Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az uterus cavumában petezsákra susp. Elváltozás. Mennyiben utalhat ez terhességre egy vesebeteg nőnél?
Ma voltam hasi ultrahangon, mert már hetek óta rendszeresen görcsöl a vesém. Az ultrahang közben kérdezte tőlem a doki, hogy "Tudja, hogy terhes?"... Majd' elájultam. Miután végeztünk az ultrahanggal, és az asszisztens felolvasta a firkálmányt, már nem tudott mit mondani az orvos.
Életem legszörnyűbb tettének tartom, de már túl vagyok egy abortuszon. Nemrég voltam nőgyógyásznál is, és még vissza is kell mennem. Elvileg jó esélyem van arra, hogy méhnyakrákos legyek, illetve hogy soha többé ne lehessen gyerekem. Teljesen összezavart ez az egész mai nap, nagyon nehéz időszakomban vagyok, és most még ez is... szerencsére a párom megértő, és mindenben segít nekem, de most nem tudnánk egy gyereket még a nyakunkba venni.
"Az uterus nyakban egy 10mm-es és néhány Naboth tüsző ábrázolódik. Az uterus cavumában petezsákra susp. elváltozás.
Vélemény: az uterusban leírt elváltozás miatt nőgyógyászati vizsgálat javasolt."
Ma kellett volna elmennem nőgyógyászhoz, de nem volt már se lelkierőm, se időm. Holnap fogok menni, és akkor kiderül...
Komolyan, nem is tudom mi tévő leszek, ha kiderül, hogy terhes vagyok...
"A méh üregében petezsákra gyanús elváltozás"
A petezsák elég kicsi, nincs benne szívverés és hasonlóak, szóval elég könnyű bármivel összetéveszteni, ami szintén a méh üregében van, ezért nem akarta egyértelműen azt mondani, hogy terhes vagy. Amúgy a nőgyógyász se fog sokkal többet látni, de majd fog kérni egy vizelet hCG-t, hogy tisztázódjon a dolog.
Itt jegyezném meg, hogy te is vehetsz terhességi gyorstesztet, ha nagyon kíváncsi vagy...
Egyszerűen csak bepánikoltam, és teljesen kikészültem, hogy ez lehetséges. Egészen idáig abban a hitben éltem, hogy soha nem lehet gyerekem, most pedig egyik pillanatról a másikra ennyire erős gyanú van rá, hogy mégis, és ennyire rossz időpontban jöhet.
Nem tudom, hogy mitévő legyek. Megtartani semmiképp nem akarom, hiszen nem tudnánk megfelelő életszínvonalon nevelni jelenleg, de azt is tudom, hogy képtelen lennék elviselni még egy abortuszt.
Hogyan lehetne megszakítani a terhességet, ha kiderül, hogy az vagyok? Tudom, még nem igazán vannak konkrét dolgok, de teljesen bepánikoltam, most még a párom nyugodt tekintete sem tud megnyugtatni.
Voltam nőgyógyásznál, ultrahangon. 5-6 hetes, szívhanggal.
A párommal rengeteget beszélgettünk, átvirrasztottuk az éjszakát, és végül úgy az abortusz mellett döntöttünk. Nem tehetünk mást, nem tarthatjuk meg, de nincs rá pénzünk jelenleg...
Fogalmam sincs mitévő legyek. Megszülni semmiképp nem akarom, de nincs pénzünk egy abortuszra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!