Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valóban nem szedhet egy nő fogamzás gátlót, ha van visszere?
Figyelt kérdés
Nekem talán van egy a lábamon. De nem vagyok benne biztos. Ha esetleg az lenne, akkor semmilyen fogamzásgátló tablettát nem írhatna fel az orvos? Abszolút nem lehet tablettát szedni? Csak műtéti (spirál vagy hasonló) lehetőségek vannak? (22/L)2013. jan. 31. 23:57
1/5 anonim válasza:
Nem tudom, hogy ezt kitől hallottad, de hatalmas hülyeség. (: nyugodtan szedhetsz.
2/5 anonim válasza:
Nem hülyeség.
A visszeresség a felszíni vénák tágulata. A kitágult vénákban a véráramlás lelassulása miatt pang a vér. A lassú véráramlás miatt a vér megalvad, vérrög keletkezik.
->
Magyarul annál, aki visszerességgel küzd, könnyebben alakul ki trombózis.
A fogamzásgátló szintén megemeli a trombózis kockázatát.
A kettő együtt már túl nagy kockázatot jelent.
---
DE ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy nem szedhetsz.
Ez attól is függ, hogy mennyire vagy visszeres.
Mindenesetre nem árt ha megemlíted az orvosnak és az APC vizsgálat is indokolt.
3/5 anonim válasza:
Én ezt épp ma kérdeztem a nőgyógyásztól, mert én eléggé viszeres vagyok és hüvelygyűrűt szeretnék használni. Azt mondta nyugodtan használjak, figyeljem az ereket, ha netán bepirosodna valamelyik, akkor vegyem ki a gyűrűt, akkor nem használhatom. De azt mondta nem szokott gond lenni.
4/5 A kérdező kommentje:
De én tablettát szeretnék, nem gyűrűt. De biztosat majd a doki fog mondani. De köszönöm a válaszokat.
2013. febr. 1. 22:02
5/5 anonim válasza:
Tabletta vagy gyűrű nem nagy a különbség, mindkettő hormonális fogamzásgátló, csak a felszívódás helye más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!