Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok, akik nem szedhetnek tablettát: ti milyen módszerrel védekeztek?
10 perccel az aktus előtt kell bekenni vele, és hiába van utána még x órán át hatása, ha beléd élvez és utána 10 perccel meg már nincs hatás, ergo teherbe eshetsz.
Érted? Nem tudom jobban megfogalmazni, eléggé fáradt vagyok már.
Nyugodtan elhiheted amit írok, nőgyógyászati asszisztens vagyok. Mondjuk az sem baj, ha nem hiszed el, nem én fogok teherbe esni. Ha valaki a szép szóból nem ért, akkor tapasztalja meg!
"Időben felhelyezve a hüvelybe (legalább 15 perccel az aktus előtt) a spermicidek általában 1-3 órán át fejtik ki hatásukat." -> Tehát valóban fel lehet helyezni órákkal előtte.
Egyébként ha úgy van akkor gond nélkül belém élvez a párom, már 7 éve ezt használom azalatt jópárszor belém élvezett és még nem lettem terhes. :) Ha rendesen van felhelyezve akkor abszolút megbízható.
Múlt héten 8 pesszáriumot rendeltettek velünk.
Nem egy nővel találkoztam, aki pessz. mellett esett teherbe, szóval nyugodtan röhögj csak, majd rájössz!
További szép estét neked! A röhögős fejeket meg kicsit hanyagolhatnád, mert kb 14 évesnek tűnsz.
Nem tudom, nekem 5 nőgyógyászból 5 ajánlotta és ne haragudj hogy ezt mondom ezzel nem megbántani akarlak, de hamarabb hiszek egy ORVOSNAK mint egy asszisztensnek.
Mellesleg persze, aki teherbe esett mellette az valószínűleg nem jól használta. Fogamzásgátló mellett is teherbe lehet esni ha nem rendszeresen szeded, sőt, tovább megyek, nekem egyik barátnőm úgy esett teherbe hogy rendesen szedte, minden nap és mindig ugyanabban az időpontban. A nőgyógyászok is érthetetlenül álltak és csak rángatták a vállukat.
Sőőt, a tanárom még a gimiben, na ő meg spirál mellett esett teherbe, ezzel az erővel akkor bármelyik eszközre mondhatnád ezt, nem? 100%-os biztonságot csak a megtartóztatás nyújt, egyébként a pesszárium Pearl indexe spermiciddel 2-3, az óvszeré 3-4, a tablettáé pedig 0,5-2. Úgyhogy nem mondhatod hogy annyira megbízhatatlan a pesszárium, egyszerűen csak jól kell használni, mint minden más fogamzásgátló eszközt.
59%-os:
1. Ennyi erővel semmi nem megbízható. A peral indexe alapján igen is hatásos módszer.
2. A kérdés az volt, hogy ki mivel védekezik. Nem értem miért kell másokat leszólnod, baromira semmi közöd hozzá, hogy más hogy védekezik.
3. Én spec. akkor sem kötném fel magam, ha véletlenül teherbe esnék a pesszárium mellett, szóval nyugodtan abbahagyhatod az aggódást.
Az orvos és köztem annyi a különbség, hogy ő vizsgál és receptet ír. Csupán ennyi.
Te legalább értelmesen válaszoltál, nem úgy, mint a 83%-os kis csitri. Nyilván egyik módszer sem 100%-os, de a pesszáriumot nem könnyű használni, így nagyobb a teherbeesés kockázata. Most egy kezdő, tájékozatlan nő honnan tudná, hogy mikor van jó helyen, lehet, hogy azt sem tudja, hogy spermicidet kell használni mellé..
Míg a fogamzásgátlót lenyeli, figyel 1-2 dologra és kész.
Olvass bele az itteni kérdésekbe, szerinted tudnák használni?...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!