Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Tényleg nagyon káros a fogamzá...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg nagyon káros a fogamzásgátló?

Figyelt kérdés
Kialakulhat a meddőség tabi szedése után? Most az olyan mellékhatások nem érdekelnek hogy felfájás stb. hanem a komolyabb következmények. Szóval kialakulhat e meddőség, ha lehet gyerekem lehet-e valami baja meg ilyesmik. Sokmindneki azt mondja hogy aki teheti ne szedje, de miért?
2009. okt. 27. 13:00
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Én 7 év után most hagytam abba és nagyon félek, hogy mi lesz ezek után. Rendszertelen ciklus, pattanásos bőr, évekig elhúzódó problémák... :((
2009. okt. 27. 14:57
 12/17 anonim ***** válasza:
Szia!:) Én 17 éves lány vagyok. 15 évesen kezdtem el szedni a Tri-regol fogamzásgátlót az akkori barátom miatt (másfél évig voltunk együtt, már fél éve külön vagyunk.) A gyógyszert akkor kezdtem el szedni, amikor már elmúltunk egy évesek. Tehát bő fél évig szedtem a gyógyszert. Szakításunk után azért hagytam abba a szedését, mert akkor úgy gondoltam, hogy mostanában úgysem lesz senki, akivel úgy fogok lenni, mint az exemmel. Meg úgy voltam vele, hogy minek fizessek 3 havonta 7000 Ft-ot, amikor úgyse töm senki? :S (REMÉLEM ÉRTITEK:D) A mellékhatásokat tekintve, elég ragyás lettem a gyógyszer abbahagyása után, és a ciklusom is rendszertelen, sosem lehet kiszámolni, hogy mikor fog megjönni, egyszer 3 hétre jön meg a 4 hét helyett, aztán késik 1-2 hetet, pedig már eltelt 6 hónap és még mindig nem rendeződött a menzeszem... nagyon rossz:/... megbántam, hogy abbahagytam a gyógyszer szedését, mert most úgy néz ki, hogy egy fiúval komolyodik a dolog, és ha majd ott tartunk, hogy a gumit gyógyszerre váltsuk, akkor mit mondjak neki?????????????????????? :S Ezt nem lehet csak úgy elkezdeni meg abbahagyni! Nagyon rossz!!! És persze az is kétséges, hogy majd egyszer, ha eljön az igazi és gyereket szeretnénk, akkor teherbe eshetek-e.
2009. okt. 27. 17:14
 13/17 anonim ***** válasza:

nyugodtan elkezdheted szedni újra a gyógyszert írtad h 15 évesen szedted fél évig, mostmeg 17 vagy, tehát eltelt legalább egy év.

neked meg valószínűleg azért lettek ezek a dolgok h pattanás meg rendszertelen ciklus, mivel 15 éves (!!!) voltál amikor elkezdted szedni a gyógyszert. 15 évesen nemigazán ajánlott foggátlót szedni, mikor még a menzeszed sem rendszeres ésmég a pattanásaid is éppenhogy kijövőfélben vannak. a gyógyszer ezeket a tüneteket elynomta, mivel ez a foggátlók egy másik tulajdonsága, majd miután abbahagytad, fél évre rá, kijöttek a pattanásaid amik egyébkéntis ottlettek volna, ha a gyógyszer nem nyomja el.

2009. okt. 27. 17:37
 14/17 anonim ***** válasza:
Értem. :) Köszönöm szépen!
2009. okt. 27. 17:41
 15/17 anonim ***** válasza:
ha valaki nem 14-15évesen kezdi el szedni és eljár évente (vagy sűrűbben amikor panasza van) akkor nem hiszem h bármi baja lenne belőle. Olyanoknál alakulhat ki meddőség akik úgy szedik a tabit, hogy nem ajánlott nekik vagy ősrégi bazi nagy dózisú fogi.gátlót szednek....de ez manapság elég ritka sztem
2009. okt. 28. 08:17
 16/17 A kérdező kommentje:
Nem túl korai 17 évesen elkezdeni???? Ilyenkor még fejlődőfélben vagyok, nem kavar be nagyon?
2009. okt. 28. 11:19
 17/17 anonim ***** válasza:
szerintem még lehet 17 évesen is kicsit korai...Lehet hogy csak én gondolom így, sok 17 éves lány szed tabit de ha nem égetően fontos és nem érzed azt, hogy nincs a tabinál jobb megoldás akkor még ne szedd.
2009. nov. 15. 22:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!