Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Menstruáció terhesség alatt?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kála1234 kérdése:

Menstruáció terhesség alatt?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Párommal júni. 17-én együtt voltunk. Védekeztünk gumival. 20-án megjött, három napig tartott. Akkor megnyugodtam, de azóta egy kicsit aggódom, mert elég sok helyen olvastam olyat, hogy a menstruáció nem kizáró ok a terhességnél. :(

Minden választ előre is NAGYON köszönök!!!

2012. júl. 4. 21:25
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

pecsételő vérzés előfordulhat, de az nem ugyanaz.

Menstruáció akkor van, ha a megvastagodott méhfalba nem ágyazódott be megtermékenyült petesejt, (azaz nem jött létre terhesség) és a méhfal nyálkahártyája leválik, hogy újat képezzen.

ha terhes vagy, akkor a méhfalba beágyazódott a petesejt, a méhnyálkahártya pedig tovább vastagszik.

Terhesség alatt tehát a szokásos mensestől eltérően kisebb mennyiségű vérzés előfordulhat, ám a szokásos mennyiségnél jóval kevesebb, hiszen ha leválna a méh nyálkahártyája, az vetélés lenne.

2012. júl. 4. 21:29
 2/19 A kérdező kommentje:

A legjobb, az lesz, ha elmegyek nőgyógyászhoz, de hálásan köszönöm az időd! :)

Remélem csak túlaggódom!!! Mindketten karrieristák vagyunk, napi 10-12 órát dolgozunk... nem hiszem, hogy egy baba bármelyikőnknek is jól jönne.

2012. júl. 4. 22:02
 3/19 anonim ***** válasza:

Óvszerrel védekeztetek és meg i jött. Mégis mi a franctól lennél terhes? A Jóisentől?

Ne legyél paranoiás, és ne menj dokinak, mert csak hülyének fog nézni.

Ha ennyire parázol, akkor csinálj egy terhestesztet.

De nem vagy terhes...

2012. júl. 5. 01:06
 4/19 A kérdező kommentje:

Kedves második válaszoló!

Igen... elképzelhető a paranoia, ám hallottam olyanról is, hogy az első trimeszterben az anyukának rendszeres vérzése volt és nem gyanakodott semmire. Utána meg már nem kellett semmilyen kérdést feltennie önmagának. Jött a baba és kész.

Ez mellett jó volt olvasni a kissé "helyrerakós" választ. :) Köszönöm!

Teszt... hm... na de melyiket? Melyikben bízzak meg, hogy utána a paranoia elkerüljön? :)

2012. júl. 5. 07:43
 5/19 anonim ***** válasza:

Orvostan tanulok, láttam/hallottam már érdekes dolgokat.

Általában a terhesség alatti vérzés nem olyan, mint a menzesz. Gyengébb, rövidebb, pecsételő jellegű.

Óvszerrel védekeztetek, ami alapból az egyik legmegbízhatóbb védekezési forma. Emellett időben megjött.

Ráadásul ovuláció normális esetben a menzesz előtt kettő héttel van.

Persze, esély mindig van, mert a biológiában nincs 100%, de ez teljesen felesleges paranoia...

Szted mégis mennyi az esély arra, hogy a ciklusod végén véletlenül éppen ovulációd legyen, emellett a gumin egy olyan lyuk keletkezzen, amit ti nem vesztek észre, de annyi spermium átjusson rajta, hogy meg tudj termékenyülni, és emellett még vérzésed is legyen?

Hát erősen konvergál a nullához.

Már 19 nap eltelt az aktus óta, a legócskább terhességi teszt is kimutatná.

De vegyél mondjuk egy 800-1000 forintosat (vagy nézz szét a teherbeesés kategóriában, hogy milyen tesztet ajánlanak) és csináld meg.

2012. júl. 5. 10:34
 6/19 A kérdező kommentje:

Tegnap 11 után értem haza, így tesztet nem tudtam venni és valószínűleg ma sem fogok... :( Hétfőn lesz időm, de... szerencsére egyre inkább mókásnak találom az egészet. Tegnap reggeltől érzem az ovulációs jeleket is, utána számoltam, hát milyen meglepő: félidő!

Kedd reggel megcsinálom a tesztet és nevetek egy hatalmasat a hülyeségemen!!! :D (REMÉLEM!!!!!!! - paranoia ellen valami gyógyír??? :D)

Hálásan köszönöm mindenki válaszát és idejét! :)

2012. júl. 6. 11:43
 7/19 anonim ***** válasza:

Nah látod:) Örülök, hogy segítettem az észhez térítésben:DDD

A gumi megbízható. Ha nem szakad ki, és normálisan használjátok, akkor nem leszel terhes:)

2012. júl. 6. 11:55
 8/19 A kérdező kommentje:

Hát ennyit a mókázásról... ma hányingerem volt, szédültem és az egész napom borzalmas volt. Felpuffadtam, fájt a derekam, kellemetlen szurkálós érzés...

Remélem csak a meleg, a stressz és a szokásos idiótaságom, mert ezek szerintem nem normális ovulációs jelek. Hűűűűűűűűű de messze van még kedd reggel... :((((

Annyira szeretném azt írni kedden, hogy mekkora marha vagyok!!!!!

2012. júl. 6. 22:47
 9/19 anonim ***** válasza:

Na, ezt most hagyd abba, egyszerűen beképzeled, hogy terhes vagy, és a tested produkálja a tüneteket! Ne parázz rá ennyire, nem lehet, hogy a nővérem vagy?

Mindegy mi az eredmény, amíg nem tudod, úgy sem tudsz mit csinálni, mindent csak szép sorjában! Kedden papírra pisilés, aztán megnézni az eredményt, a többit utána.

Semmivel sem telik hasznosabban a hétvégéd, ha ezen agyalsz. Csak nyugalom!

2012. júl. 6. 23:09
 10/19 A kérdező kommentje:

Akkor jó hangosan, hogy mindenki hallja:

HOGY ÉN MEKKORA MARHA VAGYOK!!!!!!!!!!!!! :D :D :D

Ma reggel megcsináltam a tesztet (x-epil). Eredmény: 1 (azaz egy) csík!!! :D

Összesen három órát aludtam, (4-kor feküdtem le és 7-kor már keltem) így a reggeli vizelet... hm... de mivel a "lavinát elindító" és nem mellesleg fantasztikus éjszaka után már eltelt több mint 20 nap, így szerintem az eredmény megbízható. Na meg persze, ha várnom kell még egy napot megkergülök!(De vettem még egy tesztet, bizti, ami bizti... hátha késne, és a szokásos mókuskerék miatt nem tudok venni)

Megkönnyebbültem, de ez mellett van valami... talán csalódottság???? bennem.

De minden szempontból ez volt az ideális. Ezt az egészet is teljesen felfújtam... hát ha még babát várnék... ááááá!!! A hülyeségeimmel kiirtanék a környezetemben mindenkit. A másik nagyon fontos szempont, hogy a párom most vállalt el egy féléves külföldi lehetőséget. Mint írtam karrierista...

Na, de elég ebből!!!! :) Nagyon-nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!!! (Ha jól érzékeltem, egy személy kísérte végéig a hisztim.) Hálásan köszönöm Neked!!!!! És talán nem is a tárgyi tudás volt a lényeg... köszönöm, hogy "mellettem voltál" ebben a nehéz helyzetben! :)

Legyen csodaszép, mosolygós napod! :)

2012. júl. 10. 09:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!