Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » 2012.10.18-án mentő szállított...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

2012.10.18-án mentő szállított a Korányi Tüdőszanatóriumba tüdőembóliával. Az óvszeren kívül még milyen fogamzásgátló módszerek vannak, amik SEMMILYEN hormont nem tartalmaznak, még a legkisebb mennyiségben sem?

Figyelt kérdés
A tüdőszanatóriumban kiderült,hogy a bal lábamban lévő trombózis okozta az embóliát, elzáródott egy mélyvéna s leszakadt egy vérrög, ami a tüdőmben állt meg, egy főérben.Több tüdőinfarktusom is volt,a tüdő egy része elhalt.Syncumar-t szedek (véralvadásgátlót) a további vérrögképződés elkerülése végett, illetve annak reményében,hogy az elzáródott vénában lévő vérrögök egyszer majd feloldódnak és ismét működőképes lesz a vénám. De ez még kérdéses. 24 éves vagyok, 6 hónapja szedtem fogamzásgátlót (Volinát), ülőmunkám volt, keveset mozogtam, van egy kis túlsúlyom is, keveset ittam, ezen kívül szedtem egyéb gyógyszert is, ami fokozott vérrögképződést okozhat, és dohányoztam is 10 éve már, napi egy doboz cigarettát szívtam el. A fogamzásgátló felírása előtt semmilyen vérvizsgálatot nem csináltatott a doki, de bíztam benne, ő az orvos, na meg nyugtatgatott, hogy a mai fogamzásgátlóknak nem nagy a hormontartalmuk... Korábban megszakítással használtam Pharmatex hüvelytablettát, de nem tudom, hogy ebben az esetben azt használhatom-e. Előre is köszönöm a válaszokat!
2012. nov. 16. 10:45
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
0%

Sajna csak a gumi marad, az a legbiztonságosabb egészségügyi szempontból, kivéve aki allergiás rá. Van még egy lehetőség de azt csak akkor javasolnám ha pontos a menstruációd és érzed amikor peteérésed van, mert igazából az a 2 nap alatt lehetsz terhes, plusz 2-3 nap amíg esetleg életben maradnak a spermiumok. Mi úgy szoktuk hogy közvetlenül amikor elmúlik a menstruációm (ami 3 nap) utána 1-2 napig gumi nélkül. De akkor sem bent megy el a párom hanem hasamra, hátamra, stb. :) De ezt csak saját felelősségre, mi már 5 éve együtt vagyunk eléggé összeszoktunk.

27/N

2012. nov. 16. 12:13
 12/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi hasznos válaszokat! :)

Eddig még nem derült ki, hogy van-e rá hajlamom, a családban egyedül Papámnak volt kétszer agyvérzése, más komolyabb betegségekről nem tudok. Még 3-4 hónap, mire sor kerül a trombózis hajlam vizsgálatára. Addig pedig próbálok odafigyelni, hogy mit eszem, mozogni a sétán kívül még nem nagyon mozoghatok egy ideig. Sajnos a diétát kontra Syncumar diétát nehéz összeegyeztetni, de valahogy mindig kitalálok valamit, amit ehetek. :)

Még nem szültem, egy pár évig anyagi okokból még nem is tervezünk babát a párommal. Tehát akkor maradjon az óvszer. Nincsen bajunk vele, de néha akár csak néhány percre jó volna anélkül is együtt lenni, ezért gondoltam, hogy emiatt a pár perc miatt havonta 1-2-szer be lehetne iktatni valamit, ami mellett nem esek teherbe (persze nem rendszeresen, csak hogy néha legyen egy kis plusz). :) Ezért szerettem a fogamzásgátlót. :)

Most figyelek az étkezésre, hogy havi 1-2 kiló levánszorogjon rólam (nem áltattak, mondták, hogy több nem nagyon fog), figyelek, hogy a napi 2 liter folyadék (mentes víz) meg legyen (amióta élek, napi 5-7 deciket ittam, ennek egy részét kávék, energiaitalok tették ki, sajnos). Letettem a fogamzásgátlót amióta bekerültem (1 hónapja), letettem a cigit, Syncumar mellé semmit nem szedek, heti 1-2-szer bekapok egy Algopyrint, mert 12 éves korom óta erős migrénes vagyok. Jelenleg 3,5 mg Syncumart szedek, INR általában 2,3 és 2,7 között mozog (ez az utolsó 3 hét eredménye).

