Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen védekezési formát ajánlotok, ami biztonságos és
nem a fogamzásgátló tabletta?!
spirál. Más nincs ami igazán biztonságos. Maradjatok a guminál.
2013. máj. 27. 09:43
2/14 A kérdező kommentje:
spirált csak annak teszik fel aki szült mar, igaz?! szóval ez nálam kilőve...
28 évesen nem szeretnénk a párommal gumit használni, de a fogamzásgátló használatától nekem fenntartásim vannak.
Azért írtam ide, hátha kapok valami új ötletet, amiről eddig még nem hallottam, mondjuk ez a spermicid ölő krémek, mennyire lehetnek hatásosak?!?
A héten megyek orvoshoz, vele is szeretnék erről beszélni, de egy picit szeretnék tájékozódni is előtte!
Mi a baj a gumival? A krémek nem igazán megbízhatóak...
2013. máj. 27. 10:07
Spirált nem szült nőknek is feltesznek.
A spermicideket felejtsd el, abszolút megbízhatatlan, nagyon sokan esnek mellette teherbe. Akkor már inkább pesszárium + spermicid, az úgy már megbízhatónak számít.
2013. máj. 27. 10:11
Amúgy ami még nem tabletta, bár hormonális, az a Nuvaring (jó, van még injekció is, de az lórúgásnyi hormon, és nem lehet eltávolítani sem a szervezetedből, ha valami gond van). A Nuvaring viszont alacsony hormontartalmú, kényelmes, biztonságos.
2013. máj. 27. 10:12
a krémek tényleg nem elég biztosak és tényleg van oylan spirál amit fel raknak oylan nőnek is aki még nem szült. ersze ha 1-2 éven belül teherbe akarsz esni akkor nem jó ötlet. Persze a megszakitás nem az igazi de ha ugy vagytok vele hogy nem lenne oylan anyg baj hogy becsúszik akkor szeritnem azt lehet alkalmazni. Igen van aki teherbe esik mellette, de ha egy pasi tapasztalat akkor azért érzi mikor kell kihúzni. Persze ez nem olyan biztonságos mint a gumi vagy a gyógyszer, de aokaknál évekig működik. Ha pontos a ciklusod nem kell félned a gyógyszertől sem. nem lesz semmi káros következménye. A legtöbb nő szed vagy szedett gyógyszert és semmi baja nem elsz tőle. De persze csak akkro ajánlott ha nincs jele annak hogy bármi hrmonális vagy érrendszeri problémád lenne.
2013. máj. 27. 10:17
7/14 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! A hüvelygyűrű fel is keltette az érdeklődésemet! Megbeszélem a héten a dokival, ő mit gondol! :)
Az óveszerrel nekem van problémám (én vagyok a lány) egyszerűen nem élvezem úgy az aktust, mint nélküle, ez valami pszichés dolog lehet nálam.
Sajnos baj lenne most a baba, ezért is keresünk valami biztonságos védekezési módot, mert szeretném befejezni a sulit, amit elkezdtem, de akkor a spirál se játszik, mert 2 éven belül terveznénk az elsőt. Fogamzásgátlóról meg hallottam olyat, hogy évekig nem tudott teherbe esni, ezért félek tőle... és sajnos a ciklusaim se egyformák..
A Nuvaring is hormonális fogamzásgátló, pontosan olyan elven működik, mint a tabletta! Viszont: akik éveken át nem estek teherbe, azoknál honnan tudod, hogy a tabletta miatt nem estek teherbe?! Valószínűleg már eleve voltak olyan hormonális gondjaik, amit a tablettaszedés elfedett. Szóval ez így nagy butaság, hiszen ugyanannál a nőnél nem lehet tudni, hogy mi lett volna, ha nem szedett volna tablettát!
2013. máj. 27. 10:55
8-nál a pont. Nem lehet tudni 100% h a gyógyszer hibája. Amúgymeg a mai fogamzásgátlóknak nagyon alacsony a hormontartalma. Nagyon kicsi az esélye h gondot okozzon később.
2013. máj. 27. 10:58
10/14 A kérdező kommentje:
igen, olvastam, hogy ez is hormontartalmú, de azt írják, hogy sokkal kevésbé terheli meg a szervezetet, mint a fogamzásgátló tabletta, de ugyanolyan hatékony, plusz kezdem belátni, hogy hormon nélkül nem lehet biztonságosan védekezni...
Kapcsolódó kérdések: