Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
SOS! Normális a nőgyógyász?
Voltam orvosnál a mai nap... Eddig két újabb fajta fog.gátlót szedtem, a Belarát 2.5 évig, a Qlairát meg most cseréltem le 3 hónap után...ez utóbbi egyébként 9 ezer ft!! szóval nem olcsó mulatság, ezért is kellett váltanom.
Az orvos erre felírta nekem a Triregolt (hozzátenném vérvétel nélkül!! ), amit már nővérem is 10 éve szed. Én ettől hanyattvágom magam, hogy csak úgy vakon felír egy gyógyszert nekem, a Qlairát is így írta fel, hogy majd tlaán ez jó lesz.... Amúgy úgy tudom elég magas a hormontartalma, és már nem is korszerű ez a gyógyszer. Félek elkezdeni, mert eléggé nem jókat olvastam róla! Szerintetek kiváltsam a gyógyszert? Vagy menjek el a szülővárosomba, ahol még normálisan vérvétel után írják fel a gyógyszert? :S
23 éves vagyok.
üdv a valóságban!
Nálunk is csak ránézésre írnak fel gyógyszert!
Hallod... én az összes vérvételes, vizeletmintás, rákszűréses papírommal állítottam oda a nőgyógyász elé, hogy kézcsók, kéne egy másmilyen fogamzásgátló, mint a symicia, mert ezt teljesen pofára kaptam csak, és nem vált be.
Doki ránéz a papírokra - volt szerintem keményen 3 másodperc - jaja, minden oké, majd felírt egyet ugyanolyan random, mint a korábbi (aki magándoki volt...).
Szóval a vérvétellel se mentem sokra, de szerencsére a második doki random tippje bevált. (Lindynette)
Ha nem akarod azt szedni, kérj egy másik fajtáj.
20L
17 vagyok, én is azt szedem. Az én nőgyógyászom ( akit már lecseréltem) szintén hasraütve írta ezt fel nekem. Azóta váltottam egy magánrendelős, kedves, jó hírű doktorra, aki azt mondta nekem: "ha nincs mellékhatása, nyugodtan szedhetem". Én megbízom az orvosomban, és amúgy sincs gondom a Triregollal! Szerintem, hogy ki mit mond, változó! Mindenki máshogy reagál a gyógyszerekre, ezért is van több féle! Ja, megjegyzem, a prospektusában, amit hozzá kaptam ( nem a gyógyszer papírjában) az állt, hogy korszerű gyógyszer, alacsony hormontartalommal. Persze lehetne alacsonyabb, de nem magas, ez a lényeg!
Szóval ha rám hallgatsz, ha kipróbálás után nincs gondod vele, nem kell leváltani. :)
Lindynett tényleg jó, én is azt szedtem 9 hónapig (bár nekem is ránézésre írta fel a doki) és bevált nekem is, ráadásul ez egy újabb fajta.
20/L
Akkor most egy kis felvilágosítás:)
A vérvétel nem arra szolgál -mint ahogy sokan hiszik- hogy az orvos megállapítsa belőle, hogy neked milyen gyógyszer fog beválni.
Azt SEMELYIK orvos nem tudja megállapítani, hogy a te szervezeted hogy fog reagálni rá.
A vérvétel arra jó, hogy megnézze, rendesen működik-e a májad. Ugyanis ha nem, akkor SEMMILYEN gyógyszert nem szedhetsz.
De mást nem tud belőle kikövetkeztetni.
Egyébként nyilván azért adott magasabb hormontartalmút, mert az alacsony nem vált be neked. Erre nem gondoltál?
Kedves utolsó válaszoló!
Mielőtt okoskodnál... a vérzésem a belarától 3 napos volt, aztán 2 napos lett, de legalább tartotta magát. A Qlairától meg teljesen megszűnt a 3 hónap alatt, kb 1 cm átmérőjű narancssárga folt volt helyette -.- TEHÁT: a Qlaira (ami alacsonyabb hormontartalmú,mint a triregol) IS már nem használt... akkor minek írna fel magasabb hormontartalmút? Ha az alacsonyabbtól megszűnt, akkor a magasabbtól visszajön vagy mi? Hülyeség..
Megjegyezném, hogy ez a doki kb eddig 3x látott, és fingja nincs arról hogy rendben van-e a májam vagy sem, nem is ismer. Eleve illett volna kérnie vérvételt, mint új betegnek...
Ui.: a nőgyógyász azért NŐGYÓGYÁSZ, hogy megállapítsa (többek között) hogy melyik gyógyszer a megfelelő. Ő ért hozzá, tudtommal senki más...és ne kísérleti nyúlnak nézzen több ezer, akár tíz ezer ft-ért. Mert azért szerintem neked sincs fogalmad, hogy egy sz@r fogamzásgátló tabletta mit művel a szervezetedbe. Erről ennyit.
A válaszokat meg köszönöm! A receptet megtartottam, otthon elmegyek a normális, körültekintő VÉRVÉTELES orvosomhoz. Kár hogy ritkán vagyok otthon.
Szerintem nem okoskodtam, csak elmondtam azt, amit tudok és kérdeztem mit.
Nem gondolom, hogy nekem előre tudnom kellett volna, hogy neked pontosan mi is a panaszod. De most már, hogy elmondtad, tudom.
Nem értem miért kell ennyire lekezelőnek lenned.
Amit elmondtam, az így van. Hiába orvos, mint mondtam, minden egyes nő szervezete más. A vérvételből semmi mást nem tud megállapítani, csak azt, hogy szedhetsz-e gyógyszert vagy sem. Persze ettől meg ellett volna csinálnia, mielőtt felírja, de ne azért, mert abból kellett volna kitalálnia, hogy neked milyen gyógyszer kell.
"Mert azért szerintem neked sincs fogalmad, hogy egy sz@r fogamzásgátló tabletta mit művel a szervezetedbe. Erről ennyit. "
Hidd el, valószínűleg jóval többet tudok a tabletta működéséről és hatásairól, mint te, tekintve, hogy orvosira járok és tanultam némi élettant.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!