Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátom már nagyon nem bírja az óvszer használatát. De én még nem szeretnék gyógyszert mivel 18 sem vagyok. Csak májusban töltöm. Vagy mégis beadjam a derekam és írassak ha betöltöttem?
Természetesen a legtöbb nőgyógyász javasolja a gyógyszert. Az, hogy épp melyiket írja fel, nagyban függ attól, melyik gyógyszerlátogató volt nála, amelyikkel szerződést kötött. Az üzleti részét se felejtsük el a dolgoknak...
Egyébként neked kell mérlegelned. Tény, a gyógyszert nagyon sokan szedik, jó pattanások ellen is meg minden.... de az is tény, hogy bizonyos, arra hajlamos embereknél belezavar a véralvadásba és segítségével kis rögök képződhetnek a szervezetben. Még nagyon fiatal vagy, mindenképp kérd ki egy megbízható szakember tanácsát.
Milyen vicces ha ez a kérdés van, akkor az emberek garantáltan egymás torkának ugranak. A legagresszívebbek azok akik azz az álláspontjukat védik, miszerint a tabletta káros. Milyen vicces, hogyha például a dohányzásról vagy a base jumpingról lenne szó, akkor a támadó felek kimerülnének annyiban, hogy vállvonogatva továbbmennek, hogy "csináld csak ha neked ez jó, de én nem fogom, mert káros". Persze, mivel a dohányzás bizonyítottan káros, a base jumpingról meg olyan statisztikáink vannak, hogy valóban, minden X.-edik ember belehal. De a tablettáról semmiféle statisztika, tudományos bizonyítás nem létezik, hogy káros lenne. Léteznek összeesküvés elméletek meg különféle írások női magazinokban... meg szájhagyomány útján, általában 40-50 éves anyukák körében terjedő pletyka.
És hogy miért is támadnak ennyire akik nem használják. A lelkük mélyén egy kicsit sajnálják a dolgot (hiszen minden leányzó is sejtheti, hogy gumi nélkül mennyivel jobb a szex), mégis próbálják magukat meggyőzni, hogy jól döntöttek, és ezt egyre agresszívebben teszik. Ezt úgy hívják kognitív disszonancia.
Olyan ez, mint amikor valaki elvből nem vesz Iphone-t (ált. mert nincs rá pénze - ezért sántít most egy kicsit ez a példa. de tegyük fel h vmi gonosz Nagy Testvér elhinti az emberek fejében h az Apple rossz, és azért nem vesznek). Ezután vesz vmi használhatatlan kínai gagyifont, aztán okoskodik, hogy az Iphone így sz.r meg úgy sz.r :D Nem teljesen ugyanaz a példa de ha így írom talán mindneki találkozott már ilyenekkel, akik magukat próbálják meggyőzni, hogy jól döntöttek.
én 10 évig szedtem, ha visszamehetnék az időben nem tenném.
Semmi bajom nem volt és egyszer csak elkezdett fájni a lábam meg általánosan rosszul voltam.
Elmentem vérvételre egy magánlaborba saját költségen és kiderült hogy a májam tropára ment a gyógyszerszedés következtében
ennyit az alacsony hormontartalomról.
Nekem több ismerősömnek volt maradandó baja ebből, van akinek a fél haja hullott ki, van aki meghízott.
Hál istennek nekem normális pasim van most már aki azt mondja eszembe ne jusson még egyszer fogamzásgátlót szedni ő ennél jobban szeret engem.
27/N
17 évesen kezdtem szedni,mert volt egy idióta zsarnok pasim.Mielőtt elkezdtem szedni szép sima volt a lábam és elég dús a hajam.Szedése után fél évvel már észrevettem,hogy megjelennek a hajszálerek a combomon és a hajam is hullott annyira mint soha.Akkoriban naiv voltam és buta/tudatlan és meg sem fordult a fejembe mitől.Mikor kidobott a párom abbahagytam a tablettát és visszafogytam és megállt a hajhullás és hajszálér képződés.Rá két évre 99-ben elkezdtem szedni egy alacsony hormontartalmú tablettát.Akkoriban jöttek be az ORGANON ,,termékek" a Mercilon és társaik.Akkor elkezdődött minden elölről és akkor sem gondoltam volna mitől.3 évig szedtem.
Ahogy telt az a 3 év mindig figyeltem a lábamat,hogy egyre csúnyább értágulatok jelentek meg a combomon és a bal alsó lábszáramon,de még mindig nem tudtam mitől.Nagyon zavart esztétikailag és sokan megcsodáltam,hogy koromhoz képest elég csúnya a lábam.Akkor voltam 21 éves.Egyszer rászántam magam és elmentem egy érsebészhez aki megmondta mitől van.Azt mondta :98% ,hogy a fogamzásgátló csinálja.Akkor letettem és elinjekcióztattam.Valahol késűbb újra kijött és valahol nem.Amióta nem szedem nem jött ki újabb visszér még a 2 gyermekem után sem.Pedig állítják a nagy okosok,a terhesség rizikósabb ,mint a tabletta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!