Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan értelmezendő a fogamzásgátló ezen néhány sora? Többi lent.
Deciora fogamzásgátlóról van szó, a használati útmutatóra ezt írták:
" Mikor kezdheti el az első csomag szedését?
Ha nem használt hormontartalmú fogamzásgátlót az előző hónapban
A Deciora 3 mg /0,02 mg filmtabletta szedését a ciklus első napján (azaz a menstruáció első napján) kezdje el. Ha a Deciora 3 mg /0,02 mg filmtabletta szedését a menstruáció első napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben. Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az első 7 napban kiegészítő fogamzásgátló eljárást (például óvszert) is kell alkalmaznia. "
Ezen felül más utalást arra, hogy hány nap/hét elteltével kezd védeni a tabletta, nem találtam.
Lényegében azt írták a fenti sorokban, hogy ha a menstruáció első napján elkezdem szedni, akkor az attól a naptól védeni fog. Ez csak számomra furcsa? Vagy valamit félreértettem?
Ez valóban furcsa. Bár az is tény, hogy menstruáció kezdetén elvileg nem lehetne teherbe esni (ha tévedek akkor bocs).
Szerintem ne adj feltétlenül erre a használati útmutatóra és inkább használjatok kiegészítő védekezési módszert.
Igen, én is így gondoltam. miután elkezdtem szedni, 1 hetet mindenképp várok, hogy hasson... Kicsit elszomorít, hogy nem írtak konkrétumot a papírra...
Köszönöm a választ!
Azt jelenti, hogyha a ciklus első napján kezded szedni, akkor már védettséget ad.
Ha nem akkor, tehát a ciklus másik napján, akkor kiegészítő védekezést kell alkalmazni, huzzatok gumit.
Igazad van, a legjobb lesz ha megkérdezem a dokit.
Mondjuk én is szedtem már fogamzás gátlót (csak nem ezt, mivel a Deciora egy új készítmény..), szóval az előző fajta 1 hét után már védett... Annál az orvos is mondta, illetve a betegtájékoztatón is fel volt tüntetve. Itt viszont nincs.
Köszönöm a válaszokat!
Ez a cikk általánosságban ír a fogamzásgátlókról. Én nem általánosságban kérdezem, hogy melyik mikortól véd... Még mindig Deciora-ról van szó.
Azért köszönöm a linket! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!