2012. nov. 16. 12:17
 13/25 A kérdező kommentje:
Sajnos a menstruációm világéletemben össze-vissza volt (ezért is szerettem a fogamzásgátlót, mert amikor szedtem, akkor mindig tudtam, mikor jön meg). Volt, hogy egy hónapban kétszer is megjött, volt, hogy 2 hónapot is kimaradt, persze ezek szélsőséges esetek, általában néhány napot csúszik. :)
2012. nov. 16. 12:19
 14/25 anonim ***** válasza:

A nőgyógyászok még csak hormon vizsgálatot sem csinálnak mielött felirják, pedig azt tényleg kéne nemhogy trombózist vizsgáljanak. Az orvosok 99%-a felirta volna neki ugyanigy, a legtöbb tini és huszon pár éves ány cigizik mégis rengetegen szedik és semmi bajuk tőle. Ezt 35 év fölött nem engedik elvileg. A többi orvos viszont nagyon komolyan hibázott akik azt mondták nincs semmi baj.

Kérdező: a fogamzásgátló a rendszertelen ciklust csak tünetileg kezeli a kiváltó okot nem. Az ilyen esetben nem fogamzásgátló kell hanme endokrinológiai kivizsgálás.

2012. nov. 16. 12:33
 15/25 A kérdező kommentje:

Kedves Ági8405!

Igen, igazad lehet, pedig említettem is a nőgyógyásznak (Dr. H. Domonkos), hogy rendszertelen a menstruációm, azt mondta emellett nem lesz az.

A Volina mennyire erős fogamzásgátló? Csak érdekel, hogy mégis mit írt fel a doki...

Egyenlőre várom, hogy megjöjjön a menstruációm (október 18.-án hagytam abba (amikor bekerültem a kórházba, a levél felénél tarthattam). Szerinted ráér esetleg egy fél év múlva kivizsgáltatni a hormon dolgokat (akkorra már az is kiderül, hogy hajlamos vagyok-e a trombózisra), vagy jobb minél előbb elvégeztetni ezt is?

2012. nov. 16. 12:44
 16/25 anonim ***** válasza:

Szerintem most már mindenféleképpen az egészségedet helyezd előtérbe, amit csak lehet végeztess el.

Védekezésnek valszeg tényleg az óvszer a legjobb amíg nem szülsz.

Sokan szerintem azért szóltak be itt mert nemcsak az orvos, de te is hibáztál, de legközelebb jobban figyelsz.

Amúgy egy-két a tanács a jövőre nézve pl tartsd be a betegtájékoztatót, olvass utána a dolgoknak. Én is ezt csináltam és már komplett véreredménnyel mentem fogamzásgátlót íratni, az orvos meg persze nem mondta, hogy nem nézi meg.

Jobbulást.

23l

2012. nov. 16. 14:12
 17/25 anonim válasza:
46%

Szia! Én 18 évesen mentem el gyógyszert íratni. Előtte vérvételre küldtek,később kiderült a Leiden mutáció.

Végül is kaptam gyógyszert,bár mint utólag kiderült nem lett volna szabad. 27 vagyok van egy 2,5 évesem és egy 1 évesem.

Mind 2 terhesség alatt szúrnom kellett magam,de simán ment minden.

Nekünk is csak a gumi maradt. Mást nem is merek alkalmazni.

Kitartást,gyógyulást és büszke lehetsz magadra hogy letetted a cigit mert sokan még ilyen áron sem képesek!

2012. nov. 16. 14:48
 18/25 anonim ***** válasza:
28%

"nem hiszem, hogy egy ismeretlen azért, mert dohányoztam, úgy kell, hogy beszéljen velem, mint egy utolsó senkivel."

Dehogy nem.

2012. nov. 16. 16:45
 19/25 A kérdező kommentje:
Erre már nem is reagálok, van jobb dolgom is. :)
2012. nov. 16. 19:34
 20/25 anonim ***** válasza:
56%

Ez egy baromi nagy kamu.

Azt írtad, hogy 5 nap alatt 3x volt kint nálad az ügyelet. Ha neked 5 napid tüdőembóliád volt, akkor már rég túl lennél a temetéseden. A tüdőembólia nem vicc. 1 nap alatt belehalnak az emberek, nemhogy még 5 napig éljenek. Meg még ilyen-olyan orvoshoz járkáljanak akikben fel sem ötlik az embólia ötlete... Vicc az egész:)

A másik, leírod az orvosok nevét, le akarod járatni őket. Le merem fogadni, hogy hipochonder vagy és nem foglalkoztak az általad beképzelt más jellegű problémával.

Ajánlom, hogy kicsit tanulj többet, elég gáz ez a kamusztorizás! De örülhetsz magadnak, voltak, akik bevették, mivel nem jártasak az egészségügyben.

Üdv; egy sürgősségis orvos

2012. nov. 16. 22:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!