Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Első fogamzásgátló szedés!? Néhány kérdés, bővebben lent.
Hát közel sem biztos, hogy ez rendes vérzés volt.
Mindig ilyen rendszertelen? Egyáltalán megjött rendesen, vagy csak pecsételés volt?
A levél végéig védekezni kellett volna, ha ilyen kaotikus a ciklusod...
Miért nem előbb kérdeztél?
1. az első napon kellett volna bevenned, de nem olyan vészes, hogy kicsit késtél vele. A fogamzásgátló úgy van "kitalálva", hogy a ciklus kb. egy hetes, és mire elmúlik, addigra a hatása eléri a csúcspontot. Ha nem hagysz ki egy napot sem, akkor a hatása akkor is él amikor épp az 1 hét szünetet tartod. (Remélem nagyon jól elolvastad a betegtájékoztatót, és betartasz mindent. A ugyanakkor vedd be minden nap, és ha elfogyott a levél, tarts egy hét szünetet, különben felborul az egész hormonháztartásod!)
2. ha jól értettem jelenleg menstruálsz, tehát ha a barátod menstruáció közben élvez beléd akkor sem esnél teherbe ha nem szednél fogamzásgátlót. Olyankor a méhednek aktívan működik a tisztítófolyamata, a méhfal, és az előző havi petesejted is mind-mind jön ki belőled. Ha be is jut spermium, az eltávozik, és esélye sincs feljutni a méhkürtig. Ha mégis feljutna, akkor sem volna baj, mert csak a ciklus felénél történik meg a tüszőrepedés (ovuláció)ami várhatóan 1-2 hét múlva lesz, a spermium pedig csak 3 napig él.
3. tudom, ez nem rám tartozik, de ezek olyan alap információk amiket egy érett nőnek tudnia kell, és látván, hogy ezekkel nem vagy tisztában, nem gondolom, hogy készen állnál a szexre. persze nem ismerlek, én csak azt mondom, ezek alapján erre lehet következtetni...
15:01-nek:
az előző menstruációnál nem kezdte el szedni, csak a mostaninál, szóval nem hagyott félbe semmit
68%-os:
Nem értem te miről beszélsz.
A kérdező két hete menstruált. Akkor nem kezdte el a tabit.
Most megint vérzik, így elkezdte.
Tökéletesen értem, hogy mit írt.
A probléma azzal van, hogy:
Lehet, hogy ez nem egy normális menstruáció volt, hiszen annak még nem lett volna itt az ideje.
Ha pecsételő vérzése volt csak, akkor akár egy ovulációs vérzés is lehetne, és akkor igen nagy sz.rban van.
Ha azt sem tudja, hogy rendes menzesz volt-e, vagy vmi egyéb vérzés, akkor a levél végéig kellett volna védekezni.
15:03-nak:
A fogamzásgátló stabilizálja a hormonrendszert, és olyan csökkentett a hormontartalma, hogy semmilyen káros hatása nem lehet a szervezetre. A felesleget úgyis kiszűri a máj. Én 1,5 hónapja szedem és meglepően kiegyensúlyozottabb a hormonszintem, csak jótékony hatása van. Édesanyám 22 éven át szedett fogamzásgátlót folyamatosan és semmilyen egészségkárosító hatás nem volt. Az óvszer nem egészséges, mert a felülete, akkor is ha nem érdesített, kisebesíti hosszú távon a hüvely falát, és elősegíti a méhszájsebet (plusz mivel nem steril a környezet elősegíti a fertőzéseket), a coitus interruptus az esetek csupán 70%-ában hatékony, a napármódszer nem megbízható, a hüvelygyűrű pedig hozzásegít a fertőzéskehet.
15:13-nak:
Arról beszélek, hogy az új menstruációnak csak a második napján kezdte el
Igazad va, ezt észre sem vettem.
Ha ráadásul a "nem is tudjuk milyen vérzés" nem első napján vette be, akkor igen felelőtlen és buta volt.
Igen kérdező, lehetsz terhes.
Viszont az igen nagy butaság, hogy ezeknek a tabiknak nem lehet mellékhatásuk.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..
Anyukádnak szerencséje volt, de sajnos nem mindenki ilyen.
Kicsit olvasgass még a témában:
CSAK akkor véd a tabletta az első szemtől kezdve, ha a menstruációd ELSŐ napján veszed be!
Ha a menstruáció 2. és 5. napja között veszed be, akkor még 7 napot várni kell!
Ugyanezt írja a tájékoztató is, ellenőrizd le!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!