Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok, akik nem szedhetnek tablettát: ti milyen módszerrel védekeztek?
19:24-es választ nem nagyon értem.. A 3 órába mit is kell bele számolni? Felrakod és akkor utána 3 óráig véd a spermiumok ellen. Szex után, miután megvolt az orgazmus még 6-8 óráig benn kell hagyni az eszközt. Milyen 1 óráról beszélsz??
3 óra alatt a barátod annyiszor élvez beléd amennyiszer akar és ha letelt a 3 óra de még mindig menne a szex akkor sem kell kivenni hanem az ujjadra nyomsz egy kis spermicidet és feljuttatod a hüvelyedbe. Ez a művelet kb pont addig tart mint az óvszer felhúzása.
Egyébként Te próbáltad már?
1. Miért is vagyok csitri? Mégis mi nem tetszett a válaszomban?
2. Egy asszisztens mióta egyenlő egy orvossal? Te is 6 évet jártál egyetemre, meg még 5 évet tanultál a szakvizsgáig?
3. Az volt a kérdés, hogy ki mit használ. Nem azt mondta senki, hogy mindenki használjon pesszáriumot, csak a kérdésre válaszoltunk. Miért ne lehetne megtanulni a használatát?
Pont ez a baj.. Mi az hogy 'a tablettát meg csak bekapod, figyelsz 1-2 dologra és ennyi"? És a mellékhatások? Meg hogy tönkreteszi a szervezetet? Ha asszisztens vagy akkor ezt gondolom tanultad tehát illene tudnod.. Durva hormonokat juttatsz hosszú-hosszú éveken keresztül a szervezetedbe. Ki az, aki elhiszi hogy mindezt kockázatmentesen és mellékhatások nélkül?
Meg mit gondolsz 35 év felett miért tiltják már a tabi szedését és miért nem írja fel egyetlen nőgyógyász sem afelett?
De akkor hadd idézzem neked is az egyik hormonális fogamzásgátlással foglalkozó nőgyógyászt:
"Valaha ifjúkoromban én voltam Magyarországon a hormonális fogamzásgátlás egyik élharcosa. Lényegében az összes akkori fogamzásgátló gyógyszer kipróbálási folyamatában tevékeny részem volt és azt gondoltam, hogy ezzel meg fogjuk váltani a világot, megoldjuk a koraszülés kérdésének egy fontos részét, és még a végül meg nem valósult kandidátusi disszertációm is ebben a témakörben íródott. Ma megrettenek magamtól, hogy mit is szabadítottunk a világra. Ha most mindent kifejtenék ezzel kapcsolatban, akkor még holnapután is itt zongoráznék. A lényeg az, hogy valamit megoldottunk és nagyon sok mindent alapvetően tönkretettünk, sajnos nemcsak a nők, hanem minden ember számára. Hatalmas környezeti szennyezést szabadítottunk a világra, és miután nem számoltunk azzal, hogy receptet írni sokan tudnak, viszont a hormonrendszerhez viszonylag kevesen értenek, így számtalan ciklus- és meddőségi problémát alapoztunk meg, annak minden hozadékával együtt."
Lehet egyszerűbb egy bogyót lenyelni annak, aki csak rövidtávban gondolkozik és mindegy neki mit juttat a testébe csak szexelhessen agyba főbe.
Én inkább utánanézek egy kicsit, megtanulom a testem anatómiáját illetve elsajátítom a pesszárium felhelyezését (amit miután megmutatta a doki, egyből megy mint a karikacsapás, kb annyi időt vesz igénybe mint egy tampon felhelyezése) mint hogy aztán küszködjek majd a mellékhatásokkal.
Hú micsoda indulatok.. :)
Én nőgyógyásznak tanulok, idén fogok diplomázni, nő vagyok egyébként én is. A lényeg az, hogy ezután a 6 év után, ha kényszerítenének sem szednék be fogamzásgátlót!!
30-as!
A kérdés azoknak szólt, akik NEM szedHETnek tablettát!
Nem azokhoz, akik szedhetnek, de valamilyen oknál fogva mégse szednek!
S akik nem szedhetnek... na nekik HIÁBA ajánlgatod a bogyót, mint sokkal megbízhatóbb valamit.
Igen, a tablettának jobb a Pearl-indexe.
ÉS???
Mégis mit csináljak vele, ha nem is jöhet számításba?
8 éve kizárólag óvszerrel védekezem, és igen, megfordult a fejemben hogy váltok pesszáriumra, de itthon nem elérhető.
Viszont a továbbfejlesztett változata, a LEA, most került itthon is forgalomba.
Még várom a hazai tapasztalatokat, közben olvasgatom a német véleményeket (ők a gyártók), és erősen gondolkozom.
Igen, rosszabb a Pearl-indexe, de jobb mint a megszakításé!
És egy tartós kapcsolatban vállalható a kockázata.
Én így gondoltam a védekezést:
használok pesszáriumot spermiciddel (vagy már az általatok is ajánlott Leát, még nem tudom, majd eldöntöm:) és mellette minden reggel hőmérőzöm magam, figyelem a méhnyaknyákot, illetve alkalmazok naptármódszert és a veszélyesebb napokon majd megszakításos védekezést is alkalmazunk a pesszárium mellett.
Még gondolkozom a Maybe Baby eszköz beszerzésén is, ez nyálból kimutatja az ovulációt, így tutira fogom tudni mikor van peteérésem..
Na ha emellett becsúszik a baba, akkor azt mondom hogy ha ilyen következetes védekezés mellett utat tud törni magának, akkor jöjjön. :)
Sehol sem írtam, hogy ajánlom a fogamzásgátlót, könyörgöm, értelmezd már, amit írok!!
Esküszöm mindjárt a falat kaparom, ilyen egyszerűen niiincs!!
Kedves Kérdező, én 19 éve pontosan úgy védekezek ahogy te és egyszer sem csúszott be baba véletlenül, úgy gondolom amit leírtál az tökéletes megoldás! :)
Csak így van, nem sokan olvasnak ennek utána, nem sokan törődnek ennyit a testükkel és bizony, sokaknak elég bekapni a tablettát ész nélkül, ebben egyet értek az 59%-ossal és a többiekkel. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!