a menses,nagy a kockazata,hogy ha megis terhes leszek akkor komplikaciok lepnek fel,pl. mehen kivuli terhesseg,veteles stb.
Nem tudom,mi a jobb megoldas.
Szerintetek?
Koszi mindket valaszt!
Letezik olyan huvelygyuru,amiben nincs hormon? :-O
Errol meg sosem hallottam,de rakeresek neten,mert lehet,hogy ez lenne a legidealisabb.
Ne keresd, nincs olyan, téved a 2-es.
Egyébként: óvszer.
A nem hormonos spirál folyamatos gyulladást tart fent a méhedben; be is nőhet; a fogamzást nem akadályozza meg, csak a beágyazódást...
Még a pesszárium jöhet szóba.
Nem hormonos spirált soha, senkinek. Egyrészt, elég sokan esnek teherbe mellette, másrészt még gyakrabban okoz méhgyulladást.
Óvszer helyett inkább ajánlanám nektek a pesszáriumot spermiciddel + naptármódszert (persze ha ismered magad eléggé hozzá), peteéréskor pedig gumi.
Mindenkinek koszonom a valaszt!
A valaszado,aki belinkelte a cikket a nem hormonalis modszerekrol,megoldotta a problemamat :-)
A pharmatex huvelytabletta tokeletes valasztasnak tunik :-)
Korabban is tudtam,hogy vannak spermicid keszitmenyek,de abban a tevhitben eltem,hogy ezek megbizhatatlanok,most viszont lattam,hogy nagyon is jo a Pearl-indexuk.
Nagyon koszonom mindenkinek es BUEK! :-)
Nem tévhitben éltél, mivel a spermicidek teljesen megbízhatatlanok! Szerinted miért létezik az a kifejezés, hogy pharmatex-baba? Miért akarják betiltatni a nők félrevezetése miatt?
Elmondom: nem azért, mert megbízható lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!