Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hany eves kortol ajanlott szedni a fogamzasgatlot? Kinek milyen tapasztalatai vannak ezzel kapcsolatban?
szerintem minél később. érdemes tényleg akkor, ha komoly kapcsolatod van, és előtte már védekeztetek mondjuk óvszerrel sokáig. a fogamzásgátló tabletta az egész hormonháztartásodat megbolygatja, erre szerintem kamaszként az embernek semmi szüksége. :) Én egy éve élek szexuális életet a jelenlegi párommal, januártól fogok átváltani a tablettára, addig nem szeretnék, mert félek, hogy nem megfelelőt kapok, és lesznek mellékhatásai, ezért inkább a nyelvvizsgám után küzdenék azzal, hogy megtaláljam a nekem megfelelőt.
18/L
18 alatt szerintem óvszer, amúgy tényleg jobb minél később mert értelem szerűen a gyerekvállalásig annál kevesebb évig szeded. Bár valakinek 10 év szedés után sem volt baja szóval elég kiszámíthatatlan.
Én 23 évesen kezdtem szedni.
Minél később, de 14 éves kortól ki írják.
De viszont inkább szedd mint hogy baba legyen belőle.
Kb 10,000 Ft. De az 3 hónapig jó. Azt nézve nem drága.
És még jobb is mint az óvszer csak hát hormon.
Nagyon nagy bajom lehet ezzel a hormonváltozással?
Nem, majd 15év múlva ráér egy kisbébi :)
Ha 15 év múlvára jó termékenységet akarsz, szóval jöhet egy kisbébi, akkor most kell vigyáznod magadra.
1. a tabletta elnyomja a saját hormonjaidat, idő kell míg helyre áll
2. a tablettások magabiztosak, bejönnek a pasiknak, hogy nem kell óvszerrel bajlódniuk, de óvszer nélkül sok kis kórokozót szedhetsz össze, ami ha nem vagy résen 15 év alatt gyulladáshoz vezethet és heges petevezetővel esélyes a csökkent termékenység, vagy esélyes a méhen kívüli terhesség. Ezért megy az égbe a lombikozók létszáma: 10 éve a tizede se volt.
Ha vigyázni akarsz magadra, csak a majdani végleges pároddal vállald be óvszer nélkül, még ha már korábban tabizol is a teljes biztonságért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!