Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Fogamzásgátló és emlőrák?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fogamzásgátló és emlőrák?

Figyelt kérdés

Mi a véleményetek és a tapasztalatok? Ma van a Rák világnapja, és a családomban sajnos volt emlőrák, és lehet, hogy a fogamzásgátlótól? Az érintett személy kb. 18 éven át szedett fogamzásgátlót. Az első vizsgálatkor, mikor látták, hogy baj lehet, azt mondták, a fogamzásgátlótól is lehet, később igyekeztek ezt úgymond visszavonni.

Érdekelne Ti mit tapasztaltatok, mit szedtek, mennyi ideje, és láttok e a daganatos betegségek és a rák között összefüggést?

2013. febr. 4. 08:52
1 2
 11/15 bensdorp ***** válasza:
Én nem alkalmaznék mellé mást, de neked kell eldöntened, mennyire bízol benne, illetve hogy mekkora gondot okozna, ha mégis teherbe esnél. A lehetőségek a kombinálásra: kondom, pesszárium, spermicid, megszakítás.
2013. febr. 4. 21:44
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszod! Már van egy fél éves fiam, ha újra terhes lennék csak anyagilag okoz gondot, amúgy idővel szeretnénk még egy babát. Viszont ugye az is fontos, hogy minél kisebb esélye legyen akár a ráknak akár más betegségeknek, amiket egy fogamzásgátló okozhat. Amúgy szedtem Cerazettet, míg szoptattam, de az orvos azt mondja, az nem véd eléggé, ezért felírt kombinált fogamzásgátlót, pedig anyukám is hozzá jár, és tudja, hogy neki mellrákja volt...
2013. febr. 4. 22:05
 13/15 anonim ***** válasza:

Az orvos ilyet mondott, h nem megbízható? :O Az igen...szép!

Óvszer mellett baromira felesleges és drága is, úgyhogy olyat nem játszunk. Megszakitással még bevállalnám azt önmagában is szoktuk alkalmazni. Tudom nem kéne mert lutri, de nekem évekig bevált. Mert azt mondta a doki a nőgyógyis gondjaim miatt kínkeservesen fogok csak teherbeesni, ha sikerül valaha. Lehet nem is kéne egyáltalán védekeznem :O

2013. febr. 5. 09:47
 14/15 A kérdező kommentje:
Az orvos azt mondta, hogy nem nyújt elegendő védelmet:) Sajnos sokan esnek egykomponensű fogamzásgátló mellett teherbe, holott ténylég drága, drágább, mint a komplex fogamzásgátló.
2013. febr. 5. 14:07
 15/15 anonim válasza:

Az amúgy igen gyakori trombózison, tüdőembólián kívül máshogy is megölhet ez a szar, nemigen van reklámozva, de rákkeltő is, íme: [link]

[link]

2021. okt. 1. 02:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!