Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Szeretkezik valaki közületek...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Maidx14 kérdése:

Szeretkezik valaki közületek naptármódszeres védekezéssel?

Figyelt kérdés
Elmagyaráznátok a lényegét? Azt tudom, hogy nem túl biztonságos és azoknak ajánlják, akik a már gondolkoznak a babavállaláson. Legjobban az érdekel, hogy a "naptár" melyik időszakában kicsi az esély a teherbeesésre.
2012. jan. 2. 02:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Már leírták a dolgokat, de akkor összeszedetten:

Az ovuláció szabályos ciklus esetén a következő vérzés első napja előtt kb. 14 nappal következik be.

Az ovuláció közelében van a legnagyobb esély a terhességre (pontosabban tulajdonképpen csak akkor van, hiszen érett petesejt nélkül nincs megtermékenyítés sem.).

A spermiumok szélsőséges esetben 6 napig életképesek a könyv szerint, de az átlag 3 nap. A petesejt pedig egy napig.

Tehát az ovu előtt 3 napig, az ovukor és az ovu után 2 napig kell kerülni a szexet.

A módszer kiegészíthető hőmérőzéssel, a méhnyaknyák figyelésével is, így nagyobb biztonságot ad.

A módszer azért nem a leghatásosabb, mert:

- ritka a napra pontos ciklus

- az ovuláció időpontját elég sok minden befolyásolhatja (stressz, betegség stb.)

- spontán ovuláció is előfordulhat

Az egyik hozzászólónk: Miért ne lehetne spontán ovu? A ciklus elején nem egy darab petesejt kezd el érni, hanem több!!

2012. jan. 2. 12:36
 12/17 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a készséges válaszokat, megértettem mindent. Egyébként szeretünk mi is megszakításos szeretkezést folytatni és kíváncsi voltam, hogy mikor biztonságosabb.
2012. jan. 2. 19:24
 13/17 anonim ***** válasza:

Bocs, de az "orvosi" vélemény nem mindig tudományosan megalapozott... Milyen szakkönyv írja bizonyítottnak a spontán ovulációt? Sok teória könnyen elterjed, mások meg kész ténynek tekintik az elméleteket.

Egyébként, ha létezne is orgazmus által provokált ("siettetett, korai") ovuláció, az sem befolyásolná az ovuláció utáni napok terméketlenségét (és így a TCST megbízhatóságát), hiszen 24 órán túli különbséggel történő többszörös ovuláció egy cikluson belül nem létezik.

2012. jan. 3. 12:14
 14/17 anonim ***** válasza:

Jah, mert a te állításod olyan k.vára megalapozott....

Az orvosoknak nem szabad hinni, de neked, egy tök anonim, laikus akárkinek minden további nélkül, hiszen te biztosan baromira értesz hozzá.

Ne égess már ki.

2012. jan. 3. 12:56
 15/17 anonim ***** válasza:
Szerintem konzultálj Spät András professzor úrral. Ha mi nem tudunk, majd ő meggyőz :P
2012. jan. 3. 19:18
 16/17 anonim ***** válasza:

Ez nem játék, végy erről egy könyvet, és tanuld meg belole a modszert, 3 dolgobol 2-t kell legalabb vizsgalni:

Testhő, méhnyak állapota, hüvelyváladék jellege.

Ezt néhány hónapon át vezetni, és akkor meglatod, mikor van altalaban peteérésed, de ha igy akarsz vedekezni, mindennap meg kell csinalni a méréseket, vizsgalatokat magadon.

De sok nő van (ma 20%-os számot olvastam itt, a "Gyakori"-n), aki egyéb jelekbol is biztosan érzi, mikor van peteérése (én is).

ÉS a legegyszerűbb: Lehet venni készülékeket, amelyek kimutatják, mely napon van peteérésed, illetve olyan hormonszinted, ami valoszinusiti a fogamzást. Azokon a napokon kell védekezni, a többin nem.

A Maybe-baby keszulek nyalbol mutatja ki, de van olyan gép is, ami pisiból.

2012. márc. 4. 02:05
 17/17 anonim ***** válasza:

Ami meg a fiut illeti, ha nagyon gyakran ejakulál, vagy ha ritkán, de csak a masodik ejakulacioban van köztetek aktus, akkor abban az ejakulátumban mar keves az ivarsejt, és ez is csokkenti a fogamzas valoszinuségét. És akkor ezeket tetszes szerint lehet kombinalni.

Legyen sok oromotok!

2012. márc. 4. 02:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!