Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Félek a fog. Tablettától, de...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Félek a fog. Tablettától, de ez így helyes?

Figyelt kérdés

most 18 vagyok és kb 1 év múlva szeretnék szedni tablettát. ez a kor megfelelő? (a szervezetem kifejlett, a mensim rendszeres, beállt)

olyan 24 éves koromban szeretnék kisbabát. ha előtte egy évvel abbahagyom a gyógyszert, akkor ugye jó lesz? annyira félek, hogy a gyógyszer miatt nem lehet egyszer kisbabám... tudom, hogy nem kéne ennyire paráznom, de egyszerűen ez van.

mindenképpen szeretnék akkor gyógyszert, mert már 3 éve élek stabil kapcsolatban, és jó lenne már nem a gumival szórakozni... :D más szóba sem jöhet a gumin és a gyógyszeren kívül.

Attól is félek, hogy beleesek abba a 0.5%ba, akinek besikerül a baba gyógyszer mellett. De amúgy ha valaki normálisan beszedi nem hányja ki stb nem szed más gyógyszert akk 100% a biztonság ugye? mert ez a pearl index v mi amit megadnak, ebbe az is benne van ha valaki kihányja nem? és ezért nem 100%os biztonságú ugye?

nyugtassatok meg légyszi:)

amúgy egy normális nőgyógyász milyen vizsgálatokat végez el, mielőtt felírja a gyógyszert? hogy dönti el, hogy kinek melyik a legmegfelelőbb?

bocsi a sok kérdésért, de picit tudatlan vagyok a fogamzásgátlás ezen részén, szóval a gyógyszerről nem tudok semmit.

2009. aug. 23. 00:00
 1/6 anonim ***** válasza:
nagyon helyes és jó hogy kérdezel csak ez mind olyan kérdés amire előre senki nem tud válaszolni. először is semmi sem biztos csak a halál, de ha rendesen szeded ne aggódj nem leszel terhes tabletta mellett. az pedig hogy a gyógyszer miatt később nem eshetsz teherbe butaság, ne aggódj teherbe fogsz esni, ha ez jelentős mértékben előforduló probléma lenne, hogy meddőséget okoz, akkor elég nagy visszhangja lenne és figyelmeztetnének rá az orvosok. a nőgyógyász úgy dönti el ahogy te tennéd, rábök az egyikre hátha beválik, sajnos ez ilyen. megvizsgál, belédnéz hogy mi újság, csináltat rákszűrést, elküld vérvételre kb ennyi. egyébként tök jó hogy így eltervezted, kívánom hogy sikerüljön:) 20L
2009. aug. 23. 00:09
 2/6 anonim ***** válasza:
Én is hasonló kérdést tettem fel. Nekem ilyen válaszokat írogattak: "google a barátod", "miért minket kérdezel?" , "minden pontosan le van írva neten", "hogy lehetnek emberek ilyen lusták, hogy nem tudják megnyitni a keresőt?"
2009. aug. 23. 08:57
 3/6 anonim ***** válasza:

Akármelyik ismerősöm, aki gyógyszert szed, teherbe esett utána, ahogy abbahagyta. Egyet kivéve, neki fél évet kellett várni. De meglett a baba :)

Szerintem megnyugodhatsz. Ha rendesen szeded, akkor meg nem kell tartanod a terhességtől.

2009. aug. 23. 10:01
 4/6 A kérdező kommentje:

1. és 3. válaszoló, nagyon köszönöm :) akkor megnyugodtam.

2. válaszoló. bocsi, de szerintem google-ben ilyet nem tudok kikeresni. De ha megtalálod nekem, akkor elfogadom a linket ;) sajnálom, hogy neked nem hasznos válaszokat adtak.

2009. aug. 23. 12:54
 5/6 anonim ***** válasza:
2. vagyok =) Igen, én sem találtam ilyeneket google-ban. Jó, hogy így eltervezted az életed! Remélem minden úgy alakul, ahogy szeretnéd. A tablettától én is parázok kicsit. Kb két hét múlva fogom felíratni. Félek a mellékhatásoktól. Elvileg tényleg elküld majd a nődoki vérvételre vagy hallottam olyat is, hogy rákszűrésre (méhnyak). Van amelyik doki csak simán felírja sajnos..Minden jót neked!
2009. aug. 23. 16:22
 6/6 A kérdező kommentje:
köszi a jókívánságokat, és neked is ugyanezt kívánom :)
2009. aug. 23. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!