Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan működnek a fogamzásgátló tabletták? Milyen káros hatásai vannak? Miylen gyakran kell szedni?
15 vagyok, csak bnömmel erröl beszélgettünk de nem azért mert elakarjuk vesziteni, csakugy beszéltünk rola és kivánsci lettem
15/L
A fogamzásgátló lényege, hogy megakadályozza a peteérést. Ez a legfontosabb. Emellett elvékonyítja a méhnyálkahártyát és kevésbé átjárhatóvá teszi a méhnyakat.Lényegében kikpcsolja az egész rendszert, ami kellene ahhoz, hogy baba legyen.
Kifejezetten káros hatása szerintem nincs, inkább kockázatai lehetnek. Pl. oda kell figyelni a trombózisveszélyre, májműködésre, ilyesmi.
A legtöbb tablettát 21 napig kell szedni, naponta egyet természetesen, utána 7 nap szünet és így tovább.
Ma már nagyon minimális hormontartalmuk van a gyógyszereknek. Épp ezért nincs mellékhatásuk hosszú távon ha sikerült megtalálni a neked megfelelőt. De vannak esetek mikor hosszú évek után valaki abba hagyja és jó néhány hónap mire először újra menstruálni fog.
Az elején vannak esetleg mellékhatásai, valakinek megnő a melle, vagy egy teljes hónapig vérzik mire hozzá szokik a szervezete. Vannak akik a felírt gyógyszer mellett libidó csökkenésre panaszkodnak. Ami azért érdekes, mert az orvosok és gyógyszerészek nagy többsége szerint ez fizikailag lehetetlen.. Pedig biztosan van igazság alapja, nem véletlenül fordulnak elő ilyenek.
Mielőtt felírják az orvos elküld egy vizsgálatra, hogy megnézzék jól működik-e a májad, és van esély trombozisra. Ezek sajnos rizikófaktorok, úgyhogy ha ezek nem "okésak" akkor nem szedhetsz ilyen gyógyszert. 21 napig kell szedni, naponta egyet.. aztán 7 nap szünet, majd újra ez a folyamat.
A fogamzásgátló egyébként állterhességet hoz létre a szervezetedben így véd a teherbe eséstől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!