Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Akarok szedni fogamzásgátlót,...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akarok szedni fogamzásgátlót, csak félek a mellékhatásoktól. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

2 hónapja vagyunk együtt a párommal. Mindkette jobban élveznénk a szexet óvszer nélkül. A barátom hozzátette, hogy nem akarja, hogy bármilyen problémám legyen a tabletta szedésétől.

Én csak az elhízástó, pattanásoktól, esetleg libidó csökkenésétől félek. Igaz, hogy kialakulhat pl. csomó a mellembe is?

Mit tegyek?Mert viszont lehet, hogy semmilyen mellékhatása nem lesz.

Lány, 18

2009. aug. 29. 12:25
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

Az óvszeren és a fogamzásgátlón kívül még nagyon sok módszer létezik. Beszélj a nőgyógyászoddal.

[link]

2009. szept. 2. 13:42
 22/34 anonim ***** válasza:
90%
A haverom csaja most 2 hetes terhes, és 1 hónap múlva akarta szedni a fogamzásgátlót. Szerintem a mellékhatások kockázata alulmúlja azt a kockázatot amit egy nem kívánt terhesség jelent.
2009. szept. 2. 15:04
 23/34 anonim ***** válasza:
0%
haha
2009. szept. 2. 15:56
 24/34 anonim ***** válasza:
nem akarok senkit ijesztgetni,de olyanról hogy trombózis,meg tüdőembólia, meg mellrák hallottatok-e már?Igen,ezeket is okoz(hat) a tabi. Én többek közt ezért nem szedem. Inkább kúpozok meg pesszáriumozok.
2009. szept. 3. 18:06
 25/34 anonim ***** válasza:
Köszike, hallottunk ezekről, mivel szedjük a bogyót és megnéztük a mellékhatásokat. Szerintem nem olyan gyakoriak ezek a mellékhatások. De mint már írtam, a dokit kell megkérdezi, aki el tudja mondani jobban, hogy mennyire jelent valós veszélyt egy ilyen gyógyszer és hogy hogyan lehet lecsökkenteni a veszélyt.
2009. szept. 3. 19:09
 26/34 anonim ***** válasza:

Már kommenteltem itt, de találtam még valamit:

A tájékoztatót el kell olvasni, azonban óva intek mindenkit, hogy belemerüljön a lehetséges mellékhatások elemzésébe!!! A fogamzásgátlók dobozában olyan elrettentő iromány (jogszabályi okokból) a mellékhatások felsorolása, hogy még szakképzett ember is megrettenhet, nemcsak a laikus. Általánosságban tehát az a profán javaslatom van: a dobozban levő tájékoztatót dobja ki és kérjen orvosától szakszerű tájékoztatást. A komolyabb gyártók külön tájékoztató füzeteket is készítenek, ezek elolvasása a legtöbb mindennapi kérdésre választ ad. Kérje tehát orvosától.

Ezt egy doki által adott válaszban találtam.

2009. szept. 3. 20:19
 27/34 anonim ***** válasza:
Megkérdezhetem, miért kellett azért lepontozni, mert leírtam a saját tapasztalataimat, mennyire megkeserítik az életem a mellékhatások? Bizony, előfordulhat, hogy ő is így jár, de nem törvényszerű. Vizsgálat ide, vizsgálat oda, 2 orvos és mégsem találtak még jó fogamzásgátlót számomra, hiába az alacsony hormontartalom...Kár azzal dobálózni, hogy alacsony hormontartalmútól nem lehet baja, mert nagyon nem igaz. Ugyanúgy kísérthetik a mellékhatások, ha érzékeny a szervezete.
2009. szept. 3. 20:43
 28/34 anonim ***** válasza:

Ezzel kezdődött a te válaszod, amit lepontoztak: "Félhetsz is, mert valós mellékhatások." ?

Hát ezért pontoztak le. Miért kell rögtön azzal kezdeni, hogy "úristen, félj nagyon, rettegj!", csak azért mert neked rosszak a tapasztalataid? Sajnálom, hogy ennyi gondod van a gyógyszerrel, de nem fair ijesztgetni a másikat. Szerintem ezer meg egy nőnek semmi bajt nem okoz a gyógyszer. Írd le, hogy sajnos neked nagyon nem jönnek be a bogyók, de ne kelts félelmet a másikban.

2009. szept. 3. 21:33
 29/34 anonim ***** válasza:
0%
De ha ennyire félsz a gyógyszertől, keress más megoldást. Ott van pld a kúp, vény nélkül kapható, nincs hormontartalma, a gyógyszernél kétszer, az óvszernél 10x jobb védelmet ad.
2009. szept. 4. 08:31
 30/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, várok még további tapasztalatokat. :)
2009. szept. 4. 13:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!