Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Akarok szedni fogamzásgátlót,...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akarok szedni fogamzásgátlót, csak félek a mellékhatásoktól. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

2 hónapja vagyunk együtt a párommal. Mindkette jobban élveznénk a szexet óvszer nélkül. A barátom hozzátette, hogy nem akarja, hogy bármilyen problémám legyen a tabletta szedésétől.

Én csak az elhízástó, pattanásoktól, esetleg libidó csökkenésétől félek. Igaz, hogy kialakulhat pl. csomó a mellembe is?

Mit tegyek?Mert viszont lehet, hogy semmilyen mellékhatása nem lesz.

Lány, 18

2009. aug. 29. 12:25
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
37%

Félhetsz is, mert valós mellékhatások. Én a 3. féle ALACSONY hormontartalmú bogyót szedem és ne tudd meg, milyen mellékhatásai vannak... Több mint 10 kg-t híztam, majd 1 cm-es ragyák jönnek ki az arcomon, mellkasomon (korábban sosem voltam pattanásos, csak 1-2 volt mindig mensi előtt), a melleim szétszakadnak a fájdalomtól, állandóan hányinger gyötör, a szexet már a legkevésbé sem kívánom. Mindezt úgy, hogy a doki megvizsgált, alacsony hormontartalmú bogyókat írt.

Próbáld ki és majd meglátod, hogy tesz tönkre. Ha érzékeny vagy a hormonokra, előfordulhat veled is ilyesmi.

2009. aug. 31. 13:52
 12/34 anonim ***** válasza:
91%
Vérvétel, UH, ujjal tapizás. Jó esetben kérdéseket is tesz fel. Ha nem jó a doki, akkor bizony minden vizsgálat nélkül felír hasra ütés szerűen vmit.
2009. aug. 31. 13:53
 13/34 anonim ***** válasza:
100%
A HPV meg pont azért terjed, mert a gyogyi miatt nem használnak óvszert! Létezik védőoltás ellene, csak épp megfizethetetlen egy földi halandónak...
2009. aug. 31. 13:54
 14/34 anonim ***** válasza:
95%

nekem hasra ütésre írtak foggátlót :D

azóta szedem, 8 éve, járok évente szűrésre, meg háziorvosom küld szintén évente májfunkció ellenőrzésre, de minden rendben van.

igazából ezt nemlehet így eldönteni, h melyik az a foggátló, ami 100% h jó, hiszen az orvos egy vérvételből nemtudja megmondani, h fog e tőle fájni a fejed, vagy a hasad, vagy ilyesmik. és azt sem, h hajlamos vagy e trombózisra, ehhez génvizsgálat kéne. a vérvétel az max arra jó, h megnézi, h van e esetleg vmi bajod. pl ha kiderül h mondjuk vashiányos vagy, akkor olyat ír fel, amiben vannak vastartalmú bogyók is. vagy pl ha van vmi rejtett betegséged, akkor az a vérvételből kiderül.

szóval, mindenkinek másféle foggátló jön be, van aki majdmeghal a mellékhatásoktól, és van akinek abszolút semmisem jelentkezik. eztcsakúgy tudod kideríteni, ha kipróbálod. ha pedig érzed h rosszul vagy tőle, akkor visszamész, és kérsz egy másikat. ritka az olyan, h egyszerűen semelyik foggátló sem jön be neki, mert minden baja lesz tőle. előbbutóbb ált megtalálják a normálisat.

2009. szept. 2. 12:19
 15/34 anonim ***** válasza:
93%

Szia! Hát, a méhnyakrákkal szemben nem véd a bogyó. Azt nem értem, hogy miért kellett azt írnia itt valakinek, hogy félhetsz is! Persze, benne van a pakliban, hogy előjönnek mellékhatások, de ezt előre ugyebár nem lehet tudni. Ha elmondod rögtön a dokinak, hogy félsz a mellékhatásoktól, el fogja neked magyarázni a dolgokat. A vizsgálatokkal meg sok mindent megtud az orvos, amiből következtethet, hogy érzékeny vagy-e az ilyen bogyókra.

