Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Nem vettem be 1 napig a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem vettem be 1 napig a fogamzásgátlót, közben szeretkeztem a barátommal, lehetek így terhes?

Figyelt kérdés

Vasárnap 1kor vettem be az aznapi tablettámat. A barátommal szeretkeztünk vasárnap és hétfőn is, de nem vittem magammal a tablettákat. Hétfőn 1kor kellett volna ugye bevennem, de nem vettem és este 11kor szeretkeztünk, bennem élvezett el. Csak kedden, azaz ma meló után tudtam bevenni dupla tablettát, akkor jöttem csak haza. A második hetet kezdtem meg a tablettából, és ahogy a neten találtam, ilyenkor erős a hatása, elvileg ha nem szedtem be, utána 12 órával gyengülhet csak, de akkor sem biztos.

Mivel a nőgyogyim heti kétszer van, és az egyik holnap, de én dolgozok, pénteken pedig már lejár a 72óra, így csak akkor mennék el orvoshoz, ha nagyon muszáj. A munkát már nem tudom lemondani.

Jah, kb. 6 hónapja szedem.

Valakinek van biztos, megbízható infója?

Köszönöm szépen!!!

2011. jún. 14. 21:38
 1/8 anonim ***** válasza:

A részleteket nem értem teljesen, de a tabletta mire elveszíti a hatását idő kell.

Pl. ha bevetted nem lesz 5 perc múlva biztonságos a szex. A hormonok változása nem pár perces dolog.

De a többiek válaszát várd meg!

2011. jún. 14. 21:42
 2/8 anonim ***** válasza:
Mivel meghaladtad a 12 órát a bevétellel, ezért sanszos a peteérés és teherbe eshettél, ilyen egyszerű. Imádkozz sűrűn, jobbat nem tudok.
2011. jún. 14. 21:45
 3/8 A kérdező kommentje:
meghaladtam a 12 órát, de a szex 12 órán belül volt, nem túl..... hétfő 1kor kellett volna bevennem, és este 11kor szeretkeztünk! pont ezért kérdezem. ilyenkor mi van?
2011. jún. 14. 21:46
 4/8 anonim ***** válasza:
Szerintem is imádkozz :D nem az az egy tablettán múlik, hanem az egész folyamaton,és azt bolygattad fel.
2011. jún. 14. 22:20
 5/8 anonim ***** válasza:
AZ, hogy a szex 12 órán belül volt, az semmit nem jelent ;)
2011. jún. 14. 22:21
 6/8 anonim ***** válasza:
Tök mindegy, mikor szexelsz, ha nem veszed be a tabit. Nem értem miét nem lettetek volna képesek használni egy cseszett kotont. Nem mondom, hogy nagy esélyed van rá, de nagyobb, mintha rendesen szednéd. Imádkozzál, máskor meg használj kiegészítő védekezést, ha elfelejted beszedni.
2011. jún. 14. 22:35
 7/8 anonim ***** válasza:
Komolyan nem értem, hogy lehet "elfelejteni" bevenni a tablettát. Akinek TÉNYLEG fontos, hogy ne essen teherbe, nem felejti el, ilyen egyszerű. Nekem még pl. telefonos emlékeztető sem kell, mert mindig nálam van a gyógyszer, bárhol vagyok és soha nem felejtem el beszedni, pedig évek óta szedem. Életre szóló szabályként kezelem a tabletta beszedését és egyáltalán nem tartom túlzásnak, ugyanis gyereket nevelni egyelőre nincs lehetőségem, abortuszra menni meg nem szeretnék. Kicsit gondolkozz el ezen kérdező.
2011. jún. 14. 23:44
 8/8 anonim ***** válasza:

Sajnos igenis el lehet felejteni a tablettát, úgyhogy ne kardoskodjatok itt! Én 12 éve szedtem, telefonos emlékeztető is volt, mikor egyszer kimarad egy szem, nem tudom hogy, valószínűleg annyira rutinná vált, hogy mikor csörgött a telefon, éppen csináltam valamit és úgy voltam, majd ha befejeztem, beveszem, aztán később úgy emlékeztem, már bevettem. Ráadásul aznap nem is jöttem rá, csak valamikor később.

Általában azt írják az orvosok a fórumokon ilyen kérdésekkel kapcsolatban, hogy nem szűnik meg teljesen ennyi idő alatt a tabletta hatása, de csökken, úgyhogy kicsi az esélye, hogy teherbe ess, de nem teljesen lehetetlen.

2011. jún. 15. 00:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!