Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha 10évesen menstruáltam előszőr most 16 vagyok és másfél éve van barátom. Mit fog ajánlani a nőgyógyász?
Az én nőgyógyászom pedig habozás nélkül felírta, a párkapcsolat hossza nem is érdekelte! Az ok: sokkal jobb, mint egy abortusz.
18/L
10-es: De, állandó kapcoslatom volt 15 évesen. 3 évig tartott, azóta pedig egy másik fiúval vagyok már 5 éve.
Szóval nem azért nem váltottam, mert 35 pasival keféltem, és nem akartam összeszedni vmit...
És úgy érzem elég jó rálátásom van a témára, és én azt tapasztalom, hogy igen is mindnekinek felírják akkor is, ha nem kellene.
Példákat is mondjak?
Bnőm 4 évig szedett tablettát úgy, hogy az orvos soha nem vizsgálta meg, soha nem küldte vérvételre, anamnáézisfelvétel sem volt soha.
Bnőm osztáyltársának felírták a tabit, persze az anamnézisfelvételt kihagyták. Eeredmény: mélyvénás trombózis kb. 20 évesen. Mint kiderült, a családban már előfordult, így meg lehetett volna előzni egyetlen kérdéssel a dolgot.
Másik ismerősömnek 16 évesen írták fel görcsökre, az eredménye, hogy abbahagyás után a 28 napos ciklusából lett egy 40 napos, pecstelésekkel tarkított vmi, és nem esik teherbe.
Szar ezt mondanom, mert magam is orvosnak készülök, de sajnos igen nehéz normális nőgyógyászt találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!