Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
15 éves vagyok. Szeretnék fogamzásgátlót szedni, vagy alkalmit. Ahhoz, hogy nőgyógyászhoz mennyek, kell a házi orvostól beutaló vérvételre? Szülői felügyelet is kell?
Nem akarlak kioktatni, de tényleg nem kellene 15 évesen tablettát szedned.
Bár ezt az orvosod majd eldönti, van, aki 13 évesnek is felírja gond nélkül, van, aki 17 évesnek sem teszi szívesen.
Azt javaslom, hogy olyanhoz menj, aki elküld vérvételre is, az talán figyel rád valamennyire. Mondjuk szerintem így is necces 15 évesen szedni, mi sem szívesen írjuk fel ilyen fiataloknak.
A nem tesz a rosszat a szervezetnek dologgal vitáznék...
Egyeseknél nincs gond, bizonyos gyógyszerek esetében. Annyit azért elmondanék, hogy nekem 1!!! barátnőm van, akinek rendszeres tabi szedés mellett (ez alatt azt értem, h minimum 3 év) nem jött elő semmi nyavaja. Nekem és a többi barátnőmnek minden bajunk volt tőle. Én meg úgy vagyok vele, h nem próbálom végig az összeset HÁTHA az egyik nem produkál semmit. Szóval ide csak az írja h a gyogyó frank, aki már min. 3 éve szedi/addig szedte és nincs semmi baja. Beleértve h hamar teherbe is esett utána.
Igen, az a baj, hogy a nők túl hamar nyilatkoznak.
Egy csomó baj nem akkor jön elő, mikor szedi az ember, hanem utána.
Mikor esetleg hiába várja a menzeszét, mert gyógyszer nélkül akár több évig nincs peteérése a tabi abbahagyása után.
Vagy mikor kirügyezik az egész feje annak ellenére, hogy sosem volt pattanásos.
Az én környezetemben is rengeteg nőnek volt vele gondja. Migrén, libidócsökkenés, jóindulat melldaganat...
Ilyen korban meg nem stabil a hormonrendszer. Baromira nem kellene az egész petefészket leállítani az egész petefészket.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..
Egy doki azt nezi ket rossz kozul melyik a kevesbe rosszabb egy fog gatlo egy 15 evesnek vagy egy nem kivant terhesseg es esetleg agy abortusz Na az aztan felboritja az ember lanyat nem csak a hormonrendszeret.
Okos lany vagy vedekezni akarsz az ovszr kiszakadhat stb Ha eldontotted szexelni akarsz akkor jobb a gyogyszer es ovszer kombija az tuti ved a nemi betegsegektol es a terhessegtolis.
Egy jo orvos felir kiskorunak is gyogyszert csak menj el es kerd meg Szuleiddel viszont neked kell beszelni.
Sok sikert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!