Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mitől hat a Jangee fogamzásgátló?
De ahhoz ez még korai lenne, nem? Görcsöltem, a cicim is nagyon fájt, de az szokott :( Viszont ha a beágyazódást akadályozza a gyógyszer, akkor gyakorlatilag akár minden hónapban terhes lehetek :(
Talán csak 1 mm volt ez az egész, azért vizsgáltam meg közelebbről, mert furcsa volt a nyálkahártya a tamponon. Átlátszó rész is volt benne, illetve egy vörös sáv, mint egy hajszálnyi ér :(
Na ez a kérdés most.. lesokkolt...
Drága szívem, MINDEGYIK kombinált tablettának UGYANAZ a hatása! Gátolja a peteérést, elvékonyítja a méhnyálkahártyát, megváltoztatja a hüvely ph-ját.
Amit te láttál, az méhnyálkahártya volt...
Rendben.
Akit "lesokkoltam" a kérdésemmel:
● megakadályozza a peteérést és a tüszőrepedést - a kombinált tabletta általában az agyalapi mirigy azon hormonjainak kiválasztását állítja le, melyek az ovulációért felelősek. Ennek hatására nem lökődik ki petesejt a petefészekből, tehát terhesség sem jöhet létre.
● gátolja a spermiumok vándorlását - szintén a progeszteron hatására a hímivarsejtek számára kedvező nyálka besűrűsödik, ezáltal akadályozva vándorlásukat a petesejt felé és csökkentve a teherbeesés esélyét. Szintén ennek a hormonnak köszönhetően a petevezetékek is kevésbé hatékonyan hajtják a petesejteket a méh felé.
● megakadályozza a beágyazódást - a kombinált tabletta progeszteron komponense hatására a méhben a feltételek kedvezőtlenné válnak a megtapadásra. A méhnyálkahártya elvékonyodik és kiszárad, így a sikeresen megtermékenyített petesejt nem tud beágyazódni.
Az utolsó pontot sem én találtam ki.
Hát de nem ugyanezt írtam én is??
A beágyazódást IS MEGAKADÁLYOZZA, DE TÖBB VÉDŐ-MECHANIZMUSA VAN!!!
Istenem.. Most ez komoly?
Szerinted ez úgy megy, hogy 1. lépésben meggátolja a peteérést, aztán hoppá ha mégis van peteérés, gyorsan elvékonyodik a méhnyálkahártya, ha túl lassan vékonyodott el, akkor még gyorsan történik valami és te elvetélsz?
Nem hiszem el, hogy nem érted még mindig... Mindegyik mechanizmus EGYSZERRE véd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!