Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
LEHETEK-e terhes? Több mint 10 éve szedtem a fogamzásgátlót. Okt.20-án abbahagytam. Nov.1én szeretkeztem a párommal óvszerrel.
KÖSZÖNÖM!
Nem vagyunk már gyerekek, nem használtuk bénán a gumit, legalábbis szerintem.... ráadásul LF- márkát vettünk.... szóval nem tudom miért történt.... szeretnénk babát, de úgy terveztük-azért is hagytam abba a tablettát- hogy majd csak fél év-egy év múlva, hogy kiürüljön a szervezetemből minden, meg hogy fogyjak is egy kicsit. tehát tudatosan készüljek a terhességre....szerintetek ha esetleg mégis terhes lettem, megtartsam? van veszély a bogyók miatt? köszi....
A szervezet kérféleképpen szokott reagálni, huzamosabb fogamzásgátló szedés abbahagyására:
a) veszett mód elkezd petét termelni
b) lassan, vagy csak gyógyszeres segítséggel tér vissza a menstuációs ciklus (peteérés-tüszőrepedés, rendes méhnyálkahártya, stb.)
Szerintem utóbbi a gyakoribb (én is ezzel küszködök). De mivel senki nem tudhatja, hogy a te petefészked mit csinál, van esély a terhességre. Azt is hozzátenném, hogy nem valószínű, hogy 10 év szedés után alkalmas a méhnyálkaártyád a beágyazódásra, ha netalán termékenyült meg petesejt. (Nekem 7 év szedés után mindössze 2 mm-es volt, a beágyazódáshoz 8-10 mm kell.)
Mivel itt rengeteg a HA, meg amúgy is, rohanás a dokihoz, elmondani mi történt és majd ő eldönti kell-e a 72 órás tabi.
A tabinak semmi káros hatása nincs a babára! Szedés befejezése után két dolog miatt szoktak javasolni néhány hónap védekezést:
- helyeálljon a szabályos ciklus, peteérés, tüszőrepedés
- újra felépüljön redesen a méhnyálkahártya a beágyazódáshoz és a baba megmaradásához
Lehetsz, mivel a gyogyi az utolsó bevett szemig véd.
A babának nem lesz baja.
2 hét múlva tesztelhetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!