Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Mennyire biztos a fogamzásgátl...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire biztos a fogamzásgátló tabletta?

Figyelt kérdés
Elvileg 99% körül van a hatékonysága, de hallok meg olvasok itt is olyanokat, hogy fogamzásgátló mellett lett terhes valaki. Viszont sokan nem tudják, hogy mi gyengíti a hatását vagy elfelejtik néha bevenni. Valaki azt mondja, hogy ha terhes lett valaki bogyó mellett akkor biztos szedett más gyógyszert is vagy elfelejtette bevenni, mások meg bármire megesküdnének hogy ő vagy az ismerőse pontosan szedte és nem szedett semmi mást. Szerintetek mi az igazság?
2012. dec. 8. 19:41
 1/5 A kérdező kommentje:
*biztonságos:D
2012. dec. 8. 19:41
 2/5 anonim ***** válasza:
Megeshet,de szerintem áltlában csak akkor,ha pl más gyógyszert szedett ami gyengítette a hatását vagy hasmenés.tehát a nem megfelelő gyógyszerszedés.Persze lehet ezen felül is nem tudom
2012. dec. 8. 19:42
 3/5 anonim ***** válasza:

Nincs 100%os védekezési forma, csak biztonságos és még biztonságosabb. A tabletta a legjobbak közé tartozik, de akár másik szer miatt, akár betegség miatt, akár egyéni variancia miatt lehet nem annyira hatékony valakinél. Pici az esély mellette a teherbe esésre, de ha nagyon ettől féltek, akkor kiegészítő egyéb védekezéssel lehet javítani a védelmen.

Vagy ne éljetek nemi életet. :)

2012. dec. 8. 19:49
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem 100%-os, de normális szedés mellett igen megbízható.

Egy év alatt kb. fél % az esély a terhességre normális szedés mellett.

Amúgy Magyarországon lényegesen több nő esik teherbe mellette, mint tőlünk nyugatabbra.

e talán ezen nem kell csodálkozni, ha az emberek kb. 67%-ának nincsenek megfelelő szövegértelmezési képességei (az adatot épp most olvastam a Népegészségtan tankönyvben).

Csak nézz szét a kérdések között...

"Kihagytam 3 szem tablettát és megjött a vérzésem. Lehetek terhes?"

"Kihagytam egy szemet, és a betegtájékoztató azt írta, hogy 7 nap kiegészítő védekezés kell, de nem vettük komolyan a barátommal és szexeltünk. Lehetek terhes?"

"A tabi tájékoztatója azt írja, hogy 7 napig kiegészítő védekezés kell. Az 5. napon szexelhetek gumi nélkül?"

Nevetséges.

2012. dec. 8. 22:40
 5/5 anonim ***** válasza:
Ohh, közeg... Részvét :D
2012. dec. 9. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!