Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » A mai társadalomban mennyire...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A mai társadalomban mennyire elitélendő illetve meglepő ha egy 16 éves lány fogamzásgátlót szed?

Figyelt kérdés
2013. márc. 7. 19:14
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
76%

Számomra semennyire. Mindig csak arról kárognak, hogy tönkreteszi a szervezetet, de ez mi a túrót jelent arról semmit nem tudni...

Dehogy nem tudunk, el kell olvasni a betegtájékoztatót.

Persze, sokan kismamák, mások meg nem... Ez nem érv.

2013. márc. 7. 19:22
 12/28 anonim ***** válasza:
65%

erre az élettől kapsz majd választ

ha belegondolsz ez mit jelent a szervezetednek, megállítja a peteérést, még olyan nőknél is okoz gondot, akik sokkal idősebbek, mint Te

ez a Te döntésed, ha később ez gondot okoz, sajnos az is a Te bajod lesz

ettől nem ítél el senki, Te döntésed

otthon mit szóltak ehhez? N

2013. márc. 7. 19:22
 13/28 anonim ***** válasza:
58%
11-es vagyok... az előző írásom első feléhez idézőjel tartozik. :)
2013. márc. 7. 19:23
 14/28 A kérdező kommentje:
Én vagyok az a lány. Azért szedek gyógyszert mert már 3 éve van ciklusom de egyszerűen borzalmas. Volt, hogy két menstruáció között csak 10 nap telt el és 2 hétig tartott. A kérdést pedig azért tettem fel, mert a védőnő megkérdezte,hogy szedek-e. Igent mondtam ő pedig konkrétan elkezdett szidni, nagyon rosszul esett amit mondott. Nemi életet pedog nem is élek.
2013. márc. 7. 19:24
 15/28 anonim ***** válasza:
54%

Inkább,minthogy terhes legyél.

Ha az én lányomnak aki nemsokára lesz ennyi,komolyabb kapcsolata lenne és mivel akárki akármit is mond a 16 éves kor manapság átlag kor szűzesség elvesztése céljából,én mennék el az orvoshoz vele fogamzásgátlóért.

2013. márc. 7. 19:25
 16/28 anonim ***** válasza:
7%
Ez olyan, hogy nem mész ki az utcára mert fejedre esik egy tégla.
2013. márc. 7. 19:27
 17/28 anonim ***** válasza:

A te dolgod...

Nem a legbölcsebb jó fiatalon bezavarni a szervezetet, de az is igaz, hogy jobb, mint egy abortusz vagy egy esemény utáni.

Az már más kérdés, hogy vannak olyan fogamzásgátlási módok, melyek egyáltalán nem terhelik meg a szervezetet, és még a betegségek ellen is véd.

F 29

2013. márc. 7. 19:30
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

Ebben az esetben viszont semmiképpen ne szedjél fogamzásgátlót,hiszen a gyógyszerek ártalmasak a szervezetedre!Ha nem élsz nemi életet a saját egészséged érdekében mindenképpen azonnal függeszd fel a szedését.Hiszen ha nemi életet sem élsz,akkor a hormonja id igen "pihenő" állapotban lehetnek,aminek egy erős hormonális gyógyszeri beavatkozás sokat árt,nem véletlen,hogy meg "van őrülve" a szervezeted akkor.

Ha nemi életet élnél és szednél valamilyen gyógyszert,akkor is át kéne térned másikra,ha rosszul reagálnál rá...

2013. márc. 7. 19:34
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Köztudott, hogy serdülőkorban nagyon szeszélyes tud lenni a ciklus. Ez néhny nagyon extrém esetet eltekintve (hormonzavar, szervi rendellenesség) idővel beáll. Nem újdonság ez az orvostudományban, csak mostanság divat lett erre (meg még sok másra is) fogamzásgátlót iratni.

Viszont elgondolkodtató, hogy vajon jót tesz az amúgy is nagy változásokon áteső szervezetnek, ha mesterségesen, a hormonrendszert befolyásolva akarják beszabályozni? Olyan szerrel, ami még felnőtt, kifejlett szervezeteknél is okozhat sajnos néha maradandó károsodást is?

Az már más kérdés, hogy nem téged, hanem a tablettát felíró orvost kellett volna lehordani.

2013. márc. 7. 19:35
 20/28 anonim ***** válasza:
Egyrészt szerintem sem túl egészséges ilyen fiatalon szedni főleg ha nem is élsz szexuális életet akkor meg pláne. Nekem mindig is nagyon hasfájósak voltak a menstruációim és nagy mennyiségűek is, de eszembe sem jutott, hogy kényelmi okból szedjem. 23 évesen kezdtem csak el szedni...
2013. márc. 7. 22:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!