Én már láttam olyan tájékoztatót (nem fogamzásgátlóét), hogy halált okozhat. :) Ez sem rossz.

De ha odafigyelsz magadra, eljársz rendszeresen ellenőrzésre, akkor nem lesz gond.

2009. szept. 2. 12:20
 16/34 A kérdező kommentje:

Nem úgy értettem, hogy védjen a méhnyakráktól, hanem, hogy a tabik használatával nem alakulhat-e ki méhnyakrák...?!

Egyik lánytól, aki nemrég kezdett el szedni tabit, mesélte, hogy megmondta az orvosnak, hogy nem szeretne elhízni és pattanásokat sem akar, így az orvos, olyan tabit írt fel neki, ami erősíti a hajat és a menzesz rendszeresen fog megjönni.

Szóval lehet ilyet is?

Szépen kivizsgál a doki, aztán meg elmondom neki, hogy pl. nem szeretnék elhízni, pattanásokat és ez szerint ír fel tabit? Mert szerintem ez nem így van. Nem tudom.

Köszi a válaszokat

2009. szept. 2. 12:24
 17/34 anonim ***** válasza:
100%

Te ezt kérdezted:Valaki meg azt mondja, hogy véd a méhnyakráktól, mi az igaz? Erre a válasz (amit le is írtam korábban): nem, nem véd. A méhnyakrák szexuális úton terjed, nem a gyógyszer miatt fog kialakulni, ha esetleg így értetted.

Minden fogamzásgátlótól rendszeres lesz a menstruáció. Ha elmondod az orvosnak, hogy mitől félsz, akkor olyan gyógyszert ír, ami alacsony hormontartalmú, hogy lehetőség szerint ne jöjjenek elő mellékhatások.

2009. szept. 2. 12:33
 18/34 anonim ***** válasza:
76%

Gondold meg hogy elkezde-e szedni mert ha valamilyen oknál fogva abba akarod hagyni akkor szembe kell nézned azzal hogy a legtöbb nőnél aki abbahagyja 2-3 hónapig nem jön meg, olvastam olyat is akinek 5 hónapig nem jött meg és orvoshoz kellett mennie aki olyan tablettát írt fel neki amitől megjön, vagy egy másik fogamzásgátlót.

Én is most akarom abbahagyni mert iszonyatosan hullik a hajam ( ez az egyik mellékhatása) és nem akarok a tabletta miatt kopasz lenni.

Én is nagyon félek az utóhatásoktól

2009. szept. 2. 12:51
 19/34 anonim ***** válasza:
100%
Én inkább attól félnék, hogy besikeredik egy baba, mikor még nem akarok szülni. Gondolom, arra is van megoldás, ha abbahagyod és nem úgy mennek a dolgok, mint előtte. Menj el az orvoshoz és beszélj vele! Ő a szakértő, majd válszol minden kérdésedre! Itt mindenki csak a saját tapasztalatát írja le, lehet nálad másképp lesz.
2009. szept. 2. 13:02
 20/34 anonim ***** válasza:
83%

Szióka!

Először is mindenképp olyan dokihoz menj el aki tényleg megvizsgál, rendes vérvétellel stb, hogy megtalálja a neked legjobbat, és akkor sztem nem lesznek ragyáid, stb..Hízni biztosan fogsz, ha csak 1-2 kilót is mert végül is több női hormon lesz a szervezetedben..de ne aggódj...Inkább legyenek mellékhatások, mint egy abortusz...vagy egy gyerek akit nem tudsz felnevelni...

próbáld, ki lehet nem lesz mellékhatása...ha meg lesz az elenyésző..akinél durvák nagyon annak nem szabad szedni..

2009. szept. 2. 13:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!