Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
SOS! Normális a nőgyógyász?
Voltam orvosnál a mai nap... Eddig két újabb fajta fog.gátlót szedtem, a Belarát 2.5 évig, a Qlairát meg most cseréltem le 3 hónap után...ez utóbbi egyébként 9 ezer ft!! szóval nem olcsó mulatság, ezért is kellett váltanom.
Az orvos erre felírta nekem a Triregolt (hozzátenném vérvétel nélkül!! ), amit már nővérem is 10 éve szed. Én ettől hanyattvágom magam, hogy csak úgy vakon felír egy gyógyszert nekem, a Qlairát is így írta fel, hogy majd tlaán ez jó lesz.... Amúgy úgy tudom elég magas a hormontartalma, és már nem is korszerű ez a gyógyszer. Félek elkezdeni, mert eléggé nem jókat olvastam róla! Szerintetek kiváltsam a gyógyszert? Vagy menjek el a szülővárosomba, ahol még normálisan vérvétel után írják fel a gyógyszert? :S
23 éves vagyok.
Köszi a segítséget! Én is gondoltam már erre hogy tartok szünetet, sőt, hogy abbahagyom, mert eléggé kételkedek abban, hogy nekem ez hiányzik. Leírják mik a mellékhatások, meg milyen gyógyszer, de az sehol nincs hogy a szervezetre milyen hatással van és hogy később mi fog "lefolyni" a szervezetembe... :( Csak akkor meg jön ez hogy tartok mondjuk a gumitól, abban se igazán bízok. (erre szokták mondani hogy sz@rügy :D)
off: észrevettem hogy itt pesten magasról tesznek az orvosok a betegre. ez van háziorvosnál, nőgyógyásznál, fogorvosnál és gasztroenterológián is. ha hazamegyek is vidékre sem ismernek, de tárt karokkal várnak és a jobbnál jobb orvosok címeit kapok klinikákra. erről is ennyit :( ez a nőgyógyász (hozzátenném azért választottam őt, mert osztályvezető főorvos..) tett rám és ha kérdezek valamit akkor vigyorog és kinevet. utálom -.-
Hát sajnos ez igen jellemző, főleg a nőgyógyászokra egyébként.
Manapság az a trend, hogy mindenre fogamzásgátlót írnak fel (Fáj a hasad? Szedjél gyógyszert. Rendszertelen a vérzésed? Szedjél gyógyszert.), aztán hogy később mit okoz, az legyen a páciens gondja. Meg ahogy elnézem, kicsit hiányzik a kétoldalú felvilágosítás.
Azt minden orvos nagyon szépen el tudja mondani, hogy milyen előnye vannak a tablettának, de a hátrányokat vhogy soha nem mondja senki.
Pedig szerintem az lenne a normális, ha mind a pozitív, mind a negatív hatásait elmondaná az orvos, és aztán a páciens mérlegelné, hogy neki megéri-e vagy sem.
Ha nem bízol a gumiban, esetleg használj mellé spermicidet, bár az meg úgy elég költséges. Vagy esetleg gumival se élvezzen beléd.
De szerintem normális használat esetén a gumi is megbízható. 6 éve védkezem óvszerrel, de még sosem szakadt ki (lekopogom).
Nem értem, kedves kérdező, miért kell leoltani a normális válaszolókat... Honnan tudod, h nincs fogalma arról, amiről ír? Miért gondolod, hogy te jobban tudod? Vagy ha biztos vagy benne, hogy te tudod jól, miért itt kérdezősködsz? Ha valaki nem a te véleményeddel ért egyet, máris hülyeséget beszél...?
Menj el egy olyan nőgyógyászhoz, akiben megbízol, és kérdezd meg tőle, hogy miket néz meg a véredben, és ezek alapján hogyan választ neked gyógyszert... lehet, meg fogsz lepődni a válaszon! Ha téged megnyugtat a vérvétel, mert eddig csak olyanban volt részed, csak olyanról hallottál, hogy vérvétel után mindig eltalálják a gyógyszert, akkor menjél, vetess vért. Csak nehogy a vérvételes vizsgálat után is a nem jó gyógyszert írják fel, mert akkor megdől az elméleted.
Kedves utolsó (15.)!
Hm, hát én 2.5 évig szedtem.. az még rendben is lett volna hogy 2-3 naposak a mensik, ennek örültem is, sőt a mennyisége is csökkent, csak ezzel egy időben a libidóm is szárnyalt le a mélybe. Ott jártunk párommal, hogy havonta 2x ha összebújtunk :( Nem akartam hogy a kapcs rovására menjen, ezért felírattam egy másik gyógyszert, a Qlairát... na ezt írta fel az új dokim hasraütés-szerűen.. :S
Vérvétel mindenképp kell előtte!És a szedés alatt is!Azért van rá szükség,mert ha van valami hormonális zavarod(ami mondjuk nem feltétlenül adott még tünetet,úgyhogy nem tudhatod)akkor tilos ilyen szereket szedni.Ez alap dolog,minden dokinak el kellene küldenie fog.gátló felírása előtt/közben vérvételre a pacienst.
/egy eü-s/
Utolsó: Még egyszer leírom: Fogamzásgátló előtt sima laborvizsgálatot szoktak kérni, amiben NINCS hormonvizsgálat. Májfunkció, vesefunkció, ált. vizsgálatok vannak benne, hormon nincs!!!
Ezeket a mellékhatásokat NEM lehet kiszűrni a vérvétellel!
Ki lehetne szűrni egy csomó mindent, HA csinálnának hormonvizsgálatot. De NEM csinálnak. Tegyél fel nyugodtan egy kérdést itt, hogy hány embernek csináltak hormonvizsgálatot tabletta előtt.
Vszínűleg 100 emberből maximum egynek. A környezetemben nem egy ember szed tablettát, de bizony SENKInek nem nézte hormonszintet!!!!
Egy sima, rutin vérképet kérnek, amiben CSAK májfunkció és vesefunkció van, meg egyéb ált. dolgok, HORMON nincs!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!