Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Lányok, akik nem szedhetnek...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lányok, akik nem szedhetnek tablettát: ti milyen módszerrel védekeztek?

Figyelt kérdés

2013. márc. 5. 18:51
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

19:24-es választ nem nagyon értem.. A 3 órába mit is kell bele számolni? Felrakod és akkor utána 3 óráig véd a spermiumok ellen. Szex után, miután megvolt az orgazmus még 6-8 óráig benn kell hagyni az eszközt. Milyen 1 óráról beszélsz??

3 óra alatt a barátod annyiszor élvez beléd amennyiszer akar és ha letelt a 3 óra de még mindig menne a szex akkor sem kell kivenni hanem az ujjadra nyomsz egy kis spermicidet és feljuttatod a hüvelyedbe. Ez a művelet kb pont addig tart mint az óvszer felhúzása.

Egyébként Te próbáltad már?

2013. márc. 5. 19:33
 22/34 anonim ***** válasza:
93%

1. Miért is vagyok csitri? Mégis mi nem tetszett a válaszomban?

2. Egy asszisztens mióta egyenlő egy orvossal? Te is 6 évet jártál egyetemre, meg még 5 évet tanultál a szakvizsgáig?

3. Az volt a kérdés, hogy ki mit használ. Nem azt mondta senki, hogy mindenki használjon pesszáriumot, csak a kérdésre válaszoltunk. Miért ne lehetne megtanulni a használatát?

2013. márc. 5. 19:35
 23/34 anonim ***** válasza:
92%

Pont ez a baj.. Mi az hogy 'a tablettát meg csak bekapod, figyelsz 1-2 dologra és ennyi"? És a mellékhatások? Meg hogy tönkreteszi a szervezetet? Ha asszisztens vagy akkor ezt gondolom tanultad tehát illene tudnod.. Durva hormonokat juttatsz hosszú-hosszú éveken keresztül a szervezetedbe. Ki az, aki elhiszi hogy mindezt kockázatmentesen és mellékhatások nélkül?

Meg mit gondolsz 35 év felett miért tiltják már a tabi szedését és miért nem írja fel egyetlen nőgyógyász sem afelett?

De akkor hadd idézzem neked is az egyik hormonális fogamzásgátlással foglalkozó nőgyógyászt:

"Valaha ifjúkoromban én voltam Magyarországon a hormonális fogamzásgátlás egyik élharcosa. Lényegében az összes akkori fogamzásgátló gyógyszer kipróbálási folyamatában tevékeny részem volt és azt gondoltam, hogy ezzel meg fogjuk váltani a világot, megoldjuk a koraszülés kérdésének egy fontos részét, és még a végül meg nem valósult kandidátusi disszertációm is ebben a témakörben íródott. Ma megrettenek magamtól, hogy mit is szabadítottunk a világra. Ha most mindent kifejtenék ezzel kapcsolatban, akkor még holnapután is itt zongoráznék. A lényeg az, hogy valamit megoldottunk és nagyon sok mindent alapvetően tönkretettünk, sajnos nemcsak a nők, hanem minden ember számára. Hatalmas környezeti szennyezést szabadítottunk a világra, és miután nem számoltunk azzal, hogy receptet írni sokan tudnak, viszont a hormonrendszerhez viszonylag kevesen értenek, így számtalan ciklus- és meddőségi problémát alapoztunk meg, annak minden hozadékával együtt."

Lehet egyszerűbb egy bogyót lenyelni annak, aki csak rövidtávban gondolkozik és mindegy neki mit juttat a testébe csak szexelhessen agyba főbe.

Én inkább utánanézek egy kicsit, megtanulom a testem anatómiáját illetve elsajátítom a pesszárium felhelyezését (amit miután megmutatta a doki, egyből megy mint a karikacsapás, kb annyi időt vesz igénybe mint egy tampon felhelyezése) mint hogy aztán küszködjek majd a mellékhatásokkal.

2013. márc. 5. 19:39
 24/34 anonim ***** válasza:
93%

Hú micsoda indulatok.. :)

Én nőgyógyásznak tanulok, idén fogok diplomázni, nő vagyok egyébként én is. A lényeg az, hogy ezután a 6 év után, ha kényszerítenének sem szednék be fogamzásgátlót!!

2013. márc. 5. 19:48
 25/34 anonim ***** válasza:
91%
Mármint úgy értem, hogy ezután amit 6 év után olvastam/hallottam/láttam/tanultam és tapasztaltam a tablettákkal kapcsolatban. :)
2013. márc. 5. 19:49
 26/34 anonim ***** válasza:
Drága 27-es, pontosan ezt írta én is, de nézd már meg, milyen kérdések vannak itt, szerinted tudnának pesszáriumot használni?? EZÉRT nem elterjedt, mert nincs hozzá eszük! Még az sem megy sokuknak, hogy bevegyenek 21 tablettát!
2013. márc. 5. 20:38
 27/34 anonim ***** válasza:

30-as!

A kérdés azoknak szólt, akik NEM szedHETnek tablettát!

Nem azokhoz, akik szedhetnek, de valamilyen oknál fogva mégse szednek!

S akik nem szedhetnek... na nekik HIÁBA ajánlgatod a bogyót, mint sokkal megbízhatóbb valamit.

Igen, a tablettának jobb a Pearl-indexe.

ÉS???

Mégis mit csináljak vele, ha nem is jöhet számításba?

8 éve kizárólag óvszerrel védekezem, és igen, megfordult a fejemben hogy váltok pesszáriumra, de itthon nem elérhető.

Viszont a továbbfejlesztett változata, a LEA, most került itthon is forgalomba.

Még várom a hazai tapasztalatokat, közben olvasgatom a német véleményeket (ők a gyártók), és erősen gondolkozom.

Igen, rosszabb a Pearl-indexe, de jobb mint a megszakításé!

És egy tartós kapcsolatban vállalható a kockázata.

2013. márc. 5. 20:48
 28/34 A kérdező kommentje:

Én így gondoltam a védekezést:

használok pesszáriumot spermiciddel (vagy már az általatok is ajánlott Leát, még nem tudom, majd eldöntöm:) és mellette minden reggel hőmérőzöm magam, figyelem a méhnyaknyákot, illetve alkalmazok naptármódszert és a veszélyesebb napokon majd megszakításos védekezést is alkalmazunk a pesszárium mellett.

Még gondolkozom a Maybe Baby eszköz beszerzésén is, ez nyálból kimutatja az ovulációt, így tutira fogom tudni mikor van peteérésem..

Na ha emellett becsúszik a baba, akkor azt mondom hogy ha ilyen következetes védekezés mellett utat tud törni magának, akkor jöjjön. :)

2013. márc. 5. 20:54
 29/34 anonim ***** válasza:

Sehol sem írtam, hogy ajánlom a fogamzásgátlót, könyörgöm, értelmezd már, amit írok!!

Esküszöm mindjárt a falat kaparom, ilyen egyszerűen niiincs!!

2013. márc. 5. 20:56
 30/34 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező, én 19 éve pontosan úgy védekezek ahogy te és egyszer sem csúszott be baba véletlenül, úgy gondolom amit leírtál az tökéletes megoldás! :)

Csak így van, nem sokan olvasnak ennek utána, nem sokan törődnek ennyit a testükkel és bizony, sokaknak elég bekapni a tablettát ész nélkül, ebben egyet értek az 59%-ossal és a többiekkel. :)

2013. márc. 5. 20:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!