Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Ha 10évesen menstruáltam...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gorogyeckij kérdése:

Ha 10évesen menstruáltam előszőr most 16 vagyok és másfél éve van barátom. Mit fog ajánlani a nőgyógyász?

Figyelt kérdés
Másfél éve vagyunk együtt és most jött el a "pillanat" de nem csak ovszerrel szeretnénk védekezni. Holnap megyek nőgyógyászhoz. Kiváncsi lennék hogy van e esély rá hogy Fogamzásgátló tablettát írjon fel. vagy mi mást ajánlhat. Ilyen esetben?
2013. aug. 6. 22:42
1 2
 11/13 anonim válasza:

Az én nőgyógyászom pedig habozás nélkül felírta, a párkapcsolat hossza nem is érdekelte! Az ok: sokkal jobb, mint egy abortusz.

18/L

2013. aug. 7. 22:58
 12/13 anonim válasza:
Előtte mindenképpen kér vérvizsgálatot, meg megnéz. Kikérdez a betegségekről, amik előfordultak a családodban, rákérdez a vérnyomásodra. Ha ezeket nem teszi meg, akkor keress mást. Normális vérkép nélkül ne kezdj el tablettát szedni inkább, mert ha esetleg mégis benne vagy abban a pár százalékban, akiknél magas a kockázat valami betegségre, akkor nehogy később baj legyen belőle.
2013. aug. 8. 21:50
 13/13 anonim ***** válasza:
46%

10-es: De, állandó kapcoslatom volt 15 évesen. 3 évig tartott, azóta pedig egy másik fiúval vagyok már 5 éve.

Szóval nem azért nem váltottam, mert 35 pasival keféltem, és nem akartam összeszedni vmit...

És úgy érzem elég jó rálátásom van a témára, és én azt tapasztalom, hogy igen is mindnekinek felírják akkor is, ha nem kellene.

Példákat is mondjak?

Bnőm 4 évig szedett tablettát úgy, hogy az orvos soha nem vizsgálta meg, soha nem küldte vérvételre, anamnáézisfelvétel sem volt soha.

Bnőm osztáyltársának felírták a tabit, persze az anamnézisfelvételt kihagyták. Eeredmény: mélyvénás trombózis kb. 20 évesen. Mint kiderült, a családban már előfordult, így meg lehetett volna előzni egyetlen kérdéssel a dolgot.

Másik ismerősömnek 16 évesen írták fel görcsökre, az eredménye, hogy abbahagyás után a 28 napos ciklusából lett egy 40 napos, pecstelésekkel tarkított vmi, és nem esik teherbe.

Szar ezt mondanom, mert magam is orvosnak készülök, de sajnos igen nehéz normális nőgyógyászt találni.

2013. aug. 9. 09:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!