Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Mit jelent h inaktív és aktív...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit jelent h inaktív és aktív hotmon tablettaszem fogamzásgátlónál?

Figyelt kérdés

Tri-regolról váltok Mercilonra és ez van a Mercilon betegtájékoztatóján. Ha más, kombinált fogamzásgátlóról tér át Mercilon alkalmazására:

Az előzőleg használt készítmény utolsó tablettájának bevételét követő napon elkezdheti a Mercilon szedését (ne tartson gyógyszerszünetet). Ha a korábbi készítmény inaktív tablettákat is tartalmazott, az utolsó aktív (hormont tartalmazó) tabletta bevételét követő napon kezdje el szedni a Mercilon-t (ha nem biztos benne, hogy melyik az aktív, ill. az inaktív tabletta, kérje orvosa vagy gyógyszerésze tanácsát). Későbbre is halaszthatja a Mercilon-ra való áttérést, azonban legkésőbb az előző készítmény alkalmazása során előírt gyógyszerszünet befejeződése utáni (vagy az utolsó inaktív tabletta bevételét követő) napon kezdheti el alkalmazását.

Nem tudom, hogy a Tri-regollal melyik kategóriába tartozom, csak a sima kombinált fog.gátló közé? köszi a válaszokat

2009. aug. 18. 19:34
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha a levélben csak 21 szem tabletta van akkor abban nincs inaktív tabletta. Ha a levél 28 szemes (nem tudom pontosan, de mintha a Tri Regol régen ilyen lett volna) akkor 21 szem beszedése után kell megkezdeni a Mercilont. (inaktívak azok a tabletták amit akkor kell szedni, amikor más fogamzásgátlónál gyógyszer szünet van)
2009. aug. 18. 19:43
 2/8 anonim ***** válasza:
ha 21 szem akkor mind aktív. az inakítv az csak a 28 szemesnél van az utolsó heti adag.
2009. aug. 18. 20:31
 3/8 anonim ***** válasza:
Inaktív, amiben nem hormon van, hanem vitamin. Ez 28 vagy 24 szemes gyogyiknál van. A 21, 22 szemesek mind aktívak!
2009. aug. 18. 22:44
 4/8 anonim ***** válasza:

triregolból van 21 és 28 szemes.

ha a 21 szemeset szedted, akkor rögtön a 21. szem beszedése utáni napon kezd el szedni a mercilont, azaz a 22. napon.

ha a 28 szemeset szedted, akkor az uccsó 7 szemet nem szeded be, (azokat a nagy darab bordó bogyókat) hanem a 21. szem után (az uccsó sárga) rögtön szeded a mercilont, a 22. napon.

2009. aug. 18. 23:44
 5/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a segítséget, 21 szemeset szedem kedden szedtem be az utolsót, akkor ma szerdán a mercilonból az elsőt:)
2009. aug. 19. 07:01
 6/8 A kérdező kommentje:
még azt szeretném megkérdezni, hogy ilyenkor kell védekezni óvszerrel?
2009. aug. 19. 08:40
 7/8 anonim ***** válasza:
Én 1 hónapig gumiztam minden váltáskor. Annak ellenére is, hogy a doki azt mondta, folyamatos a védelem, ugyanis uez a doki nem figyelmeztette anyámat, amikor gyógyszert váltott, és ezért 3 gyerekkel "gazdagabb" lett.
2009. aug. 19. 08:49
 8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm atanácsokat és a segítséget, utolsónak betartom tanácsod:) sziasztok
2009. aug. 19. 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!