Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Escapelle esemény utáni,7 napon belül nem jött meg?
De nem megvonásos vérzésnek hívjuk, hanem menstruációnak!
Mivel ugyanaz történik, mint menstruációkor, csak előbb válik le a méhnyálkahártya. De attól még menstruáció.
Tehát még mindig nem megvonásos vérzés! Az csak fogamzásgátló tabletta és hüvelygyűrű mellett van, esemény utáninál nincs!
Miről beszélsz bakker?
A megvonásos vérzés attól megvonásos, hogy kívülről viszel be (gyógyszerrel) hormont, majd hirtelen megvonod, amitől leválik a nyálkahártya!
Ilyet hoz létre a fogamzásgátló tabletta, de a Norcolut is pl. vagy épp a 72 órás.
Menstruációnak csak azt a vérzést nevezzük, amit peteérés előz meg. Ovu után marad a sárgatest, ami termeli a progeszteront, majd mikor elpusztul és lecsökken a hormonszint, akkor megjön a vérzés.
Ha nem értesz hozzá, legalább ne okoskodj.
Nem értek hozzá? Nőgyógyászati asszisztens vagyok, még szép, hogy értek hozzá!
A hormonbevitel miatt igen, leválik a méhnyálkahártya, ami menstruációként távozik. Esemény utáninál is menstruációról beszélünk, nem megvonásos vérzésről.
De nyugodtan kérdezz meg más szakembereket is, mind ezt fogja mondani.
A méhnyálkahártya pedig általában peteérés után válik le az esemény utánitól, előtte nincs nagyon minek leválnia, maximum pecsételő vérzés lehet.
De végül is mit is várhatnék attól a válaszolótól, aki azt sem tudja, hogy a hüvelygyűrűt hány napig kell fent hagyni, és még neki áll feljebb... :))
Na szép napot neked, és ajánlom, hogy kérdezz utána pár szakembernél, személyesen! Dr. Hamvas Ferenc online tudakozója nem számít.. ;)
Akkor magyarázd már el nekem, hogy mégis miért megvonásos a tabletta után jelentkező és miért nem, ami más gyógyszer után jelentkezik?
Én leírtam, de te logikátlan baromságokat magyarázol.
Nem tudom melyik része nem világos annak, hogy ha kívülről viszed be a hormont, majd megvonod, akkor lesz MEGVONÁSOS vérzés. Miben más szerinted a 72 órás? Az miért menzeszt hoz létre szted?
"és még neki áll feljebb... :))"
Ha nem tűnt volna fel, beismertem, hogy tévedtem és még bocsánatot is kértem.
Tudod az különbözteti meg az intelligens embert tőled, hogy beismeri a saját tévedését.
Te erre nem vagy képes sajnos.
Te viszont mindenkinek okosabbnak érzed magad, te intelligens vagy, én meg nem, úgy látszik.. Kicsit el vagy szállva magadtól, nem gondolod?
De megpróbálom nagyon röviden és nagyon egyszerűen elmagyarázni, mert semmi kedvem olyanokkal vitatkozni, akiknek ennyi eszük (ennyire sok:)) van:
Fogamzásgátló tablettánál azért van megvonásos vérzés, mert a szervezet nem kapja meg a szokásos hormonadagot. Ezáltal leválik a méhnyálkahártya. Ez a megvonásos vérzés.
Esemény utáninál egy hormonbomba a szervezet számára, amiNEK hatására leválik a méhnyálkahártya. Tehát itt nem megvonásos vérzésről beszélünk, mert nem azért válik le, mert nem kapja meg a megfelelő hormonadagot. De még a nevében is benne van, hogy meg-vo-ná-sos vérzés.
Ennél érthetőbben nem tudom elmagyarázni, ha ezek után sem érted, akkor sajnállak.
És tetőzzem még?:) Van, aki nem is vérzik az esemény utánitól, mert nincs minek leválnia! Ilyen eset lehet az, hogy valaki menstruáció után vesz be esemény utánit, és nincs minek ténylegesen leválnia.
Szóval ennél érthetőbben már tényleg nem tudom elmagyarázni ha megszakadok, akkor sem, szóval részemről vita lezárva.
Esemény utáni*
Átfogalmaztam, azért maradt ott a -nál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!