Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok, szoktatok a biztonság kedvéért néhány havonta terhességi tesztet csinálni, fogamzásgátló szedése mellett?
Vagy feleslegesnek érzitek?
Azért kérdezem, mert egyre több olyan rémhírt hallok/olvasok, hogy 3-4 hónap után veszik észre, hogy terhesek, annak ellenére, hogy tablettát szedtek..mert nem volt semmi jel, a vérzés is ugyanúgy jelentkezett, mint addig..És ez legfőképpen azért durva, mert ennyi idősen ugye már elvetetni sem lehet, csak azzal szembesül az ember, hogy nincs választási lehetősége, kénytelen megszülni egy gyereket, pedig mindent megtett azért, hogy ne kerüljön ilyen helyzetbe..
20/l
Szerintem ha vki fogamzásgátló mellett rendszeresen csinál tesztet is az a paranoia felsőfoka...
Az pedig h nem veszi sre vki h terhes az igen ritka...
De fogamzásgátló melletti teherbeesésről van szó. (lényeg szempontjából mindegy, hogy kimaradt tabletta miatt történt, vagy egyszerűen csak beleesett a hibaszázalékba)
Márpedig tabletta mellett erősen lecsökken a vérzés, + nekem a mellem rendszeresen szokott fájni a hormoningadozás hatására, mióta szedem a bogyókat.
Érted mit akarok mondani, kedves utolsó..hogy ha eleve nagyon kevés a vérzés a tabletta miatt, akkor nehezebb ilyeneket felmérni, hogy megváltozott, vagy kevesebb lett, amikor alapból is alig van.
5 éve szedem a bogyót és nem csináltam még tesztet. Egyszer kétszer megfordult a fejemben, amikor néha kihagytam egy szemet, de még akkor sem.
Ha az ember már szedi egy ideje, akkor tudja, hogy milyenre áll be a havija. Nekem pl 5 nap 3 erős meg 2 gyenge nappal. Ha csak 2 nap lenne és kevés akkor én is gyanút fognék, nem beszélve a tünetekről pl hányás. Meg én azt sem hiszem el, hogy valaki 3-4 hónapig ne jönne rá, hogy babát vár. Az vagy nagyon elmaradott vagy csak nem akarja tudomásul venni.
Én szoktam havonta, de nem esek kétségbe, ha épp kimarad 1 teszt.
Én is csak azért csinálom, mert mi van, ha későn veszem észre.. A mellfeszülést, reggeli rosszullétet sok mindenre lehet fogni.
Részemről ez nem paranoia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!