Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fogamzásgátló és emlőrák?
Mi a véleményetek és a tapasztalatok? Ma van a Rák világnapja, és a családomban sajnos volt emlőrák, és lehet, hogy a fogamzásgátlótól? Az érintett személy kb. 18 éven át szedett fogamzásgátlót. Az első vizsgálatkor, mikor látták, hogy baj lehet, azt mondták, a fogamzásgátlótól is lehet, később igyekeztek ezt úgymond visszavonni.
Érdekelne Ti mit tapasztaltatok, mit szedtek, mennyi ideje, és láttok e a daganatos betegségek és a rák között összefüggést?
Sajnos igen, lehet a fogamzásgátlótól. Azok mérgek. A hormonális rendszert nem lehet büntetlenül, veszélyek nélkül megbolygatni.
Most nőtt fel az a generáció akinek az édesanyja szedett fogamzásgátlót. Ezen nők lányaiban gyakoribb emlőrák előfordulási gyakoriságot találtak. De nagyon sok faktorral magyarázható még a rák, nem csak a fogamzásgátló okoz rákot manapság ez a tortának csak egy kis szeletkéje. Ehhez adódik a többi hajlamosító tényező napjainkban.
Nekem édesanyám volt mellrákos, nemrég műtötték. Ő sosem szedett fogamzásgátlót. Szerintem az anyukája sem, bár ezt nem tudom biztosan.
Az orvosi egyetemen úgy tanítják (rengeteg, világszerte bizonyított klinikai vizsgálat alapján), hogy a hosszú távú ösztrogénadagolás önmagában nem növeli az emlőrák valószínűségét, csak családi halmozódás esetén. A kockázatemelkedés pedig nem drámai, de még éppen mérhető. A végbél- és petefészek-daganatok kockázatát pedig épphogy csökkenti.
Ha a közeli rokonságodban előfordult emlőrák, akkor számodra a csak gesztagént tartalmazó fogamzásgátlók javasoltak (ha mindenképpen hormonális fogamzásgátlást szeretnél alkalmazni). Ezek az Azalia vagy a Cerazette.
Első vagyok. Utolsó a progeszteron tartalmú minitabikra gondolsz? Nekem nem is szabad mást szednem de nem azért mert anyum mellrákos hanem nem bírja a szervezetem az rendes tabikat.
Ezek a minitabik nem annyira megbízhatóak, mint a kombinált készítmények.
"A fehérnek továbbra is tilos a lyukba mennie"
Igen, gesztagén = progesztagén = progesztogén = progeszteron-származék.
És így van, valóban nem olyan megbízhatóak, mint a kombinált fogamzásgátló tabletták, de az eltérés csak tizedszázalékokat jelent. Még mindig jóval megbízhatóbbak, mint a spermicidek, a naptármódszer vagy a barriermódszerek.
Ez nem írja sajnos, hogy hogyan kéne védekezni mellette. Elég röhejesnek tartom, hogy 96%-os megbízhatósága ellenére azért védekezni kell mellette vagy óvszerrel vagy megszakitásossal. Akkor mi a fenének szedi az ember???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!