Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akarok szedni fogamzásgátlót, csak félek a mellékhatásoktól. Mit tegyek?
2 hónapja vagyunk együtt a párommal. Mindkette jobban élveznénk a szexet óvszer nélkül. A barátom hozzátette, hogy nem akarja, hogy bármilyen problémám legyen a tabletta szedésétől.
Én csak az elhízástó, pattanásoktól, esetleg libidó csökkenésétől félek. Igaz, hogy kialakulhat pl. csomó a mellembe is?
Mit tegyek?Mert viszont lehet, hogy semmilyen mellékhatása nem lesz.
Lány, 18
Az óvszeren és a fogamzásgátlón kívül még nagyon sok módszer létezik. Beszélj a nőgyógyászoddal.
Már kommenteltem itt, de találtam még valamit:
A tájékoztatót el kell olvasni, azonban óva intek mindenkit, hogy belemerüljön a lehetséges mellékhatások elemzésébe!!! A fogamzásgátlók dobozában olyan elrettentő iromány (jogszabályi okokból) a mellékhatások felsorolása, hogy még szakképzett ember is megrettenhet, nemcsak a laikus. Általánosságban tehát az a profán javaslatom van: a dobozban levő tájékoztatót dobja ki és kérjen orvosától szakszerű tájékoztatást. A komolyabb gyártók külön tájékoztató füzeteket is készítenek, ezek elolvasása a legtöbb mindennapi kérdésre választ ad. Kérje tehát orvosától.
Ezt egy doki által adott válaszban találtam.
Ezzel kezdődött a te válaszod, amit lepontoztak: "Félhetsz is, mert valós mellékhatások." ?
Hát ezért pontoztak le. Miért kell rögtön azzal kezdeni, hogy "úristen, félj nagyon, rettegj!", csak azért mert neked rosszak a tapasztalataid? Sajnálom, hogy ennyi gondod van a gyógyszerrel, de nem fair ijesztgetni a másikat. Szerintem ezer meg egy nőnek semmi bajt nem okoz a gyógyszer. Írd le, hogy sajnos neked nagyon nem jönnek be a bogyók, de ne kelts félelmet a másikban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!