Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan értelmezendő a fogamzásgátló ezen néhány sora? Többi lent.
Deciora fogamzásgátlóról van szó, a használati útmutatóra ezt írták:
" Mikor kezdheti el az első csomag szedését?
Ha nem használt hormontartalmú fogamzásgátlót az előző hónapban
A Deciora 3 mg /0,02 mg filmtabletta szedését a ciklus első napján (azaz a menstruáció első napján) kezdje el. Ha a Deciora 3 mg /0,02 mg filmtabletta szedését a menstruáció első napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben. Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az első 7 napban kiegészítő fogamzásgátló eljárást (például óvszert) is kell alkalmaznia. "
Ezen felül más utalást arra, hogy hány nap/hét elteltével kezd védeni a tabletta, nem találtam.
Lényegében azt írták a fenti sorokban, hogy ha a menstruáció első napján elkezdem szedni, akkor az attól a naptól védeni fog. Ez csak számomra furcsa? Vagy valamit félreértettem?
Igen, ezen problémázok, mert eddig nem találkoztam olyan fogamzásgátlóval, ami az első beszedett bogyó után már is véd... (Ezek szerint te már igen.)
Általában kell várni néhány hetet vagy 1 hónapot.
Mellesleg úgy vagyok vele, hogy jobb félni, mint túl korán gyereket vállalni.
Minden esetre köszönöm kedves válaszod :) Szép napot neked is! :)
Az első szemtől véd, ha a mensi első napjától szeded!!!!
Ha csak a második naptól, akkor kell egy hétig kigészítő védekezés!
A Mercilon is ilyen pl és már több mint 15 éve piacon van.
Azért fog. gátlóba nem fognak olyat írni, hogy első szemtől véd, közben meg nem! Nyugodtan vedd be első mensi nap és védett leszel, persze várj pár órát, míg felszívódik.
Ennyire nehéz a szövegértés? Tök konkrétan írta le.
Kétféle módon kezdheted el szedni.
1.: A menstruáció ELSŐ napján. Nem második, nem harmadik, ELSŐ nap. Ez esetben azonnal véd. Nehéz felfogni?
2.: Ha nem szeded be az első napon, akkor kezdheted a második, a harmadik stb napokon is, egészen az ötödik napig. Ekkor nem véd azonnal, hét nap alatt alakul ki a biztos védelem. Tehát ha a mensi kezdete után a harmadik napon kezded szedni, akkor a mensi kezdete utáni tizedik napig kell plusz gumi (persze addigra jó esetben a vérzés már rég elmúlt).
Mi ezen a nem érthető?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!