Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Mennyi időre kell abbahagyni...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi időre kell abbahagyni a szedést, abba kell egyáltalán? (bővebben alul)

Figyelt kérdés
Most lesz nemsokára pont 3 éve, hogy fogamzásgátlót szedek. 3 féle gyógyszerem volt ezalatt az idő alatt, ebből 2 és negyed év volt lindynette20 (a többi sajnos nem vált be, rosszul voltam tőlük). Azt hallottam, hogy bizonyos időre abba kell hagyni a szedést, mert meg van az esélye, hogy a későbbiekben nem lehet gyerek, mert meddőség alakulhat ki. Ez tényleg igaz lenne? Ha igen mennyi időre kell abbahagyni a szedést? Előre is köszi a válaszokat.
2009. szept. 5. 10:51
 1/6 anonim ***** válasza:
Szia! Hát így 3 év után már ideje lenne tartani egy szünetet! Egy féléves szünet elég, az idő alatt kitisztul teljesen a szervezeted.
2009. szept. 5. 11:40
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia. Egy ilyen kérdést inkább a nőgyógyászodnak tegyél fel. Ő tudja rá a pontos választ. Az első válaszadó gondolom laikusan mondott valamit, ami vagy igaz, vagy nem. Én nagyon sok helyen azt olvasom, hogy egyáltalán nek kell szünetet tartani. Van aki már több éve szedi, mint te, de nem mondta neki a doki, hogy tartson szünetet. És nem kell fél év hozzá, hogy kiürüljön a szervezetedből a gyógyszer. Aki babát akar és azért hagyja abba, az rögtön elkezdhet próbálkozni. Nem kell várnia hónapokat neki sem.

Szóval én sem tudom biztosra a választ, csak azt tudom leírni, amit hallottam. Kérdezz rá a dokinál, az a biztos.

2009. szept. 5. 12:00
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekem az orvos mondta, hogy nem kell szünetet tartani, hisz a mai fogamzásgátlókban kevés a hormon, nem terheli meg a szervezetet, ezért fölösleges! Meddősség ha ki is alakul, gyógyszeresen kezelni lehet és utána lehet babád! Én most hagytam abba 2 hete (5 évig szedtem), mert már babát szeretnénk, amióta abbahagytam nem is védekezünk semmivel. Nem kell semminek sem kitisztulni, hisz minimális hormon van ezekben a gyógyszerekben, nem is tud elraktározódni a szervezetben! Csak azt szokták mondani, hogy meg kell várni a gyógyszer abbahagyása után, hogy meglegyen egy természetes(nem a gyógyszer által előidézett) mensi, hogy ha az 1 hónapban teherbeesnél, akkor később könnyebben meg lehessen állapítani a szülés várható időpontját!
2009. szept. 5. 13:09
 4/6 anonim ***** válasza:

nem, nemkell szünetet tartani, deha mindenáron akarsz, akkor ne 1-2 hónapra, hanem minimum fél évre.

mert azzal csak ártasz, ha folyamatosan abbahagyogatod, meg újrakezded, mert dfolyamatosan borítod fel a hormonjaidat, és ez kcsiit sem tesz jót

2009. szept. 5. 14:14
 5/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, sokat segítettek :)
2009. szept. 5. 15:15
 6/6 A kérdező kommentje:
nem akarok szünetet tartani, csak mivel azt hallottam hogy lehet hogy utána nem lehet gyerek, gondoltam rákérdezek hátha itt tudja valaki.:) nem mondhatnám hogy sűrűn járok nőgyógyászhoz, mert kicsit tartok a vizsgálattól, sőt már régen is voltam, úgyhogy lehet a közeljövőben elmegyek akkor, és rákérdezek nála is.
2009. szept. 5. